FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Știe tot ce se întâmplă la Dinamo și dezvăluie: „Bugetul anual te-ar face să crezi că aspiri la marea performanță”

Răzvan Zăvăleanu, cu sacou albastru deschis, în fața antrenorului Ovidiu Burcă
Răzvan Zăvăleanu, cu sacou albastru deschis, în fața antrenorului Ovidiu Burcă

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 21:09 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 21:22

Răzvan Zăvăleanu, 48 de ani, administratorul judiciar al lui Dinamo, a transmis că misiunea lui la club se va încheia în momentul în care clubul iese din insolvență, dar a explicat, sumar, pe ce buget ar trebui să se bazeze echipa ca să redevină una dintre forțele Ligii 1.

Dinamo speră să-și revină cât mai curând posibil pe plan sportiv, după 4 înfrângeri consecutive în Liga 1, răstimp în care nu a marcat niciun gol și a încasat opt! Prima oportunitate este duminică seară, de la ora 21:30, cu CFR Cluj, ardelenii având o restanță de disputat diseară, de la ora 20:00, contra celor de la Sepsi.

Omul-cheie de la Dinamo, dezvăluiri din club și din viața personală, într-un dialog amplu cu GSP: „N-are rost să mai stau aici după ieșirea din insolvență”
DINAMO
Omul-cheie de la Dinamo, dezvăluiri din club și din viața personală, într-un dialog amplu cu GSP: „N-are rost să mai stau aici după ieșirea din insolvență”

Dinamo și-a programat să iasă din insolvență în 2024

Administrativ, "câinii" parcurg a doua insolvență din istoria grupării, după cea din perioada mai 2014 - septembrie 2015. Răzvan Zăvăleanu a venit administrator judiciar la clubul din Ștefan cel Mare în iunie 2021, când Dinamo a intrat, oficial, în insolvență. La un moment dat, datoriile au ajuns la 8 milioane de euro!

Totuși, prin aprobarea noului plan de reorganizare modificat, pe 4 septembrie, de către Tribunalul București, clubul "câinilor" și acționarii lui au făcut o economie uriașă de peste 5 milioane de euro. În 2024, oficialii clubului au transmis că ar urma ca Dinamo să iasă din insolvență pentru a intra într-o nouă etapă a existenței sale.

Răzvan Zăvăleanu nu ia în calcul să fie patron în Liga 1 sau patron ori acționar la Dinamo

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, în ediția print de astăzi, Răzvan Zăvăleanu a fost chestionat dacă este tentat de ideea de a investi în Liga 1 sau de a fi patron. Totodată, a transmis că misiunea lui la Dinamo, prin compania sa cu 14 ani de experiență în domeniul insolvențelor, se va încheia după ce clubul va ieși din insolvență.

Întrebat dacă e tentat de ideea de a fi patron în Liga 1, Zăvăleanu a spus: „Știu organizarea unui club, dar nu pot spune că m-am gândit la patronatul unui club de Liga 1”. Zăvăleanu este fondatorul Academiei de fotbal Viitorul Cluj, din a cărei conducere a ieșit pe perioada activității la Dinamo.

Răzvan Zăvăleanu avertizează: „La Dinamo ar trebui un buget de 10 milioane de euro. Acum e mai puțin"

Chestionat vizavi de câți bani ar trebui anual investiți de către un patron la Dinamo, practicianul în insolvență a declarat: "La Dinamo, un buget de 10 milioane de euro anual te-ar putea face să crezi că poți aspira la marea performanță. Pentru suma asta, trebuie să ai afaceri de sute de milioane. Nu este o cămașă pe măsura oricui.

Dinamo nu înseamnă doar o echipă de fotbal ce se prezintă la teren sâmbăta să joace fotbal, ci o masă mare de suporteri, 1,6 milioane de oameni declarați oficial, doar în România, de fani care pun suflet, suferă, o chestie sentimentală cu care nu trebuie să te joci niciodată.

Bugetul actual? Din declarațiile acționarilor, ar trebui să se ducă înspre 5-6 milioane. Vă pot răspunde exact după încheierea campionatului".

Atributele unui patron de Liga 1: o persoană cu aptitudini manageriale extinse, care să știe să gestioneze foarte bine lucrurile, o persoană care produce foarte mulți bani pe care să-i poată cheltui zilnic fără apăsarea zilei de mâine, o persoană loială, onestă, ca lucrurile care s-au întâmplat la Dinamo să nu se mai repete.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Citește și alte știri:

VIDEO Rednic a făcut scandal la conferință: „Dacă dau un telefon, a zburat de-acolo!”

EXCLUSIV CFR și Craiova l-au ratat, acum impresionează la U Cluj: „Sabău a decis imediat, s-au plăcut imediat”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  06 Octombrie 2023, 14:25
Postat de Fazy pe 06 Octombrie 2023, 03:54

Bun! CFR, are stadion propriu!numește 5 echipe care mai au!

Nu are stadion propriu CFR. Este concesionat. Hagi are stadion propriu.

Fazy
Fazy  •  06 Octombrie 2023, 03:54

Bun! CFR, are stadion propriu!numește 5 echipe care mai au!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează