FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

De ce trage Steaua cu orice preţ de perla Petrolului » Bokila e noul Thereau!

Bokila (24 de ani) are o selecţie în naţionala statului Congo, bifată într-un amical cu Burkina Faso în noiembrie 2012 +1   FOTO
Bokila (24 de ani) are o selecţie în naţionala statului Congo, bifată într-un amical cu Burkina Faso în noiembrie 2012

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 02 mai 2013 01:05

Dintre toţi atacanţii de careu din Ghencea, în ultimii 7 ani, cifrele congolezului sînt comparabile cu ale francezului care a făcut senzaţie în tricoul Stelei, dar mult peste ale celorlalte vîrfuri, printre care Kapetanos şi Stancu.

Steaua e gata să facă un efort financiar important pentru a-l aduce în Ghencea la vară pe Jeremy Bokila. Gigi Becali le-a transmis ploieştenilor că e gata să achite şi un milion de euro, iar subalternilor din club le-a spus că orice altă variantă din străinătate trebuie să ţină cont de faptul că îl vrea neapărat pe congolezul lui Contra.

De ce insistă cu atîta înverşunare Steaua pentru atacantul Petrolului? Pentru că cifrele din acest sezon sînt extrem de bune comparativ cu ceea ce au avut roş-albaştrii de-a lungul ultimilor 6-7 ani în propria curte în privinţa omului responsabil cu golurile.

Bokila, cu cele 13 goluri înscrise în 25 de meciuri bifate, nu numai că aproape nu are rival, dar îi depăşeşte net pe unii dintre cei cu care Steaua a dat lovitura în materie de atacanţi, gen Kapetanos, Stancu şi chiar Vali Badea. Singurul care a avut cifre precum Bokila a fost Thereau, probabil cel mai bun vîrf al celor din Ghencea în ultimul deceniu.

Profit mare în termen scurt
Francezul a stat numai 10 luni în România, suficient pentru a avea o medie de un gol la fiecare 1,7 meciuri, dar şi pentru a aduce un profit uriaş Stelei: s-au încasat pe el, de la Anderlecht, 3 milioane de euro şi se plătiseră în schimbul lui numai 700.000, cînd a fost adus de la Charleroi.

Noul look are legătură cu o stea :)
Chiar la ultimul meci jucat de Petrolul, cel cu Viitorul Constanţa, de pe teren propriu, Bokila a apărut cu o freză nonconformistă (foto 2). Pe lîngă creasta de păr, pe partea stîngă a capului avea "creionate", din modul în care s-a realizat tunsoarea, două steluţe. "Cu freza aia n-are cum să joace la Steaua. Cum va veni aici, cum o să-l pun să se tundă", a spus Becali.

15 goluri au marcat împreună toţi atacanţii Stelei cu excepţia lui Rusescu: Rocha (8), Nikolici (3), Tatu (2) şi M. Costea (2)

569891-caseta-atacanti-comparatie.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Vrem un stadion plin"
Revenit după o etapă de suspendare, mijlocaşul Mihai Pintilii a vorbit la Dolce despre derby-ul de mîine seară cu Pandurii: "Trei puncte în ultimele trei partide e puţin, dar important e că nu am pierdut. Acum urmează un meci important cu Pandurii, vrem neapărat să-l cîştigăm şi să ştergem ultima impresie mai puţin reuşită. Sperăm să fie stadionul plin, pentru că avem şanse tot mai mari să terminăm campionatul cît mai repede".

"Stanciu n-are ce căuta la Steaua!"
Mihai Stoica încă mai speră să-l determine pe Daniel Stanciu să nu rămînă în Ghencea ca director sportiv. "Nu colaborez şi nu voi colabora niciodată. Nu vom coabita, pentru că el nu are ce căuta la echipă. Din respect pentru Gigi, nu dezvolt subiectul. Oricine poate propune jucători la Steaua, Reghe şi cu mine ne exprimăm opiniile, iar decizia îi aparţine patronului. Cît timp Gigi i-a lăsat pe alţii să se ocupe, a fost dezastru. Acum e mult mai interesat, plus că are încredere în noi. Rezultatele nu sînt întîmplătoare", a spus MM în Libertatea.

Premieră cu Pandurii
Primăria Sectorului 2 va monitoriza cu 90 de camere video, amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională, pentru desfăşurarea meciurilor de fotbal Steaua - Pandurii (3 mai) şi Dinamo - Ceahlăul (7 mai). Cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate străzile de afluire şi defluire a spectatorilor, se va urmări respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi conducătorii auto.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
otto94
otto94  •  03 Mai 2013, 00:08
Postat de ciuleavvictorms pe 02 Mai 2013, 21:55

daca-i impresariaza mata, problema e rezolvata!

Stelist analfabet..:)) si mai va dati mari ca nu sunteti tigani =))

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  02 Mai 2013, 21:55
Postat de ph81luc pe 02 Mai 2013, 06:47

Mare prostie face Bokila daca pleaca la Steaua. O sa se duca de rapa cu ciobanul. Daca Petrolul n-are bani sa-l tina, sa plece afara. Acolo e mai bine pentru el.

daca-i impresariaza mata, problema e rezolvata!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  02 Mai 2013, 21:52
Postat de fcp83 pe 02 Mai 2013, 08:43

acum se vede daca walter vrea performanta,daca al cedeaza asa usor pe bokila . 1 antaresti adversari din campionat. 2 de ce nu vinde afara ca Panduri. 3 degeaba ocupam locul 3 daca vinzi cei mai buni jucatori nu o sa treci nici macar de primul tur in Eurola L. 4 atmosfera la club o sa se strice ...fanii o sa fie deranjati ..(pentru ca pleaca la steaua)

nu pierde timpul, ia abecedarul la rost si vezi sa nu stie mata, ca-ti taie portia!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close