FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Olaru și Coman au preluat rolul de „dirijori” » Cine au fost oamenii decisivi la ultimul titlu luat de FCSB și unde stau mai bine jucătorii de azi

Olaru și Florinel Coman au preluat rolul „dirijorilor” la FCSB / Sursă foto: Imago Images
Olaru și Florinel Coman au preluat rolul „dirijorilor” la FCSB / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 17:00 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 20:16

FCSB, versiunea '23-'24, rivalizează deja cu diverși parametri de-ai roș-albaștrilor din anul ultimului titlu. Un exemplu elocvent e cel al realizărilor golgheterilor. Olaru și Coman fie au egalat, fie au depășit ceea ce Keșeru sau Stanciu izbutiseră în sezonul 2014-2015.

FCSB merge ceas în Superligă și a început noul an în stil de mare echipă. Două victorii dominante, 4-0 cu UTA și lecția predată Craiovei, 3-0, sunt mesajele ferme pe care bucureștenii le-au transmis rivalelor de la vârf. 

„Au antrenorii vreun merit la FCSB?” » Fostul fotbalist al roș-albaștrilor intervine în dezbaterea momentului
FCSB
„Au antrenorii vreun merit la FCSB?” » Fostul fotbalist al roș-albaștrilor intervine în dezbaterea momentului

Fără titlu de 9 ani, FCSB domină la pas Superliga

Echipa lui Charalambous are 11 puncte avans în acest moment și, pe deasupra, deține supremația la toate capitolele care contează: apetitul ofensiv, eficacitatea defensivă, randamentul golgheterilor.

Sunt indici reprezentativi pentru coordonatele pe care se desfășoară actualul sezon, cu FCSB rulând cu viteză printre contracandidatele incapabile măcar să se apropie de poziția fruntașă. Judecând după cifre, roș-albaștrii au, așadar, toate motivele să privească încrezători spre a doua parte a campionatului.

Olaru și Florinel Coman au preluat rolul „dirijorilor”

Decisivi în ecartul pe care FCSB și l-a construit în fruntea Superligii, Darius Olaru si Florinel Coman stau excelent într-o comparație cu „gurile de foc” pe care trupa lui Becali s-a bazat în anul ultimului campionat câștigat. Dovada:

  • Darius Olaru a înscris 14 goluri în această ediție aflată încă la jumătate, depășind deja bilanțul lui Claudiu Keșeru din acel sezon. Până să fie vândut la Al Gharafa, Keșeru contabiliza o zestre de 12 goluri în 17 meciuri. Din postura de mijlocaș, Olaru a înscris de 14 ori în 23 de runde.
  • Al doilea marcator de la FCSB în acel campionat a fost Nicolae Stanciu, cu șase reușite stagionale. Dacă Olaru a „rupt norma”, aproape la fel de bine stă în acest moment și Florinel Coman, cu 10 goluri în dreptul său. De altfel, „Mbappe” face sezonul carierei.
  • Cu golurile produse de tandemul Coman - Olaru, FCSB și-a putut construi astăzi, după 23 de runde, un avans de 11 puncte față de CFR Cluj și Rapid. La finalul aceluiași număr de etape, roș-albaștrii contabilizau în sezonul 2014-2015 un avantaj de 7 puncte față de ASA Târgu Mureș. Ce-i drept, punctele urmează să se înjumătățească acum.
Olaru și Coman au preluat rolul de „dirijori” » Cine au fost oamenii decisivi la ultimul titlu luat de FCSB și unde stau mai bine jucătorii de azi
Keșeru și Stanciu au fost liderii echipei care a câștigat ultimul titlu din vitrina FCSB-ului / Sursă foto: Arhivă GSP

FCSB, fără titlu din 2015. Echipa încă se numea Steaua și juca în Ghencea

FCSB n-a mai cucerit campionatul din sezonul 2014-2015. Antrenor a fost Costel Gâlcă. Atunci, campionatul se desfășura altfel, existau 18 echipe, nu 16, cum se întâmplă acum, și încă nu se implementase în România sistemul cu play-off și play-out.

În prima jumătate a acelui sezon, clubul a purtat numele Steaua. Nu a existat niciun dubiu în privința identității până în luna decembrie 2014, iar parcursul de până în acel moment a fost unul excepțional. Practic, n-a existat nicio grupare care să țină ritmul impus de roș-albaștri.

Decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție a produs un cutremur la acel moment, lucru care nu s-a resimțit chiar imediat, însă în retur, echipa a fost nevoită să renunțe și la denumire, și la vechea siglă.

În acel sezon, din cele 17 jocuri de acasă, nu mai puțin de 12, adică un procentaj de 70%, au avut loc pe vechiul stadion din Ghencea, iar restul de 5 pe Arena Națională.

Echipa lui FCSB în sezonul 2014/'15:

Arlauskis - Papp, Varela, Szukala / Toșca, Latovlevici / Guilherme - Prepeliță, Sânmărtean / Breeveld - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase / Chipciu - Keșeru / Rusescu
* Szukala, Sânmărtean și Keșeru au fost vânduți în pauza dintre tur și retur

VIDEO Florinel Coman, declarații după victoria en fanfare a roș-albaștrilor din Bănie

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV „Au antrenorii vreun merit la FCSB?” » Fostul fotbalist al roș-albaștrilor intervine în dezbaterea momentului

Cea mai grea misiune pentru „Ferguson” Becali: „Trebuie găsite soluții pentru toți trei. Sunt jucători de excepție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează