FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRIŢA - RAPID, VINERI, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Debutează Vidanov? » Al 60-lea străin din istoria Rapidului şi-ar putea face apariţia la Bistriţa

Vidanov ar putea debuta la Rapid în meciul de la Bistriţa
Vidanov ar putea debuta la Rapid în meciul de la Bistriţa

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 martie 2011 01:55

Fundaşul bulgar Pavel Vidanov, al 60-lea străin din istoria clubului giuleştean, a făcut deplasarea la Bistriţa pentru meciul cu Gloria (azi, 20:30, în direct pe Antena 1 şi liveTEXT GSP.RO). El are şanse mari să fie titular în banda dreaptă a defensivei avînd în vedere că portughezul Candido Costa e la tratament în Portuglia.

Ar fi debutul bulgarului în tricoul alb-vişiniu după ce la meciul cu Unirea Urziceni n-a putut juca din cauza întîrzierii certificatului internaţional de transfer, iar la următoarele două partide, cu Oţelul şi Dinamo, a fost accidentat. Vidanov e primul bulgar şi al 60-lea fotbalist străin din istoria de 88 de ani a Rapidului.


După ce în perioada interbelică Rapid l-a folosit pe Sipos, un jucător de origine maghiară, iar înainte de decembrie 1989 grecul Matzourakis, venit aici la studii, a jucat şi el două sezoane în Giuleşti, fenomenul a luat amploare în ultimii ani. În total, 54 de jucători de altă naţionalitate au purtat tricoul giuleştean după Revoluţie. Acestora li se adaugă alţi trei (portarii Andrian Bogdan - Republica Moldova şi Daouda Kassaly - Niger, plus fundaşul albanez Alket Alcani) care au făcut parte din loturile Rapidului, însă fără a bifa vreun meci.

Primul a fost basarabeanul Alexandru Guzun, cel care a avut misiunea de a-l marca, pe "San Siro", în septembrie 1993, pe celebrul Bergkamp, dar cele mai importante nume de jucători străini, pînă de curînd, au fost belgianul Manuel Godfroid şi marocanul Nourredine Ziyati. Primul a şi devenit campion cu Rapid, în 2003.

În ultimii ani, au apărut Artiom Karamyan, Cesinha, Bozovici, Boya, Joao Paulo Andrade sau Spadacio, toţi aceştia punîndu-şi amprenta pe evoluţiile recente ale giuleştenilor. Ultimul e golgeterul all-time al străinilor, cu 20 de reuşite

Top 5 prezenţe ale străinilor în tricoul Rapidului
Carlos Cesinha (brazilian) - 93 de meciuri / 14 goluri
Juliano Spadacio (brazilian) - 87 / 20
Vladimir Bozovici (muntenegrean) - 85 / 2
Manuel Godfroid (belgian) - 52 / 8
Artion Karamyan (armean) - 51 / 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sixtyniner
sixtyniner  •  18 Martie 2011, 10:44

Vidanov who? Nici macar data nasterii nu i-o stiti? Ati scris un articol care sa poata fi reluat cu c/p si la al 61-lea si la al 62-lea etc chiar fara sa stim cine si cand va fi... Diletantism.

tripp
tripp  •  18 Martie 2011, 08:30

pe(t)ardele si pa(n)aramele rominesti au adus fotbalul asta in halul in care se afla acum, nu ,,strainezii,, dar cum gazetaria sportiva in rominia inseamna sa fii sc(l)av ,la palat, sau sa lingi in f(u)nd niste nulitati geni (p)orcea, corleone, gigishor, jabba, sau (mu)ribundul mircea sandu,spune totul...

kostea
kostea  •  18 Martie 2011, 03:03

Foarte bine. Succes !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează