FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO, MIERCURI, 21:15, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Din vară începe construcţia unei apărări solide, dinamoviştii caută să ia cel puţin doi fundaşi: "În vară ne betonăm"

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 23 mai 2011 10:06

”Cîinii” din ediţia 2010-2011 au încasat 52 de goluri, cea mai slabă defensivă din istoria de 62 de ani a grupării în prima divizie

Dinamoviştii au trăit s-o vadă şi pe asta! După cea mai cruntă înfrîngere a sezonului intern, 1-4 la Timişoara, roş-albii au încheiat cel mai prost sezon în ceea ce priveşte apărarea din istoria de 62 de ani a clubului. Culmea! Tocmai cu Ioan Andone drept tehnician, care a fost unul dintre cei mai buni fundaşi ai României, în urmă cu un sfert de secol. Antrenorul a promis o apărare- beton, acesta fiind unul dintre obiectivele de început vara trecută, însă nu a putut să alinieze două etape la rînd aceeaşi formulă în defensivă. "Am schimbat 20 de fundaşi şi tot degeaba! Căutăm încă o formulă defensivă", a tot repetat tehnicianul, dar în van.

Amintiri de acum 8 ani
Roş-albii au sfidat istoria şi nu în sens pozitiv. Au întrecut alte 4 ediţii penibile. În ediţia 1948-1949 au primit 50 de goluri şi-au încheiat sezonul pe locul 8. În ediţia imediat următoare au luat 45 şi-au încheiat pe aceeaşi poziţie. Mai este ediţia 1997-1998 cu 50 de goluri primite, echipa terminînd pe poziţia 6. Şi în sezonul 2002-2003, cu Ando antrenor în primăvară, cu 46 de goluri încasate, tot locul 6 ocupat. Pentru "cîini" mai există speranţa de a salva anul printr-o victorie decisivă cu Steaua în Cupă, mai ales că în acea ediţie, 2002-2003, s-a cîştigat Cupa României. "În anul imediat următor am luat eventul, dar ca să repetăm povestea de succes trebuie să aducem cel puţin doi fundaşi de clasă", cred dinamoviştii, atît cei din staff-ul administrativ, cît şi cei din tribune.


1,53 este media de goluri primite de către dinamovişti în această ediţie

9 meciuri, în toate competiţiile, din totalul de 43 a încheiat echipa fără să primească gol: 6 în Liga 1, două în Cupă şi unul în preliminariile Europa League

60 de goluri a încasat formaţia în toate competiţiile sezonului în 43 de partide


Au luat cît Rapid şi Steaua la un loc
Dinamo are a 5-a cea mai slabă apărare din Liga 1 pe întregul sezon, 3 dintre "rivale" fiind proaspăt retrogradate. Dinamo a încasat dublu sau aproape dublu în comparaţie cu Oţelul (25 de goluri), Vaslui (28 de goluri), Rapid (22 de goluri) şi Steaua (27 de goluri). Mai mult, Dinamo a luat goluri cît principalele rivale la un loc!

Se întoarce Pulhac
După ce-a retrogradat cu Hercules Alicante din Primera Division, Cristi Pulhac, 27 de ani, ar putea reveni după un sezon în Ştefan cel Mare. Fundaşul stînga a evoluat în 9 meciuri la formaţia iberică, totalizînd 763 de minute jucate. Dinamo n-a primit nici o înştiinţare oficială de la spanioli, cum că ar vrea să-l cumpere definitiv pe Pulhac, aşa că roş-albii pot afirma că au demarat proiectul de a cimenta defensiva cu primul transfer în această zonă.

Rubio, hasta la vista!
Dinamo vrea să scape de spaniolul Oscar Rubio, 27 de ani, care a avut o prestaţie hilară în meciul de sîmbătă de la Timişoara (1-4), fiind pe dinafară la 3 goluri. Ibericul a bifat 20 de meciuri, a marcat şi un gol, dar se pregăteşte să-şi încheie conturile cu bucureştenii.

Cel mai bun atac: 2 goluri pe meci
Roş-albii se pot mîndri cu cel mai bun atac din Liga 1 în ediţia ce tocmai s-a încheiat. Ando a ştiut să-şi înveţe jucătorii să fie ofensivi, aşa că Dinamo a avut o medie de două goluri marcate pe meci, contabilizînd 68 de reuşite. "La atac au contribuit şi jucătorii din defensivă, au construit şi ei pentru faza ofensivă", au declarat "cîinii". Golgeterii din campionat sînt Torje (9), Liviu Ganea (8) şi Dănciulescu (7).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
spartandinamovist
spartandinamovist  •  23 Mai 2011, 18:04
Postat de eucutine pe 23 Mai 2011, 08:06

Asta e cea mai la indemana solutie: sa schimbi doar fundasii?!?! Omuletul asta nu pricepe ca nu conteaza doar valoarea intrinseca, ci intregul sistem de joc. Un sistem defensiv nu inseamna doar cei 4 fundasi, ci intreaga echipa. O defensiva se creeaza de la...atac. Dar la Dinamo nu exista notiunea de pressing, de dublaj, spatiile intre linii sunt imense, la fel si intre jucatori (impotriva lui Dinamo orice echipa isi face de cap: are timp sa preia, sa paseze, sa dribleze), recuperarea balonului se face, daca se face, aproape de poarta, linia defensiva e la 16m de poarta (ca echipele mici), mijlocasii centrali in dueluri 1vs1 nu conteaza, sunt depasiti pana si de o batranica..

sa recapitulam ..jucatorii care nu siu sa faca faza defensiva ..parerea mea dintrun 11 jucat de multeori de andone ..incep...danciulescu ,ganea,alexe (pt un mijlocas de banda e esential) torje (multi o a ziceti ca a jucat fundas dreapta .eu zic ca nu stie vedeti cite galbene a luat si din ce postura )catalin munteranu ,rubio,moti grigore,zidiabate (dar in crestere de forma) NAUMOVSKI vezi goluri luate la timisoara acum 2 zile .... rezerve tucudean,barboianu munteanu 2,pun,...deci o analiza spune clar ca peste 80% din ei nu sint pregatiti pt defensiva orice post ar juca ,mijocasii de banda e obligatoriu sa stie sa deposedeze si sa stie perfect faza de aparare demulte ori la urcare fundas lat

aldo_m
aldo_m  •  23 Mai 2011, 15:54

AVEM NEVOIE DE ANTRENOR -ANTRENOR ,ANTRENOR SI IAR ANTRENOR a venit boneti un necunoscut si peste noapte A DEVENIT MARE ,a lasat echipa la doua puncte de locul unu a venit un dinamovist de-al nostru si ne-a dus pe 5 ca de e de-al nostru ,iar incepem PE POST DE COBAI

mihaienache
mihaienache  •  23 Mai 2011, 10:48

toata apararea ,afara ca sunt petarde sunt in tara fundasi mai scula decat moti si grigore

Vezi toate comentariile (11)
Comentează