FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 2-1

Dinamo a suferit enorm, dar şi-a învins marea rivală » Cîineşte

Articol de - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Steaua a presat mai mult şi a ajut ocaziile mari ale derbyului, însă roş-albii au punctat decisiv la capitolul eficienţă şi au marcat de două ori din penalty. Meciul a fost presărat cu multe greşeli de arbitraj.
Vezi rezumatul derby-ului Dinamo - Steaua 2-1! (video)

Atmosferă, intensitate, agresivitate, implicare. Plus goluri! Cît mai multe! Cine n-ar vrea să aibă un derby cu atîtea ingrediente? Iar Dinamo şi Steaua le-au pus pe tavă la a 146-a ciocnire istorică dintre Ştefan cel Mare şi Ghencea!

N-a fost loc de nici un moment de tatonare, căci vestiarele şi-au pregătit aşa de bine dorinţa de a se arunca peste adversar încît nimeni n-a avut răbdare de tandreţuri în debutul întîlnirii. N'Doye (2) a dat tonul cu un trasor de la 30 de metri, prins de Tătăruşanu, iar răspunsul Stelei s-a legat brusc: lovitură liberă din lateral stînga, deviere Bilaşco puţin peste transversală (4). Torje (11) l-a pus din nou la treabă pe portarul roş-albaştrilor, cu replică dublă, imediată, dinspre tabăra lui Lăcătuş: Bilaşco reluare pe lîngă bară şi B. Stancu ratează întîlnirea decisivă cu mingea la 2 metri de fericire (16).

Multe puncte albe. De var
Aveau să fie preludiile pentru golurile visate. Iar prima care s-a îndoit a fost Dinamo, clătinată vizibil din minutul 15, cînd înlocuirea lui Garat, accidentat, cu Scarlatache a produs dezechilibru în defensiva lui Andone. Din zonă centrală a picat şi finalizarea lui Stancu, după o centrare de manual semnată Bănel (23).
"Cîinii" s-au regenerat însă din mers şi, în numai cîteva zeci de secunde, au întors spectaculos tabela. Cu două penaltyuri indubitabile, transformate de Ad. Cristea (30, henţ în careu Apostol) şi M. Niculae (34, fault Tătăruşanu la Torje)!

Şi a plusat tot cu Torje (45), vrednic speculator al spaţiilor generoase lăsate de Latovlevici: şut puternic din lateral dreapta scos iar de Tătăruşanu! Dincolo, Dolha (45) are şi el veleităţi de miriapod, cu un reflex incredibil la "cap" al lui Stancu! Avram a refuzat penalty-ul stelist de 2-2 şi s-a intrat la cabine.

Steaua fără eficienţă
Nu se schimbă spectacolul nici după pauză, dar parcă ocaziile clare nu se mai leagă la fel de bine ca nervii. Cartonaşele sar mai repede din buzunarul lui Avram, Steaua duce mai bine mingea spre careul advers.

Ocaziile curg, multe în careul "cîinilor", dar Dolha se ţine bine, ajutat şi de imprecizia bolnăvicioasă a roş-albaştrilor. Orgoliul rănit al roş-albilor face paravan dublu în calea şuturilor steliste, Lăcătuş nu găseşte cheia pe bancă. Şi Dinamo reintră în cărţile campionatului! Cu atît mai plăcut pentru fani cu cît renaşterea a venit chiar contra rivalilor de-o viaţă.

"O înfrîngere cu Dinamo doare cel mai rău! Am avut multe ocazii, dar la ce folos, dacă n-am marcat?"
Cristi Tănase, mijlocaş Steaua

"Dinamo a fost realistă, s-a apărat cu 8-9 jucători şi tactica a dat rezultate. A cîştigat din două penalty-uri"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

"O victorie împotriva Stelei nu se compară cu nimic, mai ales acum. Dacă remizam, am fi ieşit din lupta pentru titlu. Cred că steliştii au un complex faţă de noi"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

"A fost Revelion, Dinamo petrece! E sărbătoare în Ştefan cel Mare! Am jucat cu Steaua? Da? Eu credeam că am bătut pe Barcelona! N-aţi văzut tiki-taka?"
Ousmane N'Doye, mijlocaş Dinamo

"Chiar nu am ce să reproşez echipei după acest joc. Pur şi simplu nu am avut deloc bulan"
Helmut Duckadam, preşedinte Steaua

2.40 era cota pe care Bogdan Stancu o avea la Super Bet pentru a marca primul gol al derby-ului. Atacantul Stelei l-a egalat pe Eric, avînd acum 8 reuşite stagionale

N'Doye a făcut control doping
Steaua a cerut control doping, aşa cum a anunţat Gazeta încă de la începutul săptămînii. Numele celor testaţi a fost tras la sorţi în prezenţa observatorului Dumitru Mihalache şi a Graţielei Vîjîială, şefa ANAD. La control au mers N'Doye, tocmai cel vizat de stelişti, Dănciulescu, Garat şi Liviu Ganea, respectiv Apostol, Ricardo, Gardoş şi Marinescu.

"Mă bucur singur"
Contestat în trecut de suporteri, Mărgăritescu nu s-a dus la finalul partidei să se bucure alături de colegi şi de fanii dinamovişti. "În urmă cu două săptămîni, cînd eram înjurat pe teren propriu, mi-am promis că mă voi bucura de unul singur după victoria împotriva Stelei. Eu am avut cea mai grea sarcină, să-l blochez pe Bogdan Stancu, cel mai bun atacant din Liga 1. Mă bucur că m-am descurcat bine", a spus el.

Torje în Germania?
Surse din Ştefan cel Mare susţin că Gabi Torje va pleca sigur de la Dinamo în iarnă! Mijlocaşul în vîrstă de 22 de ani a fost urmărit şi aseară de scouterii multor echipe de-afară, la fel ca Alexe, Tănase şi Stancu. Printre "pretendenţii" lui Torje se află nemţii de la Borussia Dortmund şi alte două echipe de top din Bundesliga, iar afacerea s-ar putea parafa în următoarele zile, "cîinii" urmînd să încaseze 4 milioane de euro!

"Suporterii ne dau aripi, am alergat pînă la ultima picătură de energie. Nu mergem să petrecem, n-avem ce sărbători deocamdată"
Gabi Torje, mijlocaş Dinamo


Fără N'Doye la Bistriţa
Ousmane N'Doye a primit aseară al patrulea cartonaş galben în acest sezon şi va fi suspendat pentru partida din etapa viitoare, de la Bistriţa. Aseară a fost înlocuit de Ioan Andone în minutul 67, pentru că senegalezul era foarte obosit şi, neputînd să ţină ritmul, începuse să faulteze tot mai des. Iar Avram era gata să-i dea al doilea avertisment şi să-l elimine.

Tactică de criză
În ultimul sfert de oră, Lăcătuş i-a cerut lui Gardoş să urce în linia de mijloc pentru a pune mai multă presiune pe defensiva lui Dinamo. Roş-albaştrii au încheiat meciul într-o ofensivă disperată, "Fiara" ţinînd în defensivă doar doi fundaşi: Geraldo şi Brandan.

Gigi a plecat la pauză
Patronul Stelei, Gigi Becali, a părăsit stadionul chiar înainte de pauză din cauza oficialilor dinamovişti de la tribuna oficială: "N-am plecat de supărare, dar acolo nu poţi să vezi meciul! Ăştia ţipă, urlă, înjură arbitrul că n-a dat, că n-a făcut. Era gălăgie mare, te doare capul lîngă ei. Mă duc acasă să văd meciul în linişte".

- Garat s-a accidentat, acuzînd o leziune musculară, şi a fost înlocuit de Scarlatache în minutul 14.
- La faza penalty-ului de 2-1, Tătăruşanu s-a ciocnit violent de Torje şi a primit îngrijiri preţ de cîteva minute. A şchiopătat pînă la finalul partidei, dar a refuzat să fie schimbat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (95)
nomadu71
nomadu71  •  18 Octombrie 2010, 15:04

Si daca nu il faulta Tatarusanu pe Torje,nu dadea gol piticu'?!?Ca sa nu mai zic de primul penalty...sper ca nu aveai pretentzia ca in meciul asta sa se anuleze regula - ''hentz in careu ,penalty''?!?Cum sta treaba?

dannysukaru
dannysukaru  •  18 Octombrie 2010, 15:01

cine zice ca arbitru e de vina pt ca a pierdut steaua aseara,e prost.steaua a jucat cu 4 oameni inminus>apostol,bilasco,marinescu,brandan egal cu zero.sa plece naibii din ghencea astia ca nu au ce cauta.banel saracu are 2 picioare stangi.m-am saturat sa tot aud ca a jucat steaua mai bine,dar degeaba,caci tot dinamo a batut.ma intreb cand o sa mai batem si noi pe dinamo,rapid?cand?

klinmaximus
klinmaximus  •  18 Octombrie 2010, 14:33

De ce Steaua? Pentru ca a castiga CUpa Campionilor, trofeu pecare inca mari echipe din Europa n-au reusit sa puna mana!V-a placut Calinescu? Pai ce era sa zica?De Hagi et Co. ati zis ca nu-i "Generatie de aur" ca n-au luat nici un trofeu sau o medalie. Performanta nu e intamplatoare,caci intre '85-'90,Steaua a dominat Europa.Craiova si Dinamo au reusit o semifinala,performate si alea,dar n-au castigat un trofeu(stiu ghinion, arbitrii,etc).Avem si vom avea acest trofeu unic si pt. totde

Vezi toate comentariile (95)
Comentează