FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Denis Penciu continuă lupta cu boala » Gata radioterapia, urmează citostaticele!

Articol de - Publicat sambata, 22 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 decembrie 2012 07:12

Juniorul Stelei diagnosticat cu tumoare pe creier se simte mai bine după tratamentul efectuat la Istanbul, dar are nevoie acum de o cură de mai bine de jumătate de an cu citostatice. Şansele sale la o viaţă normală au crescut decisiv şi în urma ajutorului venit de la cititori


Cînd a plecat la tratament în Turcia, în urmă cu 4 luni, Denis Penciu (18 ani) nu se mai putea mişca singur şi avea dificultaţi pînă şi la mersul pînă la toaletă. Acum, fostul junior stelist este mai bine. Se deplasează, cu un defect vizibil, dar poate fi independent. Iese afară şi primeşte vizitele prietenilor.

Denis povesteşte experienţa din Turcia: "A fost foarte-foarte greu, tratamentul a fost groaznic. Vomitam în fiecare zi, credeam că nu o să mai pot să continuu, dar am luptat şi, slavă Domnului!, sînt ceva mai bine. Simt progrese şi la mîna stîngă, pe care nu o puteam folosi aproape deloc. Chiar pot să apuc obiecte mai uşoare, sper ca boala să dea înapoi, am încredere...!".

Cu toate că un hop a fost trecut, greul continuă. Tînărul de 18 ani e abia la jumătatea drumului, de acum urmînd un tratament foarte complicat, de minimum şase luni, cu citostatice. În mod normal, tratamentul trebuia să aibă loc tot la Istanbul, însă familia nu şi-a permis acest lucru şi procesul are loc aici, după o schemă prescrisă de turci.

Fiecare zi de întîrziere costă
Familia a mai primit ajutorul rudelor şi al colegilor de serviciu, însă costurile sînt foarte greu de acoperit. Fondurile strînse în urma precedentului articol din Gazetă au mai aprins o scînteie în sufletul familiei şi i-au ajutat să plătească o parte din deplasarea şi cazarea din Turcia. Progresele lui Denis sînt evidente, dar viitorul său depinde de bani, acest element care ajunge să dicteze viaţa şi moartea. Este decisiv pentru el ca toate şedinţele să fie respectate cu sfinţenie, altfel obstacolele depăşite pînă acum ar fi în zadar. Din păcate, nu totul a mers cum a trebuit şi începerea tratamentului cu citostatice a întîrziat, deja, cîteva zile.


GSP a descoperit cazul în august
Denis Penciu a fost diagnosticat cu tumoare pe creier în urmă cu aproximativ cinci luni şi a trebuit să se opereze de urgenţă. Începutul calvarului l-a descris mama sa: "Denis abia luase vacanţă de cîteva zile şi s-a dus cu prietenii la ştrand. S-a întors normal acasă, dar a doua zi mi-a spus că se simte rău şi că îi este greu să ridice mîna stîngă. L-am liniştit, spunîndu-i că poate e doar obosit şi îi va trece. A doua zi era şi mai rău, epuizat, el care în mod normal mergea la antrenamente şi se mai ducea şi seara la fotbal, cu prietenii. Am decis să îl duc la doctor...". Acolo a venit verdictul crud: tumoare neuroectodermică primitivă (malignă)! Intervenţia chirurgicală a reuşit într-o oarecare măsură, însă o parte din tumoare a rămas în creier, din cauză că era foarte adîncă. Cum o altă operaţie ar fi fost periculoasă, s-a ales varianta radioterapiei la o clinică din Turcia.

Steaua a dat 11.000 de euro
Familia puştiului a apelat la clubul pentru care Denis a jucat mereu pînă să se întîmple nenorocirea, iar şefii roş-albaştrilor s-au oferit să îi achite o parte a tratamentului, care a constat în operaţie şi tratament cu ultrasunete, ajutorul Stelei ridicîndu-se la 11.000 de euro. Diferenţa pînă la 15.000 de euro a achitat-o familia, cu ajutorul rudelor, prietenilor şi al colegilor de serviciu.

"Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, cu bani sau cu un gînd bun! Să aveţi Sărbători fericite cu toţii!"
Denis Penciu

Îl puteţi ajuta pe Denis să spere la un viitor mai bun prin donaţii în contul RO81RZBR0000060005525219, deschis la Raiffeisen Agenţia Decebal, Bucureşti - pe numele tatălui său, Penciu Marian

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
nightwishh
nightwishh  •  22 Decembrie 2012, 15:40
Postat de ovidiu_3003 pe 22 Decembrie 2012, 13:42

Ai bani traiesti ...n ai bani mori ...

N-ai dreptate. Atat in Romania, cat si in Turcia sau SUA exista aceleasi scheme de tratament pentru cancer. In Romania tratamentul este gratuit. Ai de stat la cozi? DA. Te izbesti de niste doctori care nu catadicsesc sa-ti zica ce se intampla? DA. Cu siguranta, sunt si dezavantaje daca faci tratamentul in Romania, insa nu se pune problema ca te-ar lasa cineva sa mori daca nu ai bani.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Decembrie 2012, 13:42

Ai bani traiesti ...n ai bani mori ...

gazmetan
gazmetan  •  22 Decembrie 2012, 09:27

Sper sa iti revi ,Multa sanatate Denis

Vezi toate comentariile (5)
Comentează