FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

De la CCA, cu dedicaţie! » Crăciunescu i-a dat Stelei la meciul cu Chiajna fix acelaşi trio pe care trupa din Ghencea l-a avut şi cu Litex

Articol de - Publicat miercuri, 25 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 iulie 2012 23:59

Roş-albaştrii s-au acomodat cu arbitrajul din prima etapă încă de acum o săptămînă, cînd a avut, tot pe stadionul său, tripleta Dumitru - Marinescu - Ghinguleac


Ultimul meci al primei etape a produs şi cele mai mari discuţii pe seama prestaţiilor arbitrilor. E vorba despre Steaua - Concordia, 1-0, disputat luni seara, la care a oficiat o brigadă condusă de Robert Dumitru. Gigi Becali şi Mihai Stoica au făcut scandal după meci, acuzînd neacordarea a două penalty-uri şi faptul că, la jumătatea reprizei secunde, Creţu n-a fost eliminat. Totuşi, primul fotbalist care trebuia să vadă "roşu" a fost Bourceanu, iar faza unicului gol ridică destule semne de întrebare.

Ceea ce a surprins pe toată lumea a fost delegarea efectuată de CCA pentru partida din Ghencea. Ion Crăciunescu a ales un trio cu care Steaua se antrenase în ultimul joc-test înaintea debutului oficial în campionat. Pe 15 iulie, la Steaua - Litex Loveci 3-0, Comisia Centrală a pus la dispoziţia roş-albaştrilor fix brigada care s-a aflat şi la confruntarea cu Chiajna, adică Robert Dumitru "central", Vasile Marinescu şi Adrian Ghinguleac asistenţi.

În Liga 1, niciodată un arbitru de două ori la rînd
E surprinzător că forul prezidat de Crăciunescu a făcut această alegere în condiţiile în care pe parcursul campionatului nu se întîmplă niciodată ca o echipă să aibă două meciuri consecutive aceaşi brigadă! S-a întîmplat de foarte puţine ori ca fie "centralul", fie un asistent să arbitreze aceeaşi formaţie două partide la rînd, însă niciodată aceeaşi echipă în două întîlniri pe teren propriu.

Greşise grav la precedentul meci în Ghencea
Mai mult decît atît, la precedentul joc pe care l-a oficiat pe terenul "militarilor", Robert Dumitru comisese o eroare imensă. La Steaua - Petrolul 2-1, disputat în urmă cu 3 luni, "centralul" braşovean a avantajat clar trupa lui Stoichiţă cînd, la startul reprizei secunde, nu l-a eliminat pe Nikolici, la scorul de 1-1, pentru o intrare criminală asupra lui Mustivar. Muntenegreanul a rămas pe teren şi în minutul 84 a marcat golul victoriei gazdelor.

Ce faze a avut de judecat brigada Dumitru-Marinescu-Ghinguleac
Minutul Faza Decizia brigăzii Verdict GSP
42 Bourceanu intră violent, cu ambele picioare la Wellington Cartonaş galben Bourceanu trebuia eliminat
44 Bălan cade în duel cu Maxim, Steaua cere penalty Lasă jocul să continue Se impunea lovitură pentru Steaua, dar din afara careului
49 Rusescu înscrie după o pasă a lui Tănase Gol valabil Faza e extrem de greu de apreciat la viteză normală, fiind greu de văzut dacă Rusescu e sau nu în ofsaid
62 Creţu are o intrare dură la Bălan Dumitru îl avertizează verbal Trebuia să-i acorde cartonaş galben şi, cum mai avea unul, să-l elimine
80 Tănase cade în duel cu Ghionea Dumitru nu acordă penalty Reluarea arată că mai degrabă nu a fost penalty
88 Nikolici cade în duel cu Ghionea Dumitru nu acordă penalty Reluarea arată că a fost penalty evident

"Cînd nu dai un cartonaş roşu cînd trebuie şi apoi cauţi să fluieri în compensaţie, se alege praful. Aceasta e concluzia mea în privinţa lui Robert Dumitru. Ne-am săturat de şmecherie şi de şmecheri în arbitraj!"
Ion Crăciunescu, preşedinte CCA

Antecedent pe axa Vasile Avram - Rapid
În urmă cu un an şi jumătate, atunci cînd în fruntea CCA se afla Vasile Avram, s-a petrecut un lucru asemănător, dar cu Rapid în locul Stelei. La ultimul amical dinaintea reluării returului, giuleştenii au fost arbitraţi de o brigadă condusă de Radu Petrescu. La prima etapă din retur, Rapid - Urziceni 1-0, a fost delegat tot Petrescu, care a comis o mare eroare în startul jocului, cînd l-a iertat de eliminare pe Coman, după ce acesta a făcut un fault în postură de ultim apărător.

75% victorii
Pentru Robert Dumitru a fost cel de-al 20-lea meci al Stelei pe care l-a oficiat în Liga 1. Dintre acestea, nu mai puţin de 15 s-au terminat cu victorie pentru roş-albaştri, ceea ce înseamnă un procentaj de succese de 75 la sută cu "centralul" braşovean. Nici o altă echipă din Liga 1 nu are un procent superior al succeselor cu Dumitru la centru, pe locul 2 clasîndu-se FC Vaslui, cu 62,5 la sută, 10 victorii în 16 întîlniri.

4,50 e media notelor gsp lui Dumitru la ultimele două meciuri ale Stelei la care a oficiat

83,3 la sută din meciurile Stelei de pe teren propriu cu Dumitru la centru, adică 10 din 12, au însemnat victorii

Crăciunescu a vrut să-l dea afară
Robert Dumitru a fost la un pas să fie scos din arbitraj la începutul acestui an. După ce a oficiat la U Cluj - Astra 3-1, în retur, Ion Crăciunescu a intenţionat să-l retrogradeze pînă în liga a 3-a sau a 4-a. Motivul? Faptul că, la scorul de 0-1, nu a eliminat un fundaş al ploieştenilor pentru un fault evident produs chiar sub ochii săi. "Nu sîntem proşti, vedem cînd sînt lucruri necurate", a declarat atunci Crăciunescu, care îşi pusese în practică decizia, numai că a fost întors din drum de Aron Huzu, vicepreşedintele comisiei. Dumitru a stat atunci pe margine 3 etape, după care a revenit în Liga 1.

Pus la zid
Jucătorul care a ieşit cel mai şifonat după meciul cu Concordia Chiajna e Andrei Dumitraş. Fundaşul dreapta a fost criticat şi de antrenor, dar şi de patronul Stelei. "În cazul lui mai avem de lucrat. Cred că a fost neinspirat pentru că a şi avut emoţii", a spus Reghe, completat de Becali: "La Dumitraş am avut probleme mari, a fost vraişte pe partea sa, puteam să ratăm victoria din cauza lui".

Cere doi mijlocaşi
Cel mai titrat antrenor din istoria roş-albaştrilor, Emeric Ienei, a comentat debutul fostei sale echipe. "Steaua are aceleaşi probleme din ultimii ani, nu are cu cine să construiască. Din punctul meu de vedere, îi trebuie doi mijlocaşi ofensivi de valoare. Dacă nu-i va găsi, atunci îi va fi foarte greu să cîştige meciurile", a spus Ienei pentru Sport Total FM.

Rusescu redevine titular
Golgeterul din sezonul trecut nu va mai fi rezervă în meciul din etapa următoare. Aşa a anunţat chiar patronul Stelei. "Am încercat un experiment, cu Florin Costea titular şi ştiam că Rusescu, atunci cînd intră, are un randament ridicat. De-acum, gata!, am terminat cu experimentele, Rusescu va juca de la început!", a explicat Becali. Sîmbătă seara, Steaua va juca pe terenul Astrei, de la 21:15, în direct pe Dolce Sport.

Puiu a remarcat tricourile :)
Anghel Iordănescu a rămas dezamăgit de jocul prestat de trupa lui Reghecampf. "De la meciul de luni seara am remarcat doar tricourile, parcă ne-am întors în timp. Steaua a jucat mereu în roşu şi albastru, ar trebui să se ţină cont de tradiţie", a spus Generalul la GSP TV.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (15)
luciann
luciann  •  26 Iulie 2012, 21:53
Postat de saviola2_8 pe 25 Iulie 2012, 15:00

asta e ala care la meciul cu petrolul le-a dat de poamana un gol? a fost faul in aatac la golul marcat de hamza l-a impins pe chipciu parca,e drept nu i-a dat nici rosu lui nikolic dar a fost de portacaliu asa intrare , insa eliminare e una gol facut cadou e alta! sper sa nu ne fure iar!

De faza aia astia nu precizeaza nimic, spun doar de eliminarea lui Nikolici!

calinescu_
calinescu_  •  25 Iulie 2012, 17:04

GIGI A DAT TERENUL SI PORUMBOUL A CONSTRUIT VILA DE 500 000 DE EURO ....!!! DE CITE ORI SE REPETA FIGURA ???? TUDOR , DEACONU SI ROBERT DUMITRU CU SIGURANTZA .....!!! PORUMBOIU A FACUT UN AUTODENUNT DAR NIMENI NU COMENTEAZA IN NICI UN FEL , DE SESIZAT NICI VORBA ....!!!!! AU COMENTAT CU ARDOARE 10 STICLE DE SAMPANIE , CADOU DE NUNTA .....!!!!!

saviola2_8
saviola2_8  •  25 Iulie 2012, 15:00

asta e ala care la meciul cu petrolul le-a dat de poamana un gol? a fost faul in aatac la golul marcat de hamza l-a impins pe chipciu parca,e drept nu i-a dat nici rosu lui nikolic dar a fost de portacaliu asa intrare , insa eliminare e una gol facut cadou e alta! sper sa nu ne fure iar!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close