FOTBAL  »  Superliga  »  DEPARTAMENT NOU

Dinamo a înfiinţat departamentul de scouting » Cine sînt cei care vor descoperi noile talente pentru echipa "cîinilor"

Iulian Oprea (stînga) și Octavian Marin sînt doi dintre noii scouteri ai lui Dinamo
Iulian Oprea (stînga) și Octavian Marin sînt doi dintre noii scouteri ai lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2013 18:49

Clubul Dinamo a anunţat, pe site-ul oficial, înfiinţarea unui departament de scouting.

Alături de Ionel Augustin, dinamoviştii au cooptat trei nume pentru a se ocupa de tinerele talente. Octavian Marin, Iulian Oprea şi Mugurel Cornăţeanu sînt cei care şi-au propus ca, în cel mai scurt timp, să aducă în “Ştefan cel Mare” fotbalişti valoroşi pe posturile deficitare şi nu numai.

Cine sînt cei trei:

Octavian Marin (43 de ani) a jucat fotbal la Dinamo până la 19 ani, la Centrul de Copii şi Juniori din cadrul clubului din „Ştefan cel Mare”. A preferat o carieră de 20 de ani în IT, fiind agent FIFA din 2001. A recuperat un milion de dolari de la Real Madrid pentru echipa braziliană Sao Cristovao, reprezentând o indemnizaţie de solidaritate din transferul lui Ronaldo Luis Nazario. A câştigat procese cu alte cluburi mari ale Europei în ceea ce priveşte compensaţiile de solidaritate din transferurile lui Adrian Mutu la Chelsea sau Cristian Chivu la AS Roma. „Nu cunosc ca vreun alt club din România să aibă departament de scouting. Nu este o muncă uşoară, însă am în spate experienţa de agent de jucători. Vom urmări jucători din toată lumea. Avem un program special de software prin care analizăm cu atenţie fiecare jucător din orice colţ al lumii”, spune Octavian Marin pentru site-ul oficial al clubului.

Iulian Oprea (43 de ani) este dinamovist convins, fiind de peste 30 de ani suporter al  echipei din „Ştefan cel Mare”. “Îmi pare rău că nu am  jucat pentru Dinamo, echipa mea favorită! Când jucam la Sportul s-a scris în ziare că sunt în atenţia clubului, dar nimic mai mult. Ar fi fost un vis împlinit să îmbrac tricoul câinilor. Mă bucur că noua conducere a clubului are încredere în experienţa mea! Dinamo trebuie să revină în fruntea fotbalului românesc, iar un departament de scouting este necesar”, a declarat Iulian Oprea pentru www.fcdinamo.ro. Iulian Oprea a jucat fotbal la Progresul Bucureşti, Sportul Studenţesc şi a evoluat în campionatul Belgiei, la Lokeren. Şi-a încheiat cariera fotbalistică la Farul Constanţa, în acest moment fiind implicat în business-uri cu restaurante importante din Bucureşti.

Mugurel Cornăţeanu (41 de ani) a evoluat, ca jucător profesionist, pentru Farul Constanţa (1993-1995), Lokeren KSK (1995-1996), Steaua (1997-1998), SK Beveren (1998-1999), FC Turnhout (1999-2000) şi Callatis Mangalia (2003-2004). Ca tehnician, Mugurel Cornăţeanu a pregătit grupele de juniori de la Farul şi Viitorul Constanţa, apoi a fost antrenor principal la Callatis Mangalia. Are experienţa scouting-ului, descoperindu-i pe Cosmin Matei, Denis Alibec sau Kehinde Fatai. „Nu sunt la prima experienţă de acest gen. Îmi amintesc că atunci când l-am adus pe Fatai din Nigeria am fost 10 zile acolo, bineînţeles după ce l-am studiat foarte atent prin acel program special de software”, a declarat Cornăţeanu pentru site-ul oficial al clubului.

“Sunt agent FIFA din 2001, a venit momentul să lucrez şi pentru un club. Dinamo este un brand, un club mare al României. Dinamo nu se refuză şi sunt convins că echipa va reveni în fruntea clasamentului!”
Octavian Marin

“De ce Dinamo? Sunt dinamovist de mic, nu este o noutate! Este o mare provocare pentru mine. Vreau să reuşesc şi în acest domeniu, aşa cum am realizat lucruri importante în afaceri. Toată suflarea dinamovistă aşteaptă performanţă”
Iulian Oprea

“Dinamo avea nevoie de acest departament de scouting. Cred în proiectul domnului Negoiţă! Este un proiect sănătos pentru a avea rezultate atât în competiţia internă, cât şi pe plan european”
Mugurel Cornăţeanu

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”
Campionate
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (13)
cobra_z
cobra_z  •  22 Noiembrie 2013, 12:35

eu cred ca astia fac misto de noi , suporterii , in cel mai pur romanesc stil posibil...nu au bani de jucatori , dar infiinteaza departament de scouting...ca si cum nu ai bani de masina, dar iti cumperi totusi mecanic...in cazul in care totusi castigi al lotto ...sau poate cine stie , el mecanicul gaseste vreo rabla ieftina

chataros
chataros  •  22 Noiembrie 2013, 11:39

Tare faza cu "Software special", pun pariu cu oricine ca e vorba despre un joc pe calculator, "football manager" care are baza de date cu jucatorii, si niste soft-uri de predicitie a cresterii in valoare... Cel mai probabil simuleaza 5-6 campionate si vad ce jucatori ajung pe la cluburile importante si-i aleg pe aia 3 din coada ca valoare la momentul 2013, poate au bani sa-i cumpere

gymd
gymd  •  21 Noiembrie 2013, 22:51

Parca il si vad pe Oneata bubuind tastatura sa caute jucatori in Polul Nord si Polul Sud :)))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează