FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL

Daniel Stana e convins că Ceahlăul va termina în prima parte a clasamentului: "O să avem un tur şi mai bun!"

La 29 de ani, Stana e la prima aventură în prima divizie din România
La 29 de ani, Stana e la prima aventură în prima divizie din România

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 03 februarie 2012 21:29

Mijlocaşul Daniel Stana spune că traversează cea mai bună perioadă de cînd joacă fotbal şi e convins să nemţenii pot termina în prima parte a clasamentului.

- Daniel, e bun locul 10 după tur pentru o nou-promovată?
- Nici nu ştii ce mare mi-e surprinderea că am ajuns aşa de sus! Abia am făcut ochi în prima ligă şi ne propusesem să evităm retrogradarea, dar acum vrem mai mult. Alcătuim o trupă bună şi, în această pauză de iarnă, am mai lucrat la omogenitate. O să avem un retur şi mai bun, o să vedeţi!

- E cel mai bun an al carierei tale?
- Categoric! În vară nici nu mă gîndeam că voi mai prinde Liga 1. Am avut un tur foarte bun, bineînţeles ajutat de echipă. Cu toţii am jucat super şi, mai mult de atît, sîntem ca o familie, asta ne ajută enorm. Nu puteam să aleg mai bine la începutul campionatului, cînd am plecat de la Otopeni.

- Cum a fost pînă la urmă cu golurile de senzaţie din meciurile cu Steaua şi Gaz Metan. Au fost din greşeală sau aşa ai vrut să tragi?
- Păi, prima dată ai mai putea spune că e nimereală, dar cînd intră şi a doua oară la fel începi să crezi că aşa am vrut. Nu poţi să dai două goluri identice şi să zici că e greşeală, aşa mi-am dorit!

"Sîntem surpriza plăcută a campionatului. Vrem să surprindem şi mai plăcut în retur!" ( Daniel Stana, mijlocaş Ceahlăul)

4 goluri în 18 meciuri a marcat Stana în sezonul de toamnă

ALTE ŞTIRI DIN LIGA 1:

"Vor fi alte arestări!"

Conform declaraţiei lui Dan Matei Aghaton de la Giga TV, DNA ar fi întocmit un nou dosar referitor la partidele trucate din primele 3 ligi din România: "Ştiu de existenţa unui dosar pe baza unor pariuri puse la unele meciuri din România. Următoarele arestări dispuse de DNA vor fi legate de pariurile ilegale. Există de mai mulţi ani o astfel de anchetă şi foarte curînd se va ajunge la reţineri".

Petrolul: "Găzar" pînă în vară
Atacantul Mihai Dina (26 de ani), ultima oară la Mioveni, a semnat un angajament pînă în iunie cu formaţia antrenată de Răchită. La finalul campionatului, jucătorul va avea opţiunea de a-şi prelungi contractul. Dina va ajunge azi în cantonamentul ploieştenilor de la Belek. Vîrful a avut o tentativă de a se transfera în Ungaria în această iarnă, însă negocierile nu s-au concretizat din cauza pretenţiilor salariale.

INBOX:

FC Vaslui. Galben-verzii l-au transferat pe atacantul Sergiu Popovici (19 ani), de la Flacăra Făget. Fotbalistul a semnat un contract pe trei sezoane. Întrucît Farkas refuză prelungirea contractului cu vasluienii, iar Cînu şi Balaur sînt accidentaţi, antrenorul Inacio vrea să-l transfere pe fundaşul Fernando Lopes dos Santos Varela (24 de ani), de la Feirense.

FC Braşov. Fundaşul Hugo Sousa (19 ani) s-a despărţit de gruparea lui Şumudică şi a semnat cu ciprioţii de la AEL Limassol. Lusitanul, crescut la FC Porto, a petrecut doar 6 luni în România şi a evoluat în numai două meciuri.

Pandurii. Grigoraş caută un atacant după ce s-a despărţit de Stromajer şi îl va testa în următoarele zile pe vîrful estonian Ats Purje (26 de ani), de la Ethnikos (Cipru).

Pandurii. Fundaşul lateral Bogdan Unguruşan (28 de ani), de la U Cluj, este oficial al gorjenilor, după ce a semnat un acord pe un an şi jumătate cu gruparea din Tîrgu Jiu.

Sportul. "Studenţii" au, în sfîrşit, un portar la prima echipă. Şiman a renunţat la A. Popescu, Ormenişan şi Samoilă în această iarnă, dar a reuşit să-l transfere pe George Gavrilaş, ultima oară la Astra Ploieşti.

AMICALE

FC Ceahlăul - Novara Primavera (Italia, juniori) 2-0
Au marcat: Muscalu (11), Golubovici (60)
Ceahlăul: Villadsen - Drugă, Forminte, L. Cazan, Dumitraş - Muscalu, Vl. Achim, Bădescu, Mădălin Popa, Monroy - Golubovici. Antrenor Costel Enache. Au mai jucat: Jovici, Viţelaru, Ichim, A. Marc, Chitoşcă, Onciu, Lucas Garcia, Fabbron.

Oţelul - Slask Wroclaw (Polonia, I) 1-1
A marcat: Viglianti (58)
Oţelul: Grahovac - Z. Ljubinkovici, Benga, Sg. Costin, S. Ilie - Giurgiu, I. Filip, S. Frunză - Antal, Paraschiv, S. Buş. Antrenor: Dorinel Munteanu. Au mai jucat: Cojoc, Sălăgeanu, Stromajer, L. Iorga, Pena, Viglianti, Sîrghi, Chebac

Poli Timişoara - Lech Poznan (Polonia, I) 0-5
Poli: Lepmets - Belu, Scutaru, Mera, Sandu, Chis - Poparadu, Gorobsov - Cîrstea, Ricketts, Axente. Antrenor: Valentin Velcea Au mai jucat: Popovici, Pătraş, Petcuţ, Dobricean, Ad. Popa

Sportul - Metalurg Rustavi (Georgia, I) 1-2
A marcat pentru "studenţi": C. Nistor

Petrolul Ploieşti - Dila Gori (Georgia, I) 1-0
A marcat: R. Neagu (83)

Voinţa Sibiu - KS Cracovia (Polonia, I) 0-3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează