FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo a ajuns la un acord cu Ioan Niculae: "Takayuki e rezolvat"

Articol de - Publicat luni, 10 ianuarie 2011 00:00

Dinamoviştii susţin că s-au înţeles, în principiu, cu Ioan Niculae pentru transferul japonezului Astrei, iar de poimîine acesta ar trebui să vină la antrenamente.


Takayuki Seto este foarte aproape de a fi primul fotbalist japonez din istoria lui Dinamo. Oficialii din Ştefan cel Mare au mărturisit ieri: "Ne-am înţeles, în principiu, cu şefii de la Astra, probabil de miercuri Takayuki va veni la antrenamente. Ar fi un transfer foarte bun pentru Dinamo, întrucît niponul este un băiat serios şi pe teren, şi în afara lui".

Bani
În contul afacerii, bucureştenii vor plăti în jur de 300.000 de euro prahovenilor pentru 50 la sută din drepturile federative ale mijlocaşului central. Takayuki este de acord cu mutarea, mai ales că salariul său s-ar dubla, el cîştigînd în prezent 3.500 de euro pe lună.

Înlocuitorul lui N'Doye
Asiaticul a fost dorit în mod special de către dinamovişti pentru a acoperi golul lăsat de plecarea lui N'Doye, senegalezul mergînd chiar la Astra luna trecută. "Takayuki este soluţia optimă pentru ceea ce căutăm noi la mijlocul terenului. Mai ales că Djakaridja Kone şi Mărgăritescu au avut tot felul de probleme medicale. Seto poate face şi faza defensivă, şi faza ofensivă. Prin devotamenul lui din teren va fi rapid asimilat şi de către suporteri, în 6 luni va fi foarte iubit aici", au precizat şefii dinamovişti.


3 goluri şi două pase decisive a reuşit Takayuki în 18 meciuri. Media notelor din Gazetă este 6


Boom comercial
Venirea lui Takayuki ar putea rezolva şi continuitatea unui parteneriat de imagine al clubului. Clubul are contract cu colosul nipon Honda, însă acordul expiră la jumătatea acestei luni. Este posibil ca, o dată cu semnarea actelor cu mijlocaşul japonez, Dinamo să cîştige mai bine financiar din afacerile cu diverse companii din ţara lui Seto, printre care şi Honda.

Strătilă depinde de Torje
Dinamo îl mai vrea de la Astra şi pe mijlocaşul dreapta Sorin Strătilă, 24 de ani, iar fotbalistul ar agrea mutarea în Ştefan cel Mare. Totuşi, transferul se mai amînă o perioadă fiindcă nu se ştie care va fi viitorul imediat al lui Torje. "Piticul" încă nu a fost transferat, cu tot interesul manifestat de Wolfsburg, în plus nici Georgian Păun nu mai pleacă la Lankaran, aşa că Strătilă ar veni ca să fie rezervă în echipa roş-albilor.

Szukala tratează azi
Fundaşul Lukasz Szukala, 26 de ani, ar putea fi de astăzi noul stoper al "cîinilor", dacă Jean Pădureanu îşi va da acordul pentru transfer. După-amiază se va discuta transferul la Bucureşti, în compania impresarei Ana Maria Prodan. Apărătorul şi-a dat acordul, mai lipseşte doar semnătura şefului Bistriţei. Dinamoviştii sînt dispuşi să plătească 250.000 de euro pentru fundaş.

"Îl aşteptăm pe Ottl pînă plecăm în Antalya"
Dinamoviştii au trimis un document oficial celor de la Bayern Munchen prin care au susţinut că sînt de acord cu împrumutul pe 6 luni al lui Andreas Ottl pentru 150.000 de euro. "Aşteptăm un răspuns clar pînă pe 18 ianuarie, cînd plecăm în Antalya. Ca să ştim dacă mai căutăm altceva, în cazul în care nu se face afacerea", au explicat ieri roş-albii. "Se poate realiza împrumutul, ne-am ajuta şi noi de el, şi el de noi", a spus Ando despre fundaşul de 25 de ani.

Bratu prezent la antrenamente
Atacantul Florin Bratu, 31 de ani, s-a antrenat ieri alături de echipa lui Ioan Andone şi o va face pînă cînd va semna cu viitoarea formaţie. Fotbalistul şi-a reziliat contractul cu "cîinii" pe 24 decembrie şi este în tratative cu diverse echipe din ţară şi din străinătate, Astra Ploieşti fiind favorită să-l achiziţioneze pe vîrf.

Scarlatache azer
Apărătorul Adrian Scarlatache, 24 de ani, a semnat ieri cu Hazar Lankaran, iar astăzi va pleca alături de antrenorul azerilor, Mircea Rednic, în cantonamentul din Antalya al echipei. "Mi-am luat «la revedere» de la colegi, plec cu părere de rău, dar cîndva o să mă întorc în Ştefan cel Mare. Poate la vară voi fi campion în Azerbaidjan, iar dinamoviştii vor lua titlul în România, ar fi fantastic", a spus fundaşul.


- Continuă "războiul rece" în ceea ce priveşte transferul lui Grigorie de la Rapid. "Dinamo să ne facă o ofertă concretă! Noi contăm pe Fane, iar el vrea să mai joace la Rapid", a zis Dinu Gheorghe. "Grigorie doreşte să revină la noi", a parat Ando.
- Astăzi, dinamoviştii susţin testele fizice la stadion, ocazie cu care se va verifica amănunţit cine a fost fidel programului impus de staff-ul tehnic şi medical pentru vacanţa de iarnă.
- Cei de la U Cluj doresc să-l lase împrumut pînă în vară pe mijlocaşul Adrian Piţ, 27 de ani, în Ştefan cel Mare, însă dinamoviştii n-au oferit un răspuns concret.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
digei
digei  •  10 Ianuarie 2011, 06:19

Un schimb clar in avantajul lui Dinamo mai ales daca va veni si Stratila...Cine este oare mare manager la Astra ? Prunea ? OK,acum am inteles.

bridges
bridges  •  10 Ianuarie 2011, 05:23

Dinamo iese castigata in raport cu Astra se vede ca Nicolae ala este nou in fotbal.Si-a luat o bomba care poate exploda oricand si care poate altera vestiarul,pe N'Doye si a dat la Dinamo un fotbalist exemplar ca viata extrasportiva si ca valoare.

darke
darke  •  10 Ianuarie 2011, 05:23

daca nu ma insel sigur asa e echipa care era cel mai mult era golha bazzi moti scarlatache rubio margaristescu munteanu(ndoye) torje cristea ganea si a.cristea e o diferenta juma de echipa numai vroiau performanta a jucat prea putin alexe danciulescu ziabate si grigore si cu ottl si Takayuki o sa fie altfel numai sa vad mai intai jucatori la dinamo :)) HAI DINAMO CAINE PANA LA MOARTE

Vezi toate comentariile (5)
Comentează