FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dialog deschis cu noul căpitan al lui Dinamo, Laurenţiu Rus: "O Cola e mai nocivă decît o bere"

Articol de - Publicat vineri, 04 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 iulie 2014 15:49

Lecţii de viaţă cu Laurenţiu Rus, noul căpitan al roş-albilor. Fotbalistul a explicat cum este el format pentru Dinamo de omul care e în viaţa de zi cu zi


- Laurenţiu, te întreb de la bun început: continui sau pleci în această vară de la Dinamo?
- Pentru mine este o bucurie şi o mîndrie enormă că sînt, mai nou, căpitanul echipei, dar, dacă se pune problema unui transfer şi este OK şi pentru club, atunci...

- Cum te simţi ca şi căpitan al "haitei"?
- E o împlinire. Să reprezinţi echipa în faţa tuturor este o responsabilitate dulce. Cînd am venit eu, lideri erau Dănciulescu, Niculescu, Niculae. Titani. Am avut ceva teamă la început, dar a trebuit să mă adaptez. O lecţie de viaţă pe care toţi o trăim, cînd vrem să ajungem cineva.

"Sper să avem şi noi noroc cum a avut Steaua cu noi"
- Va slăbi Dinamo dacă vor pleca Bălgrădean şi Matei?
- Important ar fi să rămînă. Sînt fotbalişti valoroşi, dar, dacă găsesc ceva bun afară, n-ai cum să-i ţii. Poate că au nevoie de o nouă provocare. Oricum, avem tineri care trag cu dinţii să prindă tricoul de titular.

- Se resimte despărţirea de Dragoş Grigore?
- Va fi o lipsă destul de importantă. Era un lider, nu doar al apărării. Dar lucrăm să-i suplinim absenţa.

- Jucaţi cu Steaua în etapa a 13-a. Pentru cine va fi cu ghinion?
- Mai e pînă la Derby de România. Poate că e mai bine că jucăm mai încolo cu Steaua. Sper să avem şi noi mai mult noroc contra ei, prea am avut mult ghinion. Dar pentru asta trebuie să fim foarte, foarte buni.

- De ce?
- Prindem încredere pînă la partida cu ea. Anul trecut, am jucat destul de devreme, am avut şi ghinion, acum vrem să cîştigăm.

- Mai este Steaua principala favorită la titlu după plecările lui Reghecampf, Tătăruşanu, Pintilii, Piovaccari?
- Sînt mai multe echipe ce trag la titlu acum. Noi ne putem include printre cele care-şi doresc, aceasta este terminologia exactă. Nu vă luaţi după rezultatele roş-albaştrilor din amicale, au mai jucat prost în pregătiri şi-au cîştigat apoi titlul.

- Ce părere ai despre revenirea Rapidului în Liga 1?
- Mă bucur enorm pentru giuleşteni. Au un club de tradiţie. Eu, sincer, apreciez atmosfera din Grant. Am vorbit cu oamenii de acolo, lumea fotbalului românesc se bucură de acest come back al Rapidului.

"E important să ai mintea liniştită"
- Eşti destul de puţin cunoscut în afara terenului. Cum eşti tu, în viaţa de zi cu zi?
- Sînt foarte liniştit. Am două pasiuni: familia şi fotbalul. Dublu F. Principala mea atracţie e băieţelul meu de două luni şi jumătate, a sta cu el şi cu soţia este de ajuns pentru ceea ce fac în afara serviciului.

- Cum te relaxezi?
- Citesc diverse cărţi, mai nou, cele psihologice sau care au o acţiune, ca să mă destind. Sau mă plimb cu ai mei. O viaţă simplă şi liniştită.

- Cît de mult ajută un sportiv să aibă o astfel de viaţă?
- E important ca un om să aibă mintea liniştită. La un club ca Dinamo sînt presiuni din toate părţile, iar tu trebuie să le gestionezi foarte bine, de aceea ai nevoie de calm acasă.

"Nu fac excese, dar nici nu refuz mîncarea"
- Cum te menţii în formă?
- Nu fac excese, dar nici nu refuz mîncarea. În perioada campionatului mai tai din porc şi din mîncărurile grase.

- O Cola, o bere sau un vin, care e cea mai periculoasă pentru un fotbalist?
- Prefer să interzic o Cola în favoarea unui pahar de bere, iar un pahar, repet, un pahar de vin, seara, după masa, e binevenit. Băutura carbogazoasă e mai nocivă.


"Domnul Negoiţă ne-a asigurat că va fi stabilitate şi totul va decurge normal. Sînt datorii mici, dar fiecare bănuţ e important, mai ales pentru cei mai tineri. Şi dînsul face tot ce e posibil să primim pînă la ultimul leu"
Laurenţiu Rus

"Simona Halep este cel mai bun ambasador actual pentru sportul românesc şi pentru ţara noastră. Sîntem mîndri de ea. Cînd îi aud pe englezi cum vorbesc laudativ despre ea, am o zi mai bună"
Laurenţiu Rus

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
dinamir
dinamir  •  05 Iulie 2014, 14:52
Postat de utaaradan pe 04 Iulie 2014, 19:46

mai, potaia asta e idioata rau, cum sa compari o cola cu o bere care-i naturala !? sau e alt picat la bac ?

Mai citeste odata articolul.Vezi ce intrebare a pus reporterul si ce a raspuns Rus,care n-a facut nicio comparatie,idiot mic si rau ce esti.

bamse1901
bamse1901  •  05 Iulie 2014, 10:43

da e o diferenta intre ce jucatori erau cand a venit si ce jucatori sunt acum cand vin altii. dar declaratie de mult bun simtz. felicitari

utaaradan
utaaradan  •  04 Iulie 2014, 19:46

mai, potaia asta e idioata rau, cum sa compari o cola cu o bere care-i naturala !? sau e alt picat la bac ?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează