FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Despotovici: "Sînt aici să iau titlul"

Articol de , - Publicat duminica, 10 februarie 2008 00:00

Despotovici spune că nu concepe altă clasare decît locul 1 la finalul campionatului şi visează să joace în Champions League cu Rapid. Ranko Despotovici s-a alăturat ieri lotului condus de Rednic, după ce s-a întors de la echipa naţională a Serbiei cu o întîrziere de cîteva zile cauzată de probleme cu biletele de avion. El a fost imediat băgat la antrenament de Rednic, care l-a folosit şi la solicitantele meciuri-şcoală din finalul şedinţei de pregătire. După ce a ajuns la hotel şi a mîncat de prînz, Despotovici a acceptat un dialog, purtat pe marginea piscinei de la hotelul Pavlo Napa, din Agia Napa, o staţiune de lux din Cipru.

- Ranko, care sînt primele tale impresii despre Rapid?
- Am venit la o echipă extraordinară, cu jucători de nivel foarte înalt. Nu degeaba aici, în România, au început să apară din ce în ce mai mulţi fotbalişti din Serbia, care se ştie că au valoare şi ridică mult din punct de vedere valoric o competiţie.
- Echipa cum te-a primit?
- Românii sînt oameni deschişi, care te fac să treci foarte repede peste perioada de acomodare. Colegii au vorbit cu mine, comunicăm mult, mă simt bine şi atmosfera este una deosebită.
- Ce crezi, Rapid poate lua titlul?
- De ce credeţi că am venit aici?! Ei bine, ca să cîştig campionatul! Nu mă gîndesc la altceva şi ar fi o performanţă pentru mine să joc bine, să prind echipa, să înscriu multe goluri şi la final să luăm prima poziţie. Vreau doar locul 1, vreau trofeul de campion cu Rapid, pentru aceste lucruri mi-am dorit să ajung aici.

"Depăşim CFR-ul!"


- Bun, dar CFR e pe primul loc la finalul turului.

- Şi? Sînt numai 5 puncte distanţă, iar dacă vă uitaţi pe program o să vedeţi că CFR va juca şi cu Steaua, şi cu Dinamo în deplasare, adică pe nişte terenuri unde greu, foarte greu se cîştigă puncte. Să nu uităm nici meciul direct, deci e timp să-i depăşim pe cei de la CFR. Important va fi parcursul nostru. Trebuie să fim constanţi, să nu irosim puncte, să avem rezultate bune şi, mai ales, să plecăm cu dreptul în retur!
- Concurenţa din atac e dură, cu Pancu, cu Boya, cu Burdujan, poate o să mai vină şi alt atacant. Ţi-e teamă?
- De ce? Eu trebuie să mă pregătesc bine, să fiu apt fizic ca să joc 90 de minute şi apoi să intru pe teren atunci cînd antrenorul decide că e nevoie de mine. Din acel moment trebuie să arăt ce pot, adică să marchez, că de-asta sînt atacant şi pentru acest lucru Rapid m-a dorit.

Greu la Euro pentru România


- Ce părere ai de echipa naţională a României, poate cîştiga Campionatul European?

- Hm, e cam greu, dar nu se ştie niciodată. Oricum, România are jucători buni, care joacă la cele mai bune echipe ale Europei şi s-ar putea să fie surpriza de la Euro.
- Serbia a scos în ultimii ani pe bandă rulantă jucători de tenis. Ştii să joci şi tu?
- Nu, eu sînt fotbalist, nu sînt Rafael Nadal. Chiar dacă şcoala de tenis din Serbia i-a dat pe Ivanovici, Djokovici şi alţii, eu am rămas la fotbal.
- Patronul Rapidului, George Copos, e un mare împătimit al tenisului de cîmp.

- O fi, dar eu nu voi juca împotriva lui, întrucît chiar nu ştiu tenis de cîmp.


Ultimele noutăţi din cantonament
- Giuleştenii vor disputa azi al doilea meci amical din Cipru. Adversar va fi Levski Sofia, ocupanta poziţiei a patra în prima ligă din Bulgaria. Meciul va începe la 15:15, ora României, iar comentariul-text poate fi urmărit pe www. rapidisti.ro.
- Emil Dică i-a răspuns lui Mircea Rednic, după ce antrenorul criticase atitudinea jucătorilor din finalul partidei cu FC Cracovia (2-1): "E adevărat că unele faze au fost tratate cu superficialitate, dar n-am jucat la mişto".
- Preşedintele de onoare al clubului UTA, Constantin Traian Igaş, a declarat că negocierile pentru împrumutul lui Mugurel Buga la Arad au eşuat: "A intrat pe fir Braşovul, care vrea să-l cumpere definitiv şi discuţiile s-au sistat".

Citește și:

„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”
Superliga
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (1)
 •  10 Februarie 2008, 10:11

e bine k ai vointa=))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează