FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - STEAUA, MÎINE, ORA 17:00, DIGI SPORT ŞI LIVETEXT GSP.RO

Din Arabia Saudită, Rădoi sare în ajutorul lui Ştefan Sameş, care suferă de cancer nazofaringian: "Îţi mulţumesc, Mirel!"

Mirel Rădoi a fost impresionat de drama lui Ştefan Sarmeş
Mirel Rădoi a fost impresionat de drama lui Ştefan Sarmeş

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 10:11

Aflînd de drama lui Sameş, fostul căpitan din Ghencea i-a trimis 25.000 de euro, ca să-i asigure tratamentul în străinătate

Recunoscuţi mai ales pentru scandalurile şi cancanurile pe care le provoacă, fotbaliştii sînt capabili şi de gesturi impresionante. Mirel Rădoi, fostul căpitan al Stelei, n-a rămas insensibil la suferinţa lui Ştefan Sameş, fundaşul de fier al roş-albaştrilor din anii '70-'80. A aflat şi că familia lui Sameş nu are resurse financiare pentru a continua tratamentul în străinătate.

Fără să stea prea mult pe gînduri, fundaşul lui Al Hillal i-a trimis lui Ştefan Sameş 25.000 de euro, direct în cont. "Eu am auzit doar de curînd, de la prietenii din ţară, că nea Fane are cancer. Nu pot să spun că aveam o relaţie specială cu dînsul din perioada în care am jucat la Steaua, dar vorbeam destul de des şi ştiu că este un om deosebit. Eu nu l-am prins jucînd, dar am văzut pe DVD meciurile sale şi ştiu că a fost şi un fotbalist de clasă. M-a impresionat drama lui şi aşa m-am decis să-l ajut", a mărturisit Mirel.


"M-a dezamăgit nepăsarea foştilor colegi ai lui Fane Sameş. Nu l-au ajutat financiar, deşi unii sînt realizaţi. N-ar fi însemnat mare lucru pentru ei să dea cîte 500 sau cîte 1.000 de euro. Dar pe nea Fane aceşti bani l-ar putea salva"
Mirel Rădoi

"Îl mai ajut, nu mă opresc aici!"
De departe, din Arabia Saudită, Mirel Rădoi spune că este dispus să-l ajute în continuare pe Sameş: "Am să mai vorbesc cu nişte prieteni, poate mai strîngem nişte bani să-i mai trimit lui nea Fane, dacă va avea nevoie. O să mă interesez şi de cele mai bune clinici. Poate să se bazeze pe mine în continuare". Mirel, proaspăt campion cu Al Hilal, se pregăteşte pentru ultima etapă a sezonului regulat, cînd va sărbători titlul cu fanii, dar mai ales pentru partida pentru calificarea în "sferturile" Ligii Campionilor Asiei, în deplasare, cu saudiţii de la Al Ittihad, pe 24 mai.

Sameş a plîns
În urmă cu două zile, cînd a primit vestea că va fi ajutat financiar de Mirel Rădoi, Sameş era la masă. "A izbucnit în plîns şi îşi făcea cruce", povesteşte soţia sa, Lorena. Ieri, fosta glorie a Stelei mărturisea că nu se aştepta la un asemenea gest din partea lui Rădoi "pentru că nu se poate spune că eram prieteni apropiaţi. Dar mereu am simţit că avea un mare respect pentru mine, iar eu îl apreciez enorm pentru ceea ce dă pe teren. Acum mi-a dovedit că nu e doar un mare jucător, ci şi un om special. Eu mă tot gîndeam că cei care conduc acum Steaua mă vor ajuta, dar nu mai cred că aşa ceva se va întîmpla".

Oli l-a ajutat să se interneze ieri
După două şedinţe de chimioterapie la Cluj şi o săptămînă petrecută într-o rezervă a Spitalului Militar, Sameş a revenit acasă de cîteva zile. Urma să facă radioterapie, dar medicii i-au recomandat să nu se mai trateze în România, unde nu există aparatură performantă. Cu banii de la Rădoi, în cîteva zile, fostul internaţional va pleca la o clinică din Austria.

Ieri, Sameş a făcut o criză. Nu mai putea mînca şi vomita cheaguri de sînge. Disperată, soţia sa a apelat la Cosmin Olăroiu, care a intervenit pentru a fi internat şi tratat într-un alt spital, unde a fost diagnosticat cu o infecţie. Tehnicianul Stelei a fost permanent alături de familia Sameş, pe care a anunţat-o că o va sprijini inclusiv financiar pentru tratamentul în străinătate.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
cristian_feisbucc
cristian_feisbucc  •  21 Mai 2011, 00:08

Si eu care credeam ca oamenii cu bani au uitat deja de cei din jur. Felicitari Mirel, tu esti adevaratul capitan. Ai demonstrat'o iar...

iwindr
iwindr  •  20 Mai 2011, 23:52

Respect Radoi!

gabitzalaur
gabitzalaur  •  20 Mai 2011, 23:11

bravo mirel felicitari ar trebui sa se mai gindeasca si alti la asemenea gesturi caci doar suntem oameni

Vezi toate comentariile (52)
Comentează