FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ 3-1

Derby de Cluj n-a avut istoric » Executaţi în ceaţă

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2011 10:05

Sougou a decis clasicul clujean cu trei assisturi de senzaţie

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI

Paszkany şi-a rezervat dreptul de a selecta clientela la CFR - "U". Ca la orice petrecere ai parte şi de musafiri neinvitaţi. 2.000 de fulare alb-negre au risipit ceaţa densă ce trecuse pe invizibil stadionul din Gruia cu două ore înainte de start. Vişiniul a colorat şi el peluza, astfel că aveam parte de un derby adevărat. "U" a confiscat mingea în start, iar Cristea a arătat că poate freca pardoseala în apărare, fără remuşcări princiare. Şi Weldon a venit să-i ajute pe Cadu şi pe Piccolo. CFR a acceptat dominarea, pîndind însă lovitura pe contraatac. Golul a venit şi mai uşor, după o fază marcă înregistrată, cunoscută probabil, în egală măsură, şi la Coimbra, şi la Mioveni. Renan Garcia a trimis din corner la colţul scurt, Sougou a deviat, iar Cadu a făcut franjuri notiţele lui Ionuţ Badea (15).

Click aici pentru cele mai tari imagini ale partidei!

Weldon dă verdictul, Tony face apel
"U" a ripostat neconvingător, CFR a vrut să ucidă suspansul. Sougou şi-a pus cauciucurile de iarnă. Servit magistral de Garcia, senegalezul l-a privit în retrovizoare pe Grecu, dar a tras pe lîngă (30). Două minute mai tîrziu, Grecu a pierdut şi a doua sesiune de calificări. Sougou a centrat pentru Weldon, care a trimis cu capul în stînga lui Popa. 2-0! S-a terminat? Nu, Beto i-a ţinut în joc pe cei care au pariat pe "U". Portughezul îşi pierde discernămîntul, iar Tony reaprinde speranţele.

Farul Kapetanos
Primele ocazii ale studenţilor, în a doua repriză, l-au avut în prim-plan tot pe Tony. Atacantul n-a profitat de serviciul excelent al lui Boştină (48). La următoarea fază, a trimis superb sub bară, dar Beto a răspuns prezent. Portughezul a salvat şi la şutul lui Cristea de la 25 de metri (60). "U" căuta egalarea, Costa l-a trimis în teren pe Kapetanos. Grecul i-a dat un cadou lui Paszkany, la o fază precedată de un gest de curtoazie făcut de Szukala lui Sougou. Senegalezul a profitat şi a pasat pentru finalizarea lui Kape. Meciul era jucat, CFR continuă cursa de urmărire a lui Dinamo.

Au aruncat cu mobilul după Cadu
2.000 de fani ai Universităţii l-au înjurat şi huduit copios pe căpitanul lui CFR, portughezul Ricardo Cadu, cînd acesta a apărut din tunelul de la vestiare pentru a inspecta terenul, alături de coechipierii săi. Cadu a început să le zîmbească ironic, iar la exerciţiile de încălzire s-a antrenat doar în zona în care erau majoritatea fanilor "şepcilor roşii" de la tribuna a doua. Imediat după ce a înscris primul gol al lui CFR, căpitanul s-a dus glonţ spre suporterii lui "U", bătîndu-se în piept pe sigla lui CFR. Un telefon mobil a zburat spre lusitan, obiectul fiind luat de Balaj şi predat observatorului de meci.

La un pas să nu se joace!
Ceaţa densă a reprezentat motivul pentru care partida de la Cluj a fost la un pas să nu se dispute aseară. Cu două ore înainte de meci, vizibilitatea între cele două porţi era extrem de redusă, arbitrul Cristi Balaj împreună cu observatorul partidei, Sorin Satmari, declarîndu-se sceptici că meciul ar putea să se joace. Totuşi, după ce nocturna a fost aprinsă la capacitate maximă, iar ceaţa s-a mai ridicat, meciul a putut să înceapă la ora programată. Aseară, la Cluj au fost -4 grade la ora disputării meciului.

Maftei în tribună
Deşi s-a refăcut complet după operaţia suferită la genunchi, Maftei nu a prins nici aseară lotul lui Jorge Costa. Nu e exclus ca fundaşul să fie cedat în iarnă la Rapid, pentru că veteranul Panin a devenit o soluţie de neînlocuit, iar dublura pe post e asigurată de brazilianul Lionn. Maftei a stat la tribuna a doua, alături de fostul atacant al feroviarilor, Sergiu Buş, împrumutat pînă în vară la Tg. Mureş.

Şi legendele au fost percheziţionate
Oficialii Universităţii s-au ţinut de cuvînt şi au renunţat la invitaţiile oficiale ale clubului feroviar, luînd loc la tribuna a doua, împreună cu majoritatea fanilor care nu au stat în peluză. La controlul de la porţi, nici măcar Remus Cîmpeanu, fostă glorie a Universităţii şi actual preşedinte de onoare la club, nu a scăpat de vigilenţa stewarzilor, fiind controlat cu simţ de răspundere la porţile de acces.

Walter pe bancă
Patronul lui "U" Cluj, Florian Walter, a revenit aseară pe banca tehnică a echipei, deşi promisese că nu va mai sta alături de Badea după revenirea echipei la Cluj. De altfel, Walter a sosit la stadion o dată cu autocarul echipei, el stînd ieri toată după-amiaza în cantonament alături de jucătorii săi. Finanţatorul lui "U" voia să stea în peluză alături de fanii "şepcilor roşii" în semn de protest faţă de decizia lui Paszkany de a scumpi exagerat biletele pentru meci, dar a renunţat în ultimul moment.

Trombetta la oficială
După prima victorie reuşită în Liga 1 cu FCM Tg. Mureş, 1-0 la Petrolul, italianul Maurizio Trombetta a revenit aseară în tribunele stadionului unde a antrenat. Trombetta a stat la tribuna oficială alături de directorul general al mureşenilor, Aurelian Băbuţan. Tehnicianul italian a fost 4 luni pe banca feroviarilor în 2008, după demiterea lui Ioan Andone.

Beto încurajat
După ce a gafat incredibil la golul înscris de Tony în prima repriză, scăpînd mingea printre picioare, portarul lui CFR şi-a cerut scuze tuturor coechipierilor pe teren. La finalul primei reprize, Beto a părăsit terenul cu capul plecat, dar imediat a venit în apropierea sa Cadu, care l-a încurajat. Şi antrenorul cu portarii, Daniel Tudor, a sprintat de pe bancă pentru a-l susţine pe Beto la ieşirea de pe gazon.

Niculescu doar o jumătate de oră
Menajat la meciul cu Sportul pentru a nu încasa un cartonaş galben care l-ar fi suspendat la derbyul Clujului, Claudiu Niculescu a fost aseară doar rezervă! Ionuţ Badea l-a preferat în atac pe nigerianul Tony, care reuşise o "dublă" în Regie, susţinut de Adrian Cristea. Niculescu a fost introdus abia în ultimele 20 de minute.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (171)
many_steaua
many_steaua  •  20 Noiembrie 2011, 20:25
Postat de qwerty007 pe 20 Noiembrie 2011, 20:22

Nu te confund,am zis ca tu scrii ziua,el scrie noaptea ca doar e american. Dar fiecare tot repetati un lucru,pai nu e nebunie asta!!El intr-un fel,tu in altul ! Ok,te las ca vreau sa vad meciul cu Steaua,sa-i vad pe fratii Costea si pe Dodel,cred ca joaca,nici nu stiu.

Am înțeles ce ai vrut sa spui ! Ești simpatic.

qwerty007
qwerty007  •  20 Noiembrie 2011, 20:22
Postat de many_steaua pe 20 Noiembrie 2011, 19:30

M-ai făcut sa rad. Nu ma confunda cu dementul care crede și azi ca ofițerii de securitate au fost și sunt și azi mari patrioti care veghează la binele tarii. De ce crezi ca este el câine pana la moarte ?

Nu te confund,am zis ca tu scrii ziua,el scrie noaptea ca doar e american. Dar fiecare tot repetati un lucru,pai nu e nebunie asta!!El intr-un fel,tu in altul ! Ok,te las ca vreau sa vad meciul cu Steaua,sa-i vad pe fratii Costea si pe Dodel,cred ca joaca,nici nu stiu.

many_steaua
many_steaua  •  20 Noiembrie 2011, 19:30
Postat de qwerty007 pe 20 Noiembrie 2011, 19:27

Asta e nebunul de ziua many steaua alias zadkiel,seara il avem pe sundancekid!

M-ai făcut sa rad. Nu ma confunda cu dementul care crede și azi ca ofițerii de securitate au fost și sunt și azi mari patrioti care veghează la binele tarii. De ce crezi ca este el câine pana la moarte ?

Vezi toate comentariile (171)
Comentează