FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ, AZI, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Derby pe mîna lui Kakos! » FRF încredinţează Dinamo-CFR unui arbitru care a distrus un meci de Liga 1 în 2009

Kakos, care va împlini 42 de ani în luna august, e de 5 ani arbitru internaţional
Kakos, care va împlini 42 de ani în luna august, e de 5 ani arbitru internaţional

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 20:47

"Centralul" grec Anastasios Kakos a distrus partida Ceahlăul - Urziceni 2-3, acum doi ani şi jumătate, cînd a inventat un penalty pentru oaspeţi la scorul de 2-2, în minutul 85.

Dinamo - CFR va avea parte de o brigadă din Grecia. În fruntea acesteia se va afla Anastasios Kakos, un arbitru care a mai venit în Liga 1.

"Centralul" elen a făcut praf întîlnirea din decembrie 2009, Ceahlăul Piatra-Neamţ - Unirea Urziceni, extrem de importantă la vremea respectivă pentru că gazdele erau în lupta pentru evitarea retrogradării, iar ialomiţenii în bătălia pentru titlul de campioană.

Gazeta Sporturilor i-a dat nota 4
La scorul de 2-2, în minutul 85, Kakos a inventat un penalty în favoarea Urziceniului la o cădere teatrală în careu a lui Onofraş, de lîngă Dikaba. A transformat Brandan şi Unirea a cîştigat cu 3-2, iar la finalul sezonului Ceahlăul a retrogradat. Pentru prestaţia de la acel joc, Kakos a primit nota 4 din partea Gazetei.

La derby-ul de diseară, din Ştefan cel Mare, Dinamo - CFR, Anastasios Kakos îi va avea ca asistenţi pe Dimitros Bozatzidis şi Dimitrios Saraidaris, toţi cei 3 fiind arbitri purtători de ecuson internaţional. Ultimul meci în afara Greciei pe care l-a condus a fost în octombrie 2011, în grupele Europa League: Stoke City - Maccabi Tel Aviv 3-1.

UEFA nu-l consideră arbitru de top
Anastasios Kakos se află în a 3-a categorie valorică la UEFA şi cum în august va împlini 42 de ani, nu mai are nici o perspectivă pentru a fi promovat şi pentru a prinde vreun turneu final de European sau Mondial. El se află practic pe aceeaşi treaptă cu Cristi Balaj şi Alexandru Tudor, care nu sînt consideraţi arbitri de top de către UEFA şi primesc meciuri maximum în grupele Europa League sau cele fără grad de dificultate în preliminarii.

Marţi l-a arbitrat pe Boloni
Ultima partidă la care Anastasios Kakos a oficiat înainte de Dinamo - CFR a fost un meci din play-off-ul campionatului din Grecia pentru al doilea loc de Champions League. Marţi, Kakos a arbitrat meciul PAOK Salonic - AEK Atena, încheiat cu victoria trupei antrenate de Ladislau Boloni, scor 1-0.

"Unul dintre argumentele mele pentru care nu am fost de acord cu arbitri străini e faptul că în anii trecuţi, atunci cînd au mai venit, filiera pe care au fost aduşi n-a fost tocmai una corectă" (Arpad Paszkany, patron CFR Cluj)

Declaraţii după acel Ceahlăul - Urziceni 2-3, din decembrie 2009:

"Am fost cel mai mare prost, mi-au trebuit mie arbitri străini. Ştiu eu mai multe, dar nu vreau să spun" (Gheorghe Ştefan, patron Ceahlăul)

"Ne păcălim rău cu aceşti arbitri străini. Cum îl cheamă pe cel care a arbitrat, Kakos, Şpagos?" (Dinu Gheorghe, preşedinte la FC Braşov atunci)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Ando: "Cu ce să mă surprindă Dinamo?!"

Ando vine ca inamic diseară: "Dinamo n-are cu cine să mă surprindă. Majoritatea jucătorilor de acum ai «cîinilor» sînt crescuţi de mine. Ştiu cum loveşte Alexe mingea, pe Dănciulescu l-am făcut golgeter, cu mulţi am luat titlul. Cine auzea de Bălgrădean dacă nu-l promovam eu la Dinamo? Echipa de acum repetă greşelile de anul trecut, cînd eram eu în Ştefan cel Mare, nu pricep de ce. Jucătorii nu sînt agresivi, îşi lasă adversarul în careu, de aceea au pierdut victoria şi cu U Cluj". Ando are 173 de meciuri în toate competiţiile pe banca roş-albilor.

Borcea ameninţă cu retragerea
S-au vîndut doar o sută de bilete pentru derby-ul de diseară şi se estimează că nu vor fi mai mult de 3.000 de spectatori la meci. Borcea a luat foc de la Miami: "Ştiu că avem un stadion urît, dar se pare că doar eu mai cred în titlul de campioni! Dacă nici acum, la derby-ul vital cu CFR, fanii nu vor veni la stadion, eu mă retrag din acţionariat, las Dinamo! Suporterii lipsesc tocmai acum, cînd am fost în luptă pentru event. Fanii să-şi aducă aminte ce umilinţe au păţit din cauza şefilor de la CFR Cluj, cînd au fost la meciurile de acolo!".

Se amînă revenirea pe Naţional Arena
Dinamo nu mai joacă împotriva Mioveniului, pe 12 mai, pe Naţional Arena, întrucît cei de la UEFA au închiriat stadionul şi o săptămînă după finala Europa League, de pe 9 mai! "Vom evolua pe Naţional Arena doar cu Steaua, cu Astra şi-n finala Cupei, cu Rapid", a declarat Tică Dănilescu.

Inbox
- Roş-albii nu au nici o primă suplimentară pentru întîlnirea cu CFR Cluj. Mai mult, şefii au ameninţat că ar putea lua în calcul să dea amenzi dacă se mai pierd puncte pe teren propriu.
- Cosmin Matei: "Am avea nevoie de suportul fanilor, ne-am simţi minunat pe teren cu ei în tribune. N-am renunţat la titlu, o victorie ne-ar reintroduce în ecuaţia titlului".
- Claudiu Niculescu, antrenor la U Cluj: "Mi-ar părea rău ca Dinamo să nu ia titlul, însă eu cred că mai are şanse. O să jucăm doar la victorie şi marţi, în derby-ul Clujului".
- Dinamo are palmares bun în faţa ardelenilor: 17 victorii, 5 remize, 9 înfrîngeri, golaverajul fiind 58-32 în favoarea roş-albilor.
- Pe terenul "cîinilor", CFR a învins de două ori, o dată cînd a luat titlul, primul din istorie, şi încă o dată în primăvara trecută. În rest, au mai fost o remiză şi 12 succese ale bucureştenilor, care au un golaveraj incredibil: 34-8.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (13)
coszmin
coszmin  •  05 Mai 2012, 16:15

cate mizerii au facut si urziceni aia cu arbitrii,cred ca au castigat peste 5 partide numai cu ajutorul arbitrilor. din pacate s-a vorbit prea putin despre ei pentru ca a fost uimirea prea mare ca dinamo a pierdut campionatul in dauna urziceniului,toti asteptandu-se sa faca dinamo blaturi pe final sa isi asigure campionatul,a fost tocmai invers, mm stoica,bucsaru si petrescu au fost mult mai isteti si si-au asigurat un final de campionat pavat cu mizerii,blaturi si arbitraje favorabile fie ei si arbitrii straini.

ertyuiop
ertyuiop  •  05 Mai 2012, 13:38

Clar e campanie impotriva CFR-ului.....an de an se aleg echipe care deranjeaza Bucurestiul sau Vasluiul! A ajuns Vaslui sa fie asimilata tartorilor din capitala.....incredibil!!!!!

ertyuiop
ertyuiop  •  05 Mai 2012, 13:36
Postat de spivak pe 05 Mai 2012, 10:01

Străini aţi vrut, străini aveţi. Bine vă face FRF!

Plangeti dupa arbitrajul din tur.....ati luat o multime de puncte nemeritate in prima parte cu ajutorul arbitrilor ROMANI!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close