FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 2-3

Dănciulescu explică golul fabulos marcat pe terenul lui CFR: "Inspiraţie de senzaţie!" ;)

Dănciulescu mai are contract cu Dinamo doar pînă în vară, dar şefii doresc să-i prelungească acordul pe încă un campionat Foto: Raed Krishan
Dănciulescu mai are contract cu Dinamo doar pînă în vară, dar şefii doresc să-i prelungească acordul pe încă un campionat Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2011 20:18

Atacantul cu instinct de killer povesteşte fa za superexecuţiei din Gruia


Are 201 goluri în Liga 1, e pe locul 2 în topul all-time al puncherilor din România, după Dudu Georgescu (252), şi este unul dintre simbolurile lui Dinamo din ultimele două decenii. Deşi luna viitoare va împlini 35 de ani, Ionel Dănciulescu rămîne atacantul de clasă al roş-albilor, iar sîmbătă, împotriva CFR-ului, şi-a arătat încă o dată calităţile.

În minutul 21, Dinamo a deschis scorul în Gruia. Cătălin Munteanu a inventat o pasă de 30 de metri, Dănciulescu l-a urmărit cu coada ochiului pe Beto şi a şutat din demivoleu la colţul lung. Soluţia aleasă de "Danciu" a fost eficientă, dar şi extrem de pretenţioasă. Patru din cinci atacanţi poate ar fi ales să preia întîi şi apoi să şuteze. "Corbul" a explicat ieri pentru Gazetă cum a gîndit faza.

416763-fazabuna.jpg

"Ştiţi cum e, cînd vrea Dumnezeu, intră. Şi cu Universitatea Cluj am avut o execuţie asemănătoare, am dat bine, dar a apărat portarul advers. Acum n-a mai luat-o! L-am văzut puţin cu coada ochiului pe Beto şi într-o fracţiune de secundă m-am decis să trag din prima. Dacă aş fi preluat, pierdeam un tempo. A fost inspiraţie de senzaţie! (rîde cu poftă) Sînt fericit că am învins, altfel nu m-aş mai fi putut bucura nici de reuşita mea. Să nu-l uităm pe Cătălin, aţi văzut ce pasă meseriaşă a dat?!", a explicat vîrful dinamovist.

"Sînt fericit cînd pot da un assist. Pasele mele se văd în statistici şi pentru că avem atacanţi inspiraţi, care marchează. «Danciu» a avut o execuţie de superclasă!"
Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo

"Victoria asta cu CFR ne aduce două săptămîni de linişte, avem timp să ne pregătim cum trebuie de următoarele meciuri, cu Sibiul şi Mioveniul, echipe ce se vor agăţa de orice şansă cu noi"
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

12 pase decisive a reuşit Munteanu, în acest sezon, în toate competiţiile. El are 9 doar în Liga 1, fiind cel mai bun pasator din România

7 goluri a marcat Dănciulescu în acest sezon, în Liga 1, în cele 13 partide disputate

"Noi, nouă penalty-uri, Dinamo, trei!"
Patronul clubului din Gruia, Arpad Paszkany, continuă să-şi manifeste nemulţumirea faţă de arbitrajul lui Alexandru Tudor din partida CFR - Dinamo 2-3. Şeful CCA, Ion Crăciunescu, l-a apărat pe "centralul" bucureştean, la emisiunea Fotbal Club, de pe DigiSport: "La capul lui Kapetanos n-a fost gol. Portarul lui Dinamo, aflat la doi metri de linia porţii, respinge mingea în bară, înainte ca ea să intre în poartă. Iar la penalty, Ganea este ţinut de tricou, se vede clar că acesta se întinde. L-a împiedicat să joace mingea". "Dacă la o asemenea fază se dă penalty, înseamnă că noi trebuia să primim nouă lovituri de pedeapsă şi Dinamo trei", a replicat Paszkany.

Diabate şi-a revenit
Contra CFR-ului, Zie Diabate a făcut un meci defensiv apreciat. Fundaşul stînga şi-a revenit după evoluţii mai slabe în debutul sezonului, lui fiindu-i imputate două dintre golurile marcate de Vorskla Poltava, formaţie ce i-a pus piedică lui Dinamo în drumul spre grupele Europa League. Cu ardelenii, ivorianul de 22 de ani a avut cele mai multe deposedări dintre fundaşi, 5, şi cele mai multe acţiuni reuşite în defensivă, 21. Kone s-a remarcat şi el: a recuperat cele mai multe mingi în terenul advers, 4.

Inbox:
- Dinamoviştii vor reveni de azi la antrenamente, după două zile libere. Jucătorii se vor reuni în cantonamentul de la Săftica.
- Constantin Dănilescu, director sportiv: "Arena Naţională e într-un cartier cam dinamovist, să nu uităm că de cîte ori am jucat pe fostul «Lia Manoliu», Dinamo a umplut stadionul! În cîteva zile, vom şti dacă vom disputa derby-ul cu Steaua acolo".
- Moţi va face deplasarea vineri, cu Dinamo, la Chişinău, acolo unde "cîinii" vor disputa sîmbătă o partidă de verificare împotriva Daciei. Stoperul de 27 de ani şi-a revenit după contuzia forte pe coapsa dreaptă suferită în partida cu FC Braşov.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (8)
costlitza
costlitza  •  08 Noiembrie 2011, 11:10
Postat de blu25 pe 08 Noiembrie 2011, 08:53

LA CLUJ S-A INTAMPLAT INCA O PREMIERA IN LIGA 1 , A FOST PRIMUL MECI IN CARE CFR NU A FURAT CU ARBITRII !!!

si ca intotdeauna dinamo castiga cu arbitrii ,dar vor termina tot pe 6-7 .cfr campioana ,echipa ultimului deceniu,7 trofee in 3 ani,cu participari in UCL,UE.....lucruri la care 'puricosii' nici nu pot visa.

blu25
blu25  •  08 Noiembrie 2011, 08:53

LA CLUJ S-A INTAMPLAT INCA O PREMIERA IN LIGA 1 , A FOST PRIMUL MECI IN CARE CFR NU A FURAT CU ARBITRII !!!

telemea_de_oaie
telemea_de_oaie  •  08 Noiembrie 2011, 09:08

Il vrei la Steaua?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează