FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Detalii incredibile din războiul civil de la Gaz Metan » Scamatoria prin care Ioan Mărginean a câștigat o sumă uriașă

Ioan Mărginean
Ioan Mărginean

Articol de , - Publicat duminica, 26 iulie 2020 21:15 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 22:51

58.800 €! este suma pe care Ioan Mărginean a primit-o de la Gaz Metan, chiar în ultima zi a sa petrecută la Mediaș, prima fiind acordată de președintele instalat pentru o săptămână, Cristi Pustai, 

E scandal cât casa la Mediaș, chiar și după plecarea din club a lui Ioan Mărginean! Acesta și-a reziliat contractul de activitate pe care-l avea cu Gaz Metan, iar în ultima zi, președintele pentru o săptămână, Cristi Pustai, i-a acordat lui Mărginean o primă de 58.800 de euro pentru perfomanțele sale din ultimii ani!

Primă-cadou de la Pustai 

Documentele au fost publicate pe pagina de Facebook "Suporteri Gaz Metan Mediaș", iar în cele două pagini ale acordului de reziliere ale lui Mărginean se arată clar cum Pustai i-a transferat fostului manager general suma de 58.800 de euro în conturi. "Suma se va achita în două tranșe egale, prima până la 31 august 2020, iar cea de-a doua până la 31 ianuarie 2021", se arată în act.

Cum s-a ajuns la suma asta? Mărginean a primit 15.000 de euro, o sumă egală cu prima acordată unui jucător pentru rezultatele din sezonul 2017-2018, încă 10.000 de euro, cât prima unui fotbalist pentru sezonul 2018-2019 și alți 20.000 de euro, cât prima unui jucător pentru sezonul 2019-2020

Mai mult, acesta a primit și 13.800 de euro bonusuri de rezultat, adică 300 de euro de punct obținut de echipă în actualul sezon competițional. Deci pentru cele 12 victorii și 10 rezultate de egalitate obținute sub comanda lui Edi Iordănescu.

Decizii suspendate de Judecătorie! 

Interesantă e numirea lui Pustai în funcția de președinte în cadrul unei Adunări Extraordinare din 15 iulie. Pustai și-a făcut contract de muncă, pe funcția de președinte, după cinci zile de la respectiva ședință. Și-a trecut suma de 7.000 euro pe lună plus bonusuri. Doar că documentul respectiv nu a fost semnat niciodată de un reprezentant al clubului. 

Mai mult Judecătoria Mediaș a suspendat deja deciziile Adunării Extraordinare a membrilor prin care Pustai a ajuns președinte. Asta înseamnă că membrii Consiliului Director, repus deja în drepturi cu componența din 14 iulie, vor trebui să numească încă o dată un președinte, conform statutului. După o decizie finală a Judecătoriei se va afla dacă Mărginean va putea să încaseze și cei aproape 60.000 de euro oferiți de Cristi Pustai.

Momentan nu avem conducere. Se judecă la tribunal. Aici întotdeauna a fost stabilitate, a fost o echipă bună, eu sper să se rezolve cât mai repede aceste probleme şi la anul să ne luptăm la un loc în play-off. Momentan nu ştim nimic, aşteptăm să se termine sezonul. Probabil conducerea care va fi desemnată va decide. Noi am vrea şi la anul să ne batem pentru un loc în play-off" - Răzvan Pleşca, portar Gaz Metan

E război civil la Gaz Metan!

Valentin, vărul lui Edi Iordănescu, și Mărginean, fost administrator al clubului, luptă pentru putere în justiție. Între timp, echipa a fost abandonată, nu există niciun plan pentru sezonul următor

Gaz Metan a funcționat normal câtă vreme a fost în insolvență și a bifat cel mai bun rezultat din istoria clubului, calificarea în play-off în premieră. Mai rău e acum, de când societatea s-a însănătoșit, a ieșit din reorganizare curată. Care este explicația?

Jocurile politice din conducere au lăsat echipa fără vreun plan clar. Valentin Iordănescu, văr al lui Edward și nepot al lui Anghel, era președintele pregătit pentru continuarea activității. El era și favoritul Consiliului Director. Gaz Metan este o asociație, iar Consiliul Director este echivalentul Adunării Generale a Acționarilor dintr-o societate pe acțiuni.

Directorii l-au ales pe Vali Iordănescu, apoi Mărginean a aranjat o nouă ședință, în care Consiliul l-a votat pe Cristi Pustai. Mărginean îl folosește pe Pustai ca pe un paravan, pentru a rămâne la putere. Fost fotbalist al lui Dinamo în anii '80, cel poreclit "Limoniu" a fost administrator special câtă vreme Gaz Metan s-a aflat în insolvență. 

După terminarea reorganizării, funcția de administrator special a dispărut, deci și Mărginean a dispărut din club. Conștient că nu existau șanse să fie ales președinte în Consiliul Director, el l-a împins pe Pustai să candideze și ar fi aranjat o ședință ilegală, după cum susțin Vali Iordănescu și aliații lui. Mărginean și Iordănescu au colaborat în anii aceștia, în care amândoi sperau să prindă postul de președinte.

Vali, soția lui și soacra s-au ocupat de toată partea avocățească din activitatea de la Gaz Metan, au fost în tribunale, au reprezentat clubul peste tot și au mai și adus bani de acasă" Edward Iordănescu, la GSP Live

Cu cine am vorbit din conducere? Cu nimeni. Nu știu nimic despre ce va urma, am auzit că se discută și despre înlocuirea mea, dar nu am avut cu cine să discut despre problemele astea" - Dusan Uhrin, antrenor Gaz Metan

VIDEO Edi Iordănescu despre haosul de la Gaz Metan„Au fost momente când am adus bani de acasă”

Citește și alte știri din Liga 1: 

GAZ METAN - FCSB 0-1. Reacție furibundă la final: „Ne-am făcut de râs! Noi nu mai avem conducere, e la tribunal!”

VIDEO Iordănescu și Mărginean, la un pas de bătaie. Mărturisire la GSP Live: „Da, era să degenereze” » Cauza conflictului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
bulldenej
bulldenej  •  27 Iulie 2020, 10:15
Postat de nealiniatul pe 27 Iulie 2020, 05:11

Este echipa asta finantata din bani publici? Daca este asta cu prima este o mare mirsavie.

Si para'ndaratul cat o fi oare ???

gazistu
gazistu  •  27 Iulie 2020, 10:02

Daca si Pustai "s-a mânjit"... omul ala tacut, linistit si scump la vorbã, pe care nu-l credeam in stare de asa ceva, uite ca se poate, si Pustai "muscã" mâna care l-a hrãnit!!! Nu-i nimic ca trecem si peste asta, dar macar ne-am lãmurit cu inca o treaba.

cocojambo1
cocojambo1  •  27 Iulie 2020, 09:16

ASTIA sunt bani de la stat..de la compania RomGaz. Asa se fura statul, din toate directiile cu precadere in acest mod semi legal. Asa furau si cei din conducerea Petrolului cand era Petrom sponsor. Buget, parandarat, si jaf pe banul public. Cred ca trebuie bine definit acest aspect pecuniar la echipele de Liga 1. Cel mai corect ar fi sa fie interzise sponsorizarile din bani publici in sport iar daca statul decide ca sportul trebuie sustinut fiecarei echipe sa i se aloce o sponsorizare fixa egala la toate echipele de aceeasi categorie iar sustinatorii privati sa adauge ce sume ei vor peste sau ce mai primesc din alte sposorizari. Este nedrept ca unele echipe sa beneficieze de bani publici si unele nu.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează