FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA, AZI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Declaraţie de dragoste a lui Bănel către propriii fani: "Sărbătoresc titlul în mijlocul suporterilor"

Banel Nicolita, Nicolita, Steaua
Banel Nicolita, Nicolita, Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 07 aprilie 2010 00:00

Deşi Steaua şi-a pierdut sprijinul tribunei în ultima vreme, Nicoliţă spune că va petrece printre susţinătorii echipei dacă va lua titlul

2.012 minute. Atît a jucat Nicoliţă în acest campionat pentru Steaua. E, de departe, numărul 1 din lotul Stelei, cu peste 250 de minute peste următorul clasat. Nu degeaba i se spune "Forrest Gump". În afara terenului e un tip închis, de la care scoţi cuvintele cu greu. A acceptat într-un final să acorde un amplu interviu cititorilor GSP. Înainte de a pleca spre Bistriţa, dar doar după ce a terminat antrenamentul, după ce şi-a curăţat ghetele şi după ce şi-a terminat toată refacerea de după şedinţa de pregătire.

- Bănel, ce trebuie să aibă Steaua pentru a cîştiga la Bistriţa?
- Îmi doresc foarte mult să facem un joc foarte bun. De ce anume avem nevoie pentru a cîştiga? Cred că de aceeaşi atitudine determinată ca şi în partida cu FC Braşov. Mergem la Bistriţa cu un singur gînd, acela de a lua toate cele trei puncte. Altă variantă nu există pentru noi.

- Ce părere ai despre jocul echipei lui Şumudică?
- Bistriţenii practică un fotbal foarte frumos. Gloria este cea mai în formă echipă din acest retur de campionat. Asta ne face să fim şi mai montaţi pentru a cîştiga pe terenul celei mai bune formaţii din România la ora actuală.

"Am dat cu piciorul unor şanse uriaşe"
- Ce s-a întîmplat cu Steaua în ultima vreme de nu a avut evoluţii foarte bune, precum la Cluj, cu CFR sau la Urziceni, cu Unirea?
- Nu este meseria mea să analizez prestaţiile Stelei. Ne dorim tot timpul să cîştigăm, dar nu ne-au ieşit mereu meciuri foarte bune, iar un exemplu este partida de la Tîrgu-Jiu.

- Nu vă pare rău că aţi ratat în acest retur de cîteva ori şansa de a vă desprinde în campionat?
- Normal! Ne pare rău pentru că am făcut cîţiva paşi greşiţi, pierzînd puncte preţioase. Important este să nu mai facem acest lucru pentru că singurul nostru obiectiv este să luăm campionatul. Acum puteam fi detaşaţi, dar asta este viaţa şi trebuie să tragem tare.

"Dezamăgire maximă dacă nu luăm titlu"
- Cum va fi dacă Steaua nu va lua titlu?
- Dezamăgirea ar fi uriaşă. Îmi doresc din tot sufletul să cîştigăm acest campionat, în special pentru suporterii noştrii.

- Care va fi primul lucru pe care îl vei face dacă Steaua va lua campionatul?
- Mă voi duce în mijlocul suporterilor şi voi celebra titlul împreună cu ei. Ar fi ceva fantastic să pot să mă bucur alături de cei care vin la stadion să ne susţină.

- Unde dai cel mai bun randament, ca mijlocaş stînga sau dreapta?
- Acolo unde mă pune antrenorul. Domnul Stoichiţă hotărăşte pe ce post dau cel mai bun randament. Eu vreau să-mi fac treaba cît mai bine şi să am evoluţii cît mai apreciate, iar echipa să cîştige toate meciurile pînă la final. E un sport de echipă şi mă pun întotdeauna în slujba echipei.

"Bistriţa şi Vaslui sînt numărul 1 în retur"
- Ce echipe îţi plac cel mai mult dintre cele din Liga I?
- Vaslui şi Bistriţa mi se par formaţiile cu cel mai bun joc din acest retur de campionat.

- Cum l-ai caracteriza într-un singur cuvînt pe Mihai Stoichiţă?
- Profesionist!

"Nu ne lipseşte absolut nimic pentru a cîştiga campionatul. Îi anunţ pe rivali că ne vom bate pînă în ultimul minut al ultimei etape pentru a fi campioni"
Bănel Nicoliţă

"Campionatul este foarte puternic şi extrem de echilibrat. Nu mai există echipe mici, iar cele care sînt acolo, în vîrf, şi se bat la titlu s-au întărit foarte puternic în această iarnă"
Bănel Nicoliţă

6 LUCRURI ALTFEL DESPRE BĂNEL
- Ce s-a schimbat la Nicoliţă faţă de acum 5 ani, cînd venea la Steaua?
- Ca om nu m-am schimbat absolut deloc, dar ca sportiv perioada petrecută în Ghencea m-a schimbat mult. În bine.

- Ce te vezi făcînd peste 10 ani?
- (...zîmbeşte). Numai Dumnezeu poate şti, dar îmi doresc să fiu în continuare pe terenul de joc. Ca fotbalist activ.

- Ce sport preferat ai în afara fotbalului?
- Handbalul.

- Care e cel mai frumos stadion pe care ai fost?
- Santiago Bernabeu, arena lui Real Madrid.

- Ce maşină preferată ai?
- Audi Q7.

- Care este lucrul la care nu te pricepi absolut deloc?
- La gătit.

Cifrele de referinţă de cînd a venit la Steaua
86 la sută din toate meciurile oficiale ale Stelei din ultimii 5 ani a jucat Nicoliţă, adică nu mai puţin de 214 din 248 de partide

56 de meciuri a jucat Bănel pentru Steaua în cupele europene, fiind pe locul 2 all-time, doar Lăcătuş depăşindu-l, fostul număr 7 avînd 72 de partide

10 goluri a marcat Nicoliţă în cupele europene, fiind pe locul 5 all-time după Lăcătuş (17), N. Dică (14), Ilie Dumitrescu (13) şi Hagi (11)

3 trofee a cîştigat Bănel în cei 5 ani: două titluri (2005 şi 2006) şi o Supercupă a României (2006)

29 de selecţii a bifat în echipa naţională, toate din postura de fotbalist al Stelei

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (18)
alexandru.94
alexandru.94  •  07 Aprilie 2010, 13:56

10 goluri in cupele europene... se pune si ala de pe bernabeu??

 •  07 Aprilie 2010, 11:32

ce tot il blamati toti cu autogolul de pe Bernabeu, de parca daca s-ar fi terminat egal Steaua ar fi fost calificata in finala, tot pe locul ala termina....

 •  07 Aprilie 2010, 10:46

Hai sa nu-l mai pupam atat in kwr ...ca a fost amarat , ca munceste etc. Acum e mai bogat decat 80 % din romani, bravo lui.....si la fotbal e praf! Are cateva meciuri bune...Cu Betis la Sevilla, cu Galata la istambul si un meci cu fc arges acum ceva vreme. Hai sa zic inca trei bune cu indulgenta ! In 5 ani e putin ! In rest, ne-a mancat nervii ! Bravo lui pt ca a reusit sa scape de saracie.....dar atat !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează