FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

DIALOG ÎN EXCLUSIVITATE cu Bogdan Stancu: "Nici un jucător din Liga 1 nu face 5 milioane €!"

Articol de GSP - Publicat marti, 28 decembrie 2010 00:00

Bogdan Stancu se justifică afirmînd că Barcelona l-a cumpărat pe Affelay de la PSV cu numai 3 milioane. El mai explică de ce nu-i place să joace în noul sistem al lui Lăcătuş, 4-3-3, şi recunoaşte că desele schimbări de antrenori de la Steaua l-au bulversat


Golgeterul Stelei spune că rotaţia tehicienilor în Ghencea a făcut mult rău Stelei

Bogdan Stancu se justifică afirmînd că Barcelona l-a cumpărat pe Affelay de la PSV cu numai 3 milioane. El mai explică de ce nu-i place să joace în noul sistem al lui Lăcătuş, 4-3-3, şi recunoaşte că desele schimbări de antrenori de la Steaua l-au bulversat

Golgeterul Stelei spune că rotaţia tehicienilor în Ghencea a făcut mult rău Stelei


Bogdan Stancu e curtat intens de Galata lui Gheorghe Hagi. Atacantul stelist de 23 de ani e golgeterul campionatului intern, iar baştanii turci au pregătit 5 milioane de euro pentru a-l lua din Ghencea.

- Bogdan, eşti gata să mergi la Galatasaray?
- Eu nu ştiu nimic de nici un transfer. Sînt în vacanţă şi aştept să revin la antrenamente în ianuarie. Urmează un retur extrem de important pentru Steaua şi îmi doresc ca la vară să cîştig un trofeu.

- Mai crezi în titlu? Vă despart zece puncte de liderul Oţelul.
- Mai cred, da. Sînt însă realist şi spun că e o diferenţă destul de mare. La un calcul corect, ar trebui să cîştigăm 13 meciuri din cele 16 rămase. E destul de greu, dar nu imposibil. Plus că nu mai depindem doar de noi, trebuie să se împiedice şi cei din faţa noastră.

- Atunci, e mult mai simplu în Cupă.
- Clar, Cupa e mai uşor de cucerit. E un trofeu pe care mi-l doresc enorm.

- Ai doi ani şi jumătate de cînd eşti în Ghencea şi nu ai cucerit nici un trofeu.
- Aşa e, nu-mi vine să cred! Dacă mi-ar fi spus cineva atunci cînd am ajuns la Steaua că nu voi avea pînă acum nimic în palmares, i-aş fi zis că e nebun! Simt o frustrare, totuşi joc la Steaua, cea mai bună echipă din România, fanii aşteaptă multe de la noi, iar noi nu le-am mai oferit de ceva vreme motive de satisfacţie.

"Vreau să fiu golgeter!"

- Ce dorinţă îţi vei pune în noaptea de Revelion?
- Să fiu sănătos şi să ajut Steaua cît mai mult. Mai vreau linişte şi să rămîn serios la antrenamente şi pe teren.

- Eşti primul în topul marcatorilor din Liga întîi, îţi doreşti titlul de golgeter?
- Da, normal, chiar dacă nu am făcut un scop anume din asta. Important este ca Steaua să triumfe, indiferent dacă eu marchez sau doar îi pasez unui coechipier.

- Te-a deranjat faptul că Gigi Becali te-a criticat după unele meciuri?
- Nu, pe mine nu mă afectează aceste lucruri, dar să ştii că sînt colegi pe care-i deranjează. Eu nu mă supăr, poate uneori patronul chiar a avut dreptate, nu făcusem cel mai bun meci. Sincer, prefer să mă critice, decît să mă laude după un meci. Mă ambiţionează cînd sînt certat!

"Îmi place să joc al doilea vîrf"


- Marius Lăcătuş vrea să schimbe sistemul în 4-3-3. Te va afecta acest lucru?

- Nu contează sistemul, atît timp cît sînt rezultate.

- Dar ţie ce-ţi place să joci? Ai fost folosit şi vîrf împins de Piţurcă la începutul sezonului.
- Da, am jucat şi atacant de careu, dar postul pe care mă simt cel mai bine e cel de al doilea vîrf. De acolo am libertate, pot să mă mişc în voie şi am terenul în faţă.

- Cîţi antrenori ai schimbat de cînd eşti în Ghencea?
- Foarte mulţi, prea mulţi. Mă enervează că nu e linişte, că antrenorii sînt daţi afară, că nu e continuitate. Îmi doresc să rămînă Lăcătuş, e un tehnician foarte bun, face atmosferă şi, cu o pregătire bună în această iarnă, vor apărea şi rezultatele.

"Campionatul e slab!"

- Cum te simţi cînd lumea spune despre tine că valorezi milioane de euro?
- S-o lase mai uşor cu laudele. Se exagerează foarte mult, dar realitatea e alta. Campionatul nostru e unul slab, altfel acum am fi avut trei echipe în primăvara europeană.

- Care crezi că e valoarea ta acum?
- Nu pot să-mi pun eu un preţ.

- Se spune că cinci milioane e un preţ corect.
- Cinci milioane? Nici un jucător din campionatul intern nu valorează aceşti bani. Şi nu vreau să jignesc pentru că avem fotbalişti foarte buni. Dar dacă Affelay a mers la Barcelona pentru trei milioane, de unde sumele astea pentru jucători din România?


"Cea mai mare dezamăgire a anului trecut e meciul de la Napoli. Cel mai dulce moment e meciul cîştigat în Cupă contra Rapidului!"
Bogdan Stancu

"La orice echipă e nevoie de jucători valoroşi. Dacă sîntem pe 7 înseamnă că mai trebuie transferuri"
Bogdan Stancu

"Avantajul nostru este că vom juca cu toate contracandidatele noastre la titlu pe propriul teren. În Ghencea, putem bate pe oricine!"
Bogdan Stancu


13 goluri a marcat Stancu în actualul campionat, el înscriind de 3 ori şi în Europa League

18 meciuri a jucat Stancu în actualul campionat, în 14 dintre ele fiind integralist

15 meciuri a evoluat Stancu ca al doilea vîrf, în doar 3 el evoluînd ca vîrf împins

Despre Bogdan Stancu:

"Bogdan Stancu nu pleacă acum. Pe nici o sumă. Despre transferul lui discutăm abia la vară!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Bogdan este un jucător valoros, iar dacă va pleca acum sau la vară cu siguranţă va ajunge la o echipă mare"
Janos Szekely, mijlocaş Steaua

Dică nu va avea numărul 10
Adus în această iarnă la Steaua, Nicolae Dică nu va mai purta tricoul cu numărul 10, pe care l-a avut în precedenta sa perioadă petrecută în Ghencea. În acest moment, decar la Steaua este Cristi Tănase, unul dintre preferaţii lui Becali. Şi numărul 14, pe care Dică l-a avut puţin timp la Steaua, este ocupat, acesta aparţinîndu-i lui Latovlevici.

"Deocamdată nu vin la Steaua!"
Cosmin Olăroiu, proaspăt demisionar de la Al Sadd în Qatar, spune că nu se gîndeşte la o revenire în Ghencea. "Deocamdată nu vin la Steaua. M-am întors acasă pentru Sărbători!", a spus Oli. El a comentat şi transferul lui Dică: "Mă bucur pentru el. Este un fotbalist valoros, care poate ajuta Steaua. E important ca el să revină la forma din vremea cînd eu antrenam în Ghencea!". Oli are o ofertă de a prelua Al Nasr Dubai, pentru un salariu de 3 milioane de euro pe sezon.

"Vreau Cupa cu disperare!"
Mihai Stoica îşi doreşte ca Steaua să cîştige Cupa României. "În 19 ani de cînd sînt conducător nu am atins niciodată acest trofeu. Mi-l doresc! Nici Steaua nu l-a mai cucerit de ceva vreme, ultima oară s-a întîmplat în 1999, cînd Lăcătuş era pe teren. Trebuie să aducem Cupa în vitrina clubului!", a spus managerul general din Ghencea.

"Ciorbă reîncălzită!"
Ioan Becali nu crede că Dică poate face furori în Ghencea. "El a plecat ca primadonă, ca o vedetă, dar nu a făcut treabă nicăieri unde a fost. Poate la Steaua se simte el cel mai bine. Dică e ciorbă reîncălzită, să vedem dacă va mai face faţă!", a spus Becali la GSP TV.

Inbox:

- Janos Szekely va petrece Revelionul în Columbia, alături de foştii săi colegi din Ghencea, Robinson Zapata şi Pawel Golanski.
- Fanii Stelei nu mai cred în Dică. 64% dintre cei 2.900 de fani care au votat într-un sondaj pe www.gsp.ro cred că fostul atacant din Ghencea nu va mai reveni la forma din urmă cu trei ani.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
vladutzzz89
vladutzzz89  •  01 Ianuarie 2011, 12:07

affelay ar fi plecat liber in vara si din acest motiv psv a luat doar 3 milioane. stancu e un jucator foarte bun si tanar! la fel si torje, pantilimon, tatarusanu, alexe,gaman si altii (desi la 22-24 de ani nu mai esti chiar tanar d.p.d.v fotbalistic)

nicco
nicco  •  31 Decembrie 2010, 00:10

Foarte corect! Si nici nu exista "printi", "Messi","fenomene", "regi" samd.! Sunt doar niste jucatori semi-profesionisti sau, mai rau, niste jucatori care se considera profesionisti dar nu sunt. In schimb profita de fotbal aproape ca niste profesionisti! Si nu numai jucatorii...

bridges
bridges  •  30 Decembrie 2010, 06:49

Declaratie ce vine in sprijinul fratilor impresari care vor sa-l dea cat mai repede...Nu credeam ca Stancu va intra in jocul murdar de interese al acestora si ca mai degraba si-ar dori sa stea pana la vara sa ia un trofeu inainte de plecare...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează