FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dezvăluiri în premieră » Un suporter stelist din Peluza Sud despre ce s-a întîmplat înaintea meciului cu U Cluj: "Jandarmii au fost violenţi, au dat cu gaze şi-au pus cîinii pe noi!"

Fanii din Peluza Sud susțin că au fost bătuți fără motiv de jandarmi
Fanii din Peluza Sud susțin că au fost bătuți fără motiv de jandarmi

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:16

Înaintea meciului de duminică seară, de pe stadionul Ghencea, suporterii stelişti din Peluza Sud au avut parte de un tratament special din partea forţelor de ordine. Fanii au fost obligaţi să intre într-un cort înainte de accesul pe stadion, unde au fost pecheziţionaţi şi fotografiaţi.

Unul dintre liderii peluzei Sud, Alex, a acceptat să vorbească despre ce s-a întîmplat înainte de meci, atunci cînd jandarmii au intervenit în forţă: "Am venit la meci grupaţi, aşa cum facem de fiecare dată. Ne-am întîlnit cu cei de la Peluza Nord, dar nu a existat nici un moment în care să ne luăm la bătaie sau să vrem să intrăm peste ei în peluză. Ne-am cumpărat toţi bilete la peluza noastră, acolo unde stăm la toate meciurile pe care le jucăm pe Ghencea. Jandarmii nu ne-au zis nimic pînă în momentul în care am ajuns la intrarea în peluză".

Acesta continuă dezvăluirile în premieră: "Cînd eram la poarta de acces în peluză, brusc s-a triplat numărul jandarmilor, care aveau cagulă, cască şi bastoane de cauciuc. În spatele peluzei era instalat un cort, unde am fost obligaţi să intrăm pe rînd, pentru a fi dezbrăcaţi şi perchiziţionaţi. Mai mult, ne-au spus că toată lumea o să fie pozată şi o să fie identificată! După ce-am refuzat să urmăm această procedură, jandarmii au început să fie violenţi, ne-au tras de haine şi ne-au ameninţat. Ne-au obligat să le dăm buletinele, iar cine a refuzat a fost bruscat şi lovit! După ce am refuzat să ne supunem controlului, au dat cu gaze şi au pus cîinii pe noi! Bine că măcar aveau botniţă! Cinci suporteri care au intrat în cort au fost loviţi şi au primit interdicţie un an pe stadion, fără nici un fel de explicaţie".

Fanii spun că după ce au refuzat să mai intre pe stadion şi au vrut să plece acasă, au continuat problemele: "Am decis să nu mai intrăm pe stadion şi să mergem acasă! Jandarmeria nu ne-a lăsat să plecăm în grup de la stadion, ci doar individual. N-a scăpat nimeni de un control corporal strict şi foarte amănunţit! Nu s-a găsit asupra noastră nici o petardă, nici o torţă, absolut nimic! După ce-am ieşit din incinta stadionului, jandarmii au urmărit mai mulţi suporteri şi s-au suit după ei în tramvaiul 41. Au început să dea cu gaze pentru că refuzau să le facă loc şi lor în tramvai! Mai era şi lume obişnuită, nu doar suporteri! De-acum încolo nu vom mai merge la meciuri să încurajăm Steaua, îi lăsam pe cei de la Jandarmerie să susţină echipa".

"Am luat legătura cu agentul de securitate al clubului Steaua şi ne-a spus că nu ştie de ce jandarmii au reacţionat aşa împotriva noastră. Nu era anunţat nici un astfel de control, nimeni nu ştia de ce au procedat aşa!" (Alex, suporter Steaua)

"Au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 3.100 de lei, pentru cinci dintre suporteri aplicîndu-se măsura complementară de interzicere pe arenele sportive timp de un an" ( Georgian Enache, purtător de cuvînt Jandarmerie)

Motivările din amenzile acordate de Jandarmerie:
- pentru participare la scandal
- pentru pătrunderea pe stadion fără documente de acces
- pentru ascunderea feţei cu obiecte de îmbrăcăminte
- pentru introducerea de banere cu mesaje obscene
- pentru încercarea de pătrundere pe suprafaţa de joc
- pentru refuzul legitimării

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Vreau locul 1 şi multe goluri!"
Claudiu Keşeru a ajuns la cea de-a 11 reuşită în tricoul Stelei în acest sezon al Ligii 1 şi rămîne golgeterul echipei: "Am reuşit să înscriu din nou, în sfîrşit, era important să vină o dată acest nou gol. Nu ştiu dacă defilăm în acest sezon, important pentru noi e să cîştigăm, să ne dominăm mereu adversarul şi să marcăm cît mai multe goluri în fiecare meci. Se mai întîmplă şi accidente ca la partida cu Ceahlăul, dar tragem tare pînă în decembrie pentru că vrem să avem cît mai multe victorii şi să terminăm turul pe primul loc!".

Apel către fani
Costel Gâlcă a fost extrem de dezamăgit la finalul meciului cîştigat în faţa Universităţii, pentru că fanii campioanei nu mai vin în număr mare la stadion: "Eu am spus că prin jocul echipei, prin rezultatele pe care le avem, vrem să aducem cît mai mulţi suporteri la stadion. Vrem să fie alături de noi, avem nevoie de ei, sînt importanţi pentru noi. Totuşi, nu ştiu ce se întîmplă de nu reuşim să strîngem măcar 10.000 de fani la un meci, cel puţin pe Ghencea. Avem nevoie de ei şi am demonstrat că avem un joc bun, cîştigăm meciurile. Sper ca pe viitor să vină mai mulţi la stadion!".

De azi, bilete doar la case
Începînd de astăzi, de la ora 10:00, oficialii din Ghencea vor începe comercializarea biletelor pentru meciul de joi, din Europa League, cu Rio Ave la casele de bilete ale stadionului Arena Naţională. Pentru partida transmisă în direct de Dolce şi Digi de la ora 20:00 s-au vîndut pînă ieri aproximativ 5.000 de tichete online, fiind disponibile încă 36.000 de tichete! Casele de la Arena Naţională vor fi deschise zilnic între ora 10:00 şi 19:00, iar joi pînă la ora 20:00. Preţurile tichelor sînt curprinse între 15 şi 30 de lei la peluze, între 30 şi 100 de lei la tribuna a II-a şi între 30 şi 200 de lei la tribuna I.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
sexilian
sexilian  •  21 Octombrie 2014, 20:20

sfinti vor fi putinarii de acum inainte,sfintii satanei.

marius2005
marius2005  •  21 Octombrie 2014, 19:58
Postat de cata2630 pe 21 Octombrie 2014, 15:36

urat din partea jandarmilor.... iar au fost prea blanzi...

cred ca ai uitat episodul de la Constanta bai javra ??? doar culcat si in genunchi executati pe acolo asa ca mars maidanezule !!!

cata2630
cata2630  •  21 Octombrie 2014, 15:36

urat din partea jandarmilor.... iar au fost prea blanzi...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează