FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

Derby-ul frustrării » Doar 16.000 de suporteri au fost prezenţi la meciul dintre Dinamo şi Rapid

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 23 octombrie 2012 01:06

Dinamoviştii, în jur de 15.000 de suflete, şi rapidiştii, aproximativ 1.000 de oameni, au ţinut să vadă live aseară un derby cîndva de tradiţie. Şi au pus-o de-o bătaie, prima în istoria Naţional Arena!

S-a dus farmecul de altădată al derby-urilor dintre Dinamo şi Rapid. Suporterii celor două echipe, în special cei ai "cîinilor", gazde aseară, au taxat reprezentaţiile jenante ale favoriţilor din acest sezon, care au ajuns să se zbată undeva la mijlocul clasamentului. Cînd muzica rock şi melodiile roş-albilor s-au oprit, atmosfera s-a bazat pe injuriile pe care cele două galerii şi le-au adus una alteia, un rasism ieftin combinat cu frustrare. "Mareşale Antonescu, românii adevăraţi nu te vor uita!" a fost banner-ul "cîinilor".

Bătaie live pe cub
Apoi, la graniţa dintre cele două galerii a început un conflict de gherilă. Prima bătaie pe Naţional Arena! Rapidiştii, cîteva zeci, au venit spre zona dinamoviştilor de la tribuna a II-a. Ultraşii s-au împuns prin gard, ameninţări, pumni, petarde, curele fluturate prin aer, minute de conflict, care-au alertat, destul de tîrziu, forţele de ordine. Bătaia a fost live şi pe ecranul cubului!

Partida a început în sunetul petardelor celor două galerii, rapidiştii fiind mai bine dotaţi. Jandarmii au rămas în zona de tampon dintre cele două galerii, care şi-au adus aminte şi de cîntecele echipelor.

Buldogii-gigant
Galeria dinamovistă a impresionat în startul partidei printr-o coregrafie grandioasă la peluză. Pe inelul doi trona banner-ul imens cu mesajul: "Interdicţii expirate, acum stăm frate lîngă frate". Iar cînd echipele au ieşit s-a desfăşurat un banner-gigant cu doi buldogi, unul îmbrăcat în ultras, altul în echipamentul de joc al echipei. Şi draperii albe şi roşii. Rapidiştii au răspuns cu steguleţe albe şi vişinii, plus fumigene şi cîntece.

16.033 este numărul oficial al spectatorilor prezenţi aseară pe National Arena, anunţat la staţie în repriza secundă

40.000 de spectatori au fost prezenţi la ultimul derby dintre Dinamo şi Rapid, cel din finala Cupei României, cînd "cîinii" s-au impus cu 1-0

49.759 de spectatori au fost la Derby de România, Steaua - Dinamo (3-2), în aprilie, recordul de spectatori la un meci între două echipe româneşti

53.329 de spectatori au fost marţea trecută la România - Olanda (1-4), recordul de asistenţă pe cel mai mare stadion al ţării

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Danciu-gol nici măcar rezervă
Titular în ultimele săptămîni în echipa dinamovistă, Ionel Dănciulescu, 35 de ani, n-a prins aseară nici măcar banca de rezerve, o premieră în acest sezon. Oficialii "cîinilor" au declarat că atacantul s-a accidentat la antrenamentul de duminică seară, ultimul înainte de derby, suferind o contractură musculară. Golgeterul a încercat şi ieri la prînz să forţeze, însă risca o ruptură, aşa că n-a mai fost reţinut în lot. Fotbalistul a urmărit pregătirea alor săi de pe margine, aseară, la meci, apoi a stat în tribună.

Alvarez, găselniţa lui Bonetti
Edgar Alvarez a fost surpriza italianului pentru derby. Bonetti l-a folosit pe hondurian şi la antrenamentul dinaintea partidei în echipa titularilor, dar nu de la început, a fost mulţumit de randamentul oferit de mijlocaşul ofensiv, aşa că l-a introdus aseară din primul minut. Cu toate că încă nu este la parametri fizici optimi, iar coechipierii săi susţin că nu-şi dă interesul prea mult nici la şedinţele de antrenament.

Inbox
- După răfuiala de duminică seară, în care au fost la un pas de o repriză pugilistică, Matei şi Strătilă s-au împăcat, dar numai primul a jucat aseară, încă din start. Strătilă n-a prins lotul de 18, fiind sacrificat din nou.
- Mulţumit de randamentul dat de Rus cu Bistriţa (1-2), Bonetti l-a păstrat pe Laurenţiu în garnitura de start, ca fundaş dreapta, renunţînd la Nica, titularul postului.
- Pe ecranul cubului de pe Naţional Arena, dinamoviştii s-au încălzit, înainte de meci, cu goluri marcate în ultimii ani în victoriile cu rivalii de la Rapid.
- Fostul dinamovist Moţi, acum la Ludogoreţ Razgrad, a venit aseară la meci, vizionîndu-l alături de Cristi Borcea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
maxone42
maxone42  •  23 Octombrie 2012, 16:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Eu cred ca esti dinamovist "sub acoperire" . Ba chiar rapidistii le-au tras-o dinamovistilor ca de fiecare data. Exact cum , in Ghencea , acum 2 ani , cind s-au sculat de pe scaune 100 de rapidisti strinsi "incognito" la tribuna I , au luat-o la fuga 2.000 de "suporteri" stelisti (a se citi cetateni si platitori de bilete care de fapt nu au de a face cu fenomenul... ei sint fani Becali si se duc pe stadion ca la teatru.

dinamir
dinamir  •  23 Octombrie 2012, 14:19

Daca programezi meciul in zi de lucru la o ora tarzie,un meci care se termina la 23.30 si a doua zi te trezesti la 5.30 sau 6.00 sa te duci la servici este normal sa fie spectatori putini.Dar asta nu o inteleg unii,stiu doar sa faca bascalie.

maxx1923
maxx1923  •  23 Octombrie 2012, 13:15
Postat de soarerodion pe 23 Octombrie 2012, 10:04

tigani tiganiii tiganiiiii

Iti strigi neamurile soarerodion(te da de gol si numele).Mai e idolul tau lacatus???

Vezi toate comentariile (28)
Comentează