FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Decizie-şoc luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie » Gigi Becali a pierdut marca Steaua! Ar mai putea apărea o echipă cu acelaşi nume

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 03 decembrie 2014 23:05

Instanţa supremă a anulat azi, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia de azi, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de patronul roş-albaştrilor, informează Mediafax.

În trecut, Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronunţat miercuri o decizie finală în acest proces, dînd cîştig de cauză Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatură Milcev Burbea, specializată în litigii pe proprietate intelectuală.

Printre pîrîţii din dosar a fost şi producătorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanţa supremă a decis şi anularea contractului de licenţă încheiat de această societate cu clubul de fotbal, în 2011, pentru folosirea mărcii Steaua pe eticheta unor produse.

Ce urmează pentru Steaua

După această decizie, echipa de fotbal va trebui să îşi schimbe atît sigla cît şi numele, urmînd să plătească şi despăgubiri pentru ultimii 11 ani în care le-a folosit fără aproparea armatei. O altă variantă ar fi ca Gigi Becali să se înţeleagă cu MApN şi să achite o sumă de bani pentru a putea utiliza în continuare numele şi sigla.

Ipoteză şocantă: ar mai putea apărea o echipă cu acelaşi nume!

MApN ar putea să formeze un alt club de fotbal cu numele şi marca Steaua! Regulamentul de organizare al CSA Steaua s-a modificat printr-un act normativ, iar unde era menţionat că funcţionează secţia de "Fotbal (amator)" s-a scos cuvîntul "amator" şi a rămas doar secţia de fotbal. Toate acestea conduc către ideea că Ministerul se pregăteşte să-şi facă o echipă de fotbal profesionist.

În stînga, marca înregistrată de Gigi Becali la OSIM în 2003, iar în dreapta este cea deţinută din acest an de CSA Steaua:

643512-634514-steaua.jpg

Întrebat la finalul meciului cu Pandurii din Cupă (1-0) despre acest lucru, George Ogăraru a fost surprins să audă această informaţie. "E surprinzător! Îmi pare rău, ştiu cît de mult s-a implicat Gigi aici. El a ţinut vie această echipă", a spus George Ogăraru la DolceSport.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (396)
dihorul
dihorul  •  05 Decembrie 2014, 10:04
Postat de magura pe 04 Decembrie 2014, 17:41

Ca sa fi linistit, poti sa dai si la una, dar si la cealalta!!!! :))))))))))))))))))))))))))))) Sunt curios, FRF, va actiona la fel ca in cazul Poli Timisoara / Zambon??? Daca da, atunci FC STEAUA BUCURESTI SA, va dipare ci poate sa reapara ca CCA Bucuresti, cum a mai fost prin anii 50-60

Reapare direct in A, istoria comunista se repeta...

gardenparty
gardenparty  •  04 Decembrie 2014, 21:46
Postat de dihorul pe 04 Decembrie 2014, 16:28

Am si eu o intrebare de bun-simt pentru cei care stiu partea juridica a faptelor. Cand o sa merg la urmatorul meci cu echipa al carui nume nu poate fi rostit si o sa cantam: "In padurea cu alune aveau casa doi pitici Vine pupaza si spune: ..... 5teaua ..... 5teaua" Noi la cine dam ......? La 5teaua lui Jiji ori la 5teaua lu` ministeru`?

Voi nu o sa mai mai aveti sanse sa cantati ,va duceti in liga doua .

electivire
electivire  •  04 Decembrie 2014, 18:46

Sunt rapidist dar PSD-acii astia vor sa ne distruga fotbalul romanesc, sa avem numai Concordii, Viitori si Craiolgute.

Vezi toate comentariile (396)
Comentează