FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO 2-0

Dinamo a părăsit Vasluiul cu capul plecat şi poate rata Europa » Kaput

Cristi Munteanu, Munteanu, Dinamo
Cristi Munteanu, Munteanu, Dinamo

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2010 00:00

Dinamo a terminat în genunchi un sezon nefast şi speră ca Rapidul să nu-şi primească punctele de la TAS. Vasluiul e pe podium, cea mai bună poziţie din istorie. Vezi rezumatul partidei FC Vaslui - Dinamo 2-0! (video)

Dacă ar exista un Zodiac fotbalistic, "Anul «Cîinelui»" ar fi scos din Tarot. De trei ani, Dinamo gîfîie. Atunci, în 2007, la ultimul titlu cucerit de "cîini", se vorbea de cîte goluri le vor administra moldovenilor. Acum, nici astrele nu-i mai pot ajuta. Cu o echipă încropită, - dacă se poate spune aşa cînd îi ai în teren pe Zicu, Ad. Cristea sau Niculescu - roş-albii au reuşit doar să-şi menţină echilibrul pe un gazon ce s-a transformat într-un patinoar de nămol.

Sînmărtean şi patinajul artistic
Gazdele s-au acomodat mai repede. Au văzut că mingile la firul ierbii sînt adevărate bombe cu ceas, aşa că au dat drumul la pase scurte, finalizate cu centrări în careu. Aşa s-au născut cele mai mari ocazii ale lui Pavlovici (20) şi Wesley (29), care au fost aproape să deschidă scorul cu lovituri de cap. Brazilianul (38) a marcat din penalty, datorită lui Lucian Sînmărtean, care a demonstrat că poate dribla şi dacă îi ari toată banda stîngă. Mijlocaşul i-a ascuns mingea lui Grigore, iar acesta a avut ca unică soluţie placajul.

Mai bine fără Zicu
Fără reacţie în prima parte, Zicu a fost scos de Ţălnar. Bratu a intrat în locul său, iar Andrei Cristea a trecut mijlocaş dreapta. Nimic revigorant în jocul bucureştenilor, ba nici măcar o ocazie semnificativă. Tot moldovenii au profitat de apatia dinamovistă prin Milisavljevici. Muntenegreanul a trecut uşor de Pulhac şi i-a pus mingea în cap lui Raul Costin (64). De ajuns ca Vaslui să scrie istorie, terminînd pentru prima dată în istorie pe poziţia a treia. Dinamo, de nerecunoscut în acest sezon, îşi roade unghiile şi speră ca Rapid să nu-şi recupereze punctele de la TAS.

"Lăcătuş mi-a zis că pleacă"
Adrian Porumboiu a declarat la finalul meciului că Marius Lăcătuş e decis să părăsească Vasluiul. "Am vorbit cu el şi mi-a spus că ar vrea să plece. Dacă are probleme familiale, nu mă pot băga peste el. O să-i respect decizia", a zis finanţatorul moldovenilor.

S-au bătut după meci
Incidente incredibile la finalul partidei de la Vaslui. Doi suporteri vasluieni, aflaţi în zona vestiarelor, i-au înjurat şi scuipat pe cîţiva dintre fotbalişti, iar unul dintre masorii lui Dinamo, Valentin Toma, a intervenit. Acesta a fost lovit cu pumnii de cei doi, a fost reţinut de jandarmi, dar după numai două minute aceştia i-au dat drumul. Intervenţia ofiţerului de securitate al "cîinilor", Bogdan Raţiu, a adus momente haotice printre forţele de ordine, care dădeau vina unul pe altul pentru eliberarea celor doi. Dinamo va solicita poliţiei prinderea celor doi pe baza probelor video.

"Puteam lua titlul lejer!"
Adrian Porumboiu, finanţatorul Vasluiului, e dezamăgit deşi echipa sa a terminat pe podium. "E un sezon bun, dar nu putem spune că e foarte bun pentru că puteam fi campioni la pas. Nu pot fi entuziasmat, ştiu ce puncte am ratat aiurea pe teren propriu. Cupa este cea care ne poate salva, un trofeu ar însemna ceva", a zis Porumboiu. (Cristi Lapa)

Kuciak la Mondial, ratează finala Cupei
Portarul Dusan Kuciak a absentat din partida de ieri fiind convocat în lotul Slovaciei pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud (11 iunie - 11 iulie). Goalkeeperul este sigur de prezenţa la turneul final după accidentarea unuia dintre contracandidaţi pentru postul de goalkeeper. Din acest motiv, Kuciak va rata şi finala Cupei României de miercuri, contra lui CFR Cluj. (Cristi Lapa)

Golgeterul reprofilat
Andrei Cristea, cel mai bun marcator al dinamoviştilor în actualul sezon, a fost folosit în repriza secundă pe postul de mijlocaş dreapta. Atacantul a fost trecut în bandă după introducerea lui Bratu în locul lui Zicu, doar o umbră a fotbalistului care impresiona în Ştefan cel Mare în urmă cu cîţiva ani. Mijlocaşul a fost titularizat din cauza numeroaselor absenţe din echipă după o pauză de două luni şi jumătate.

- Claudiu Niculescu a fost preferat în atac lui Florin Bratu, marcator al unui gol în egalul din etapa trecută cu Astra (3-3). Veteranul roş-albilor a preluat şi banderola de căpitan.
- Conducerea dinamovistă a fost reprezentată la Vaslui doar de către preşedintele executiv Cristi Borcea şi de către managerul sportiv Florin Prunea. În tribune s-a aflat şi senatorul de Vaslui, Cristian David, fan al "cîinilor". Borcea a rezistat pînă la golul de 2-0 al vasluienilor, după care a părăsit nervos stadionul.
- Raphael Stănescu, care va împlini luna viitoare 17 ani, a debutat ieri în Liga I. Mijlocaşul dreapta l-a înlocuit în minutul 76 pe Andrei Cristea.
- "Centralul" Ionel Ivan a condus ieri primul meci în Liga I în acest sezon. Arbitrul brăilean este cunoscut pentru faptul că a refuzat suma de 5.000 de dolari oferită ca mită de Cornel Penescu, conform stenogramelor DNA, iar în vară a fost retrogradat în lotul B.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
 •  23 Mai 2010, 18:31
Postat de pe 23 Mai 2010, 17:55

PLEACA TALNARE NERUSINATULE CE DATORIE TIAI FACUT LA DINAMO ,NU TIE RUSINE SA MAI VORBESTI NEAI FACUT DE RIS NESIMTITULE NU AI STIUT FACE O ECHIPA SA BATI PE IASI ,CEAHLAU,PANDURI,BISTRITA,OTELU,RAPID, DUTE UNDE VEZI CU OCHI ,NU ESTI DE DINAMO HAI DINAMO LUATIL PE ANDONE SAU PE BERGODI SI TALNAR SA LE SPELE CIORAPI SI CHILOTI LA TOTI DINAMOVISTI .

de ce a jucat bine dinamo doar cand erau si torje si alexe in teren, si de ce juca penibil cand erau cristea, zicu, niculescu..?? bostina ti se pare un mijlocas cu care te poti bate cu pretentii la titlu? de aparare nu mai zic nimic, si bunica-mea stie in ce hal e...talnar nu e vinovat, dar nici merite nu trebuie sa ii atribuim...aduceti tineri gen alexe, stanescu, paun, l.ganea etc, plus cativa cu experienta, gen catalin munteanu, poate asa are dinamo o sansa. iar de conducere...:)

 •  23 Mai 2010, 17:55

PLEACA TALNARE NERUSINATULE CE DATORIE TIAI FACUT LA DINAMO ,NU TIE RUSINE SA MAI VORBESTI NEAI FACUT DE RIS NESIMTITULE NU AI STIUT FACE O ECHIPA SA BATI PE IASI ,CEAHLAU,PANDURI,BISTRITA,OTELU,RAPID, DUTE UNDE VEZI CU OCHI ,NU ESTI DE DINAMO HAI DINAMO LUATIL PE ANDONE SAU PE BERGODI SI TALNAR SA LE SPELE CIORAPI SI CHILOTI LA TOTI DINAMOVISTI .

suhy
suhy  •  23 Mai 2010, 17:32
Postat de pe 23 Mai 2010, 12:51

Inteleg ca se asteapta verdictul TAS...ca sa ce ?.....sa ocupam locul 6 ! ca sa ce....sa jucam in Europa !...ca sa ce ? ! sa ne facem de ris !....mai bine,nu !

NICIODATA Rapidul nu va castiga la TAS...o sa vedeti?!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează