FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Pe cine a luat Dinamo » Atacantul care nu înscrie: „Astrit Selmani, așteptări mari. A dezamăgit peste tot”

Astrit Selmani, la IFK Goteborg Foto: Imago
Astrit Selmani, la IFK Goteborg Foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 13 februarie 2024 14:55 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 16:57

Astrit Selmani, 26 de ani, de-abia transferat de Dinamo, a jucat în ultimii doi ani la Hapoel Beer Sheva, Midtjylland și IFK Goteborg. 33 de meciuri în total, 4 goluri și două assist-uri. Jurnaliștii israelieni susțin că Beer Sheva de-abia aștepta să scape de el. I-a reziliat contractul la începutul anului și a semnat cu Dinamo până în vară.

Astrit Selmani, 26 de ani, atacantul născut în Suedia dar jucând pentru naționala Kosovo, tocmai a fost transferat de Dinamo, semnând un contract pe cinci luni, până pe 30 iunie 2024.

Federația i-a dat dreptate lui Roberto Mancini! Ce sancțiuni au primit cei 6 rebeli din naționala Arabiei Saudite
ARABIA SAUDITĂ
Federația i-a dat dreptate lui Roberto Mancini! Ce sancțiuni au primit cei 6 rebeli din naționala Arabiei Saudite

Astrit Selmani, 3 goluri și două pase decisive în Israel: „Nu s-a adaptat și nu a făcut diferența”

Acesta a venit la roș-albi ca jucător liber de contract, după ce a reziliat acordul cu Hapoel Beer Sheva la începutul acestui an. Fusese cumpărat de clubul israelian (unde evoluează Antonio Sefer) pe 18 iulie 2022, din Suedia, de la Hammarby, cu un milion de euro.

Potrivit jurnaliștilor din Țara Sfântă, HBS avea mari așteptări de la Selmani când l-a achiziționat, dar „nu s-a adaptat și nu a făcut diferența”.

30.000de euro a fost salariul lunar al lui Astrit Selmani la Hapoel Beer Sheva

A jucat doar o jumătate de sezon la Hapoel, cifrele fiind anemice pentru un vârf: 16 partide în total (medie de 46,2 minute pe meci), 10 în campionat, 6 în preliminariile Conference League, reușind doar 3 goluri și două assist-uri. 

A făcut un singur meci bun, pe 11 septembrie 2022, la 3-2 contra lui Hapoel Tel Aviv în deplasare: gol și pasă decisivă.

Astrit Selmani a avut o medie de 44 și 52 de minute pe meci în Danemarca și Suedia

În 2023, a fost cedat de două ori de Beer Sheva sub formă de împrumut. În prima parte a anului în Danemarca, la Midtjylland. A fost folosit numai în patru întâlniri (trei în liga daneză, una în Europa League), 44 de minute în medie pe meci. Fără goluri, fără assist-uri.

În a doua parte a anului, a ajuns în Suedia, la IFK Goteborg. Aici a apărut mult mai des pe teren, 13 dueluri (12 în campionat, unu în Cupă), cu 52 de minute în medie. Totuși, a punctat o singură dată, în Cupa Suediei.

10.000de euro va primi Astrit Selmani în fiecare lună ca salariu la Dinamo

„A dezamăgit și în Danemarca, și în Suedia”, a fost concluzia presei israeliene. Tocmai de aceea, Beer Sheva i-a reziliat contractul în ianuarie 2024: „Hapoel de-abia aștepta să scape de el”.

Astrit Selmani a marcat o dată pentru Kosovo. Nu a mai jucat la națională din martie 2022

La naționala Kosovo a debutat pe 9 octombrie 2021, la 0-3 cu Suedia (țara sa natală) în preliminariile CM 2022. A purtat în total de cinci ori tricoul albastru, trei partide oficiale și două amicale. 

A marcat un singur gol, pe 24 martie 2022, la 5-0 în testul cu Burkina Faso, singura dată integralist. De atunci nu a mai fost convocat de kosovari. A avut o medie de o jumătate de oră pe meci.

În prezent are o cotă mică, de numai 350.000 de euro (Transfermarkt). Nici maximum atins de Selmani nu a fost prea ridicat: 1,5 milioane, în 2021, la Hammarby.

VIDEO. FARUL - DINAMO 0-2 » Zeljko Kopic, declarații după victoria cu Farul + ce semnifică eșarfa purtată la meci: „Trebuie să jucăm pe teren precum acești câini”

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte articole:

E „noul Bărcăuan”! Vine în Superliga ca fundaș central, după ce a jucat și ca atacant
DINAMO
E „noul Bărcăuan”! Vine în Superliga ca fundaș central, după ce a jucat și ca atacant
Topul celor mai iubite echipe de fotbal din România, conform ultimului sondaj INSCOP » FCSB, în scădere + FCU Craiova nu intră în „play-off”
Sondaj
Topul celor mai iubite echipe de fotbal din România, conform ultimului sondaj INSCOP » FCSB, în scădere + FCU Craiova nu intră în „play-off”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
COCO70
COCO70  •  14 Februarie 2024, 08:32

NU are valoare de liga 1 ,l am vazut in SUEDIA pe unde a jucat .e stilul lui Ghezali din prima liga,parerea mea e ca nu va ajuta DINAMO

creeperno534
creeperno534  •  13 Februarie 2024, 22:46

O sa inscrie mult si bine in Romania

iar_locul_doi
iar_locul_doi  •  13 Februarie 2024, 18:10

La ce prostalaii avem in mamaliga lui Mitica, iese golgeter :))))))))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close