FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Dezvăluire şocantă despre cum se conduce un centru de juniori: ”U Cluj e baby-sitter. Mamele îşi lasă copiii şi merg să se f... două ore”

Ioan Mărginean este consilierul lui Florian Walter
Ioan Mărginean este consilierul lui Florian Walter

Articol de GSP - Publicat marti, 10 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 aprilie 2012 12:21

Prieten cu Mircea Sandu, Ioan Mărginean, şeful academiei Universităţii, îi agresează verbal şi fizic pe antrenorii de la academia lui ”U”. Discursul său e halucinant.

După ce ieri a publicat în exclusivitate cum Ioan Mărginean l-a agresat săptămîna trecută pe antrenorul Vasile Macea, Gazeta Sporturilor vine astăzi cu noi dezvăluiri legate de tratamentul la care sînt supuşi antrenorii de la Centrul de copii şi juniori ai Universităţii Cluj. Mărginean, şeful centrului şi în acelaşi timp consilierul lui Florian Walter, foloseşte un limbaj incalificabil în discuţiile cu subalternii. Tirada sa a fost înregistrată, iar GSP vă oferă azi o stenogramă completă, din care vă puteţi face o imagine clară asupra oamenilor care conduc fotbalul nostru.

O înjurătură la 5 secunde!
Trivialităţile abundă, iar oficialul nu ratează nici o ocazie pentru a-şi intimida colaboratorii. Înscrierile la cuvînt nu sînt permise, delirul lui Mărginean nu poate fi întrerupt. Frecvenţa cuvintelor obscene e uluitoare. "Tu ştii ce înseamnă să fii un antrenor foarte bun? Antrenorii buni îs ăia care au ceva în spate măh, nu d-ăştia făcuţi peste noapte. Eşti fraier băh, îţi spun eu, am şi şcoală mai multă ca tine. Cînd vă văd faţa asta... mereţi băh în p... mea că nu vă mai suport. Eu am vrut să fiu bun cu voi, dar voi mă luaţi de fraier. Tu unde pi.... mă-tii ai făcut şcoală? Băh, fii atent aici, eu te bat! Băh, mie nu-mi răspunzi, eu vorbesc", sînt doar cîteva din frazele rostite de "Limoniu" la şedinţa cu antrenorii de săptămîna trecută.

Deranjat că Walter nu este susţinut de autorităţile locale, Mărginean i-a şocat pur şi simplu pe cei prezenţi la şedinţă, atunci cînd a explicat motivele pentru care clujenii îşi duc copiii să joace fotbal la Universitatea. "La bugetul ăsta, oraşul Cluj a contribuit cu 0,1 la sută. Vă anunţ că sînteţi pe cont propriu de acum, mai aveţi o lună jumate, după aceea Dumnezeu cu mila. Comunitatea locală, ceea ce ziceţi voi că e frumos... Păi vine mama, lasă copilul, merge se f... două ore sau merge la cumpărături. U Cluj e baby-sitter. Asta e!".

"Să vă ia Abramovici"
În discursul său, "Limoniu" a lăsat de înţeles că Walter va părăsi Universitatea la finalul sezonului. "Problema voastră e foarte simplă. Să dea Dumnezeu să vină Abramovici, să vină un arab, să aveţi toate condiţiile din lume. Dar gîndiţi-vă că Apostu (n.r. - fostul primar) ne-a dat eject, acum sîntem pe ultima sută cu domnul Tişe (n.r. - preşedintele Consiliului Judeţean). Visez că se rupe totul. Da de ajută Dumnezeu să ne mutăm, cu Walter, să vă ajute şi pe voi Dumnezeu să fie bine. Mie mi-a dat Dumnezeu noroc în viaţă, m-am realizat, am respectat ce o zis patronul, am luat licenţa, nu am nici o emoţie, mă duc la susţinere. Plec dintre voi".

"Îţi dau cu ziaru'n cap"
Mărginean i-a smuls ochelarii de pe ochi lui Vasile Macea (52 de ani), unul dintre antrenorii de la Centru, şi l-a lovit cu agenda în cap, deranjat că acesta avea în mînă un ziar în timpul şedinţei. "Citeşti ziaru cînd eu stau aici? F...-te-n gură să te f.., citeşti ziaru? Dacă eu vorbesc, citeşti ziaru băh fraiere, că-ţi dau cu el în cap? Te şi bat", au fost cuvintele lui "Limoniu" în timp ce a lovit cu agenda. Întrebat de munca pe care o depune la club, Macea şi-a amintit de episodul din 2002, cînd s-a ales cu un handicap, după ce i-a explodat un aparat de sudură în mînă. "Eu era să mor pentru clubul ăsta. Am stat 5 zile în comă". Mărginean a contraatacat: "Şi ce vină am eu? Băh băiatule, erou la clubul ăsta e ăla care produce, e capitalism, numa în comunism îţi punea acolo o stemă".

Georgescu acuzat
Fostul şef al Centrului de copii şi juniori al Universităţii, Mihai Georgescu, nu a scăpat de acuzele lui Mărginean. "Mi-o zis Onicaş... «Cum să-l ajuţi măh pe Georgescu? Eu l-am ajutat pentru mulă ăsta de fiu-mio.» Îl ajutam eu pe Georgescu? Ştiam că ăla e hoţ, că-i escroc, ştiam cum ia, ce ia, ce face, ce-o făcut", a spus "Limoniu". Marian Onicaş, tatăl fostului stelist Mihai Onicaş (22 de ani), este organizator de competiţii la "U". "S-au întîmplat lucruri incalificabile. S-au făcut diversiuni urîte pentru a mă compromite pe mine. La U, pentru prima dată în cariera mea profesională de peste 30 de ani nu am reuşit să fac lucruri deosebite din cauza unor oameni", a replicat Georgescu.

Ocupat cu Abramovici
Ieri dimineaţă, imediat după ce a citit articolul din Gazeta care îl incrimina, Mărginean i-a convocat de urgenţă pe antrenorii de la juniori la o şedinţă. Cînd aceştia s-au prezentat la club, Mărginean i-a tratat cu dispreţ. "Sînt în discuţii cu Abramovici pentru vînzarea clubului. Nu am timp de voi", le-a transmis "Limoniu" tehnicienilor printr-un angajat al clubului.

"Popa plîngea după Badea"
Săptămîna trecută, portarul Marius Popa şi-a reziliat contractul cu Universitatea, nemulţumit că nu se mai conta pe serviciile sale. Mărginean susţine că goalkeeper-ul a fost îndepărtat de la echipă pe motiv că avea o relaţie foarte bună cu fostul antrenor Ionuţ Badea. "Pe Popa eu l-am dat afară, i-am reziliat contractul. Îi părea rău după Badea. Du-te măh, afară, atunci", a povestit cel poreclit şi Marele Blond.

"Voi mă urîţi pe mine că-s mai mare în grad. Vă atrag atenţia că aţi întrecut măsura şi că pînă-i p... nu mă mai prindeţi pe mine slugă de-a voastră şi nu mă mai interesează de voi. Mă duc la Bucureşti la Walter şi am gătat treaba" (Ioan Mărginean)

Fragmente din şedinţa de săptămîna trecută:

"Eu am vrut să fiu bun cu voi, dar voi mă luaţi de fraier. Tu unde pi... mă-tii ai făcut şcoală? Băh, fii atent aici, eu te bat! Băh, mie nu-mi răspunzi, eu vorbesc"

"Eu am ani în fotbal cîţi ai tu în vîrstă. Ne păcălim doi ani, ce bine e la U Cluj. Mai vine o mămică, mai un turneu... şi între două taxiuri ajungem să-i spunem lui Mărginean tactica jocului cu CFR Cluj"

"Nu mai putem folosi cuvîntul de ardelean. Era înainte de Revoluţie, în '48, Şcoala Ardeleană, acum e o luptă pentru putere, ne urîm între noi. Voi mă urîţi pe mine că-s mai mare-n grad"

"Să fiu eu sluga ta după o viaţă de om? Îţi dau una în nas şi te pun pe liber peste o lună jumate"

"Băh, tu la mine vii cu d-astea, mînca-ţi-aş gura ta? Bă băiatule, eu am mîncat din sufertaş băh"

"Eu faţă de oricare dintre voi sînt bărbat. Care îi coios să mă facă, unu la unu"

"Deocamdată banii vin de la Walter. Cînd pleacă el, plec şi eu. Aici sînt 10.000 de mîncători de p... Dar n-au ce să facă. Pe noi nu ne poate judeca decît patronul, cel puţin pe mine"

"Toată lumea ţi-e prieten la Cluj-Napoca pînă ai bani. În bugetul ăla erau 23 de milioane alocate pe 5 ani. Acum, la 1 iulie, sînt gata, şi au trecut 3 ani. Cheltuielile le ştiţi şi voi. 3,65 milioane de euro datoriile clubului, ţeapă"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
anubisj
anubisj  •  13 Aprilie 2012, 23:36
Postat de b4296142 pe 10 Aprilie 2012, 22:11

clujeni.. ce sa le ceri... tot un apa si-un pamant cu aia care-i fac ei "mitici"

Vai de tine, miticule!

icostin66
icostin66  •  11 Aprilie 2012, 11:06

Limbricul asta nenorocit care sta la umbra lui Walter ar trebui sa-si dea urgent demisia din functia pe care o ocupa in cadrul clubului.Asta pina cind nu o sa aiba o intilnire de gradul trei cu unul dintre noi.Si-a semnat singur sentinta.Oricum, de multa vreme se aude ca umbla mai mult beat decit treaz...

sapcarosie
sapcarosie  •  11 Aprilie 2012, 07:39
Postat de b4296142 pe 10 Aprilie 2012, 22:11

clujeni.. ce sa le ceri... tot un apa si-un pamant cu aia care-i fac ei "mitici"

"tot un apa si -un pamant" ??? SUPERB!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează