FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo cade mereu în picioare! Înființată printr-un abuz al comuniștilor, echipa a supraviețuit și acum în Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2020 14:41 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 19:17

Dinamo a fost fondat direct în prima ligă, în 1948, și nu a retrogradat niciodată până acum. FRF a înghețat clasamentele așa cum erau, ceea ce înseamnă că roș-albii au picat în „B" pentru prima oară în istorie, dar au fost salvați de modificarea competiției.

Dinamo e al doilea cel mai titrat club românesc, după Steaua București, a evitat retrogradarea grație Comitetului Executiv al FRF. Dinamo a fost înființat direct în prima ligă și, ca beneficiar al puterii sistemului comunist, nu a retrogradat niciodată. Până ieri. 

„Câinii" au terminat penultimii în play-out și picau două echipe în „B", deci ei retrogradau direct. Federația nu a mai calculat vreo medie de puncte pe meci, a înghețat clasamentele din play-off și din play-out așa cum erau, cu Dinamo penultima în turneul pentru salvare. Roș-albii vor continua în primul eșalon doar fiindcă numărul echipelor a crescut de la 14 la 16. Altfel ar fi coborât pentru întâia dată în istoria clubului în subsolul fotbalului. 

Dinu aruncă în aer cea mai mare performanță europeană a lui Dinamo: „Problema cu Liverpool a fost că n-am mai putut să umblăm la arbitri! N-a mai fost loc pentru căței”

Dinamo, invenția cinică a Partidului Comunist

Dinamo a fost fondat direct în „A" dintr-o contopire cinică pe care a dictat-o Partidul Comunist: Unirea Tricolor Obor-Maccabi București. Unirea Tricolor avea reputația unui club al legionarilor, Maccabi era clubul evreilor din București. Ambele categorii făceau parte dintre dușmanii comuniștilor. Dinamo a constituit o metodă de anihilare și a legionarilor, și a evreilor în fotbal.

18 titluride campioană și 13 Cupe ale României are Dinamo. A mai câștigat două Supercupe și Cupa Ligii

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Drum liber spre Dinamo!? Mircea Rednic, OUT de la Poli Iași!

Lovitură dată de Ionuț Negoiță, în ziua în care Dinamo a aflat că rămâne în Liga 1: „Au bătut palma! I-a pregătit alt destin”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (212)
baietelu
baietelu  •  09 August 2020, 20:29

O sa cadem mereu in picioare. Multumim FRF si LPF ca ne-a salvat de la retrogradare

cpt.ahab
cpt.ahab  •  08 August 2020, 15:55
Postat de alexpescaru pe 08 August 2020, 11:15

Dintr-o cauză pe care nu o înțeleg, din postarea mea a dispărut exact citatul cu„Profilul jurnalistului”. Îl reproduc aici - Drumul unei știri de la fața locului la canalul media (TV sau presă scrisă) trebuie să fie cât mai scurt, ceea ce înseamnă o muncă în echipă cât mai eficientă – de la reporterii și cameramanii de pe teren, la editorii în redacție și prezentatorii de pe micul ecran, știrea parcurge mai multe filtre și ajunge într-o formă simplificată și cât mai imparțială la publicul larg. Fiecare rol este diferit și implică valori precum acuratețea, rapiditatea, corectitudinea informațiilor (care trebuie verificate din mai multe surse), responsabilitatea, răbdarea, curiozitatea și dedicația

Sigur e opera lui Crăițoiu. Săracul!

cordell.hull
cordell.hull  •  08 August 2020, 14:00
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 08 August 2020, 11:40

burleanu și gașca si-au atins(din nou) obiectivele:;:i-au salvat pe militieni și l-au troznit cu 300 de mii de euroi pe Gigi....nu le-a ținut tira cu craiolguta campioană penteu simplul motiv că CFR a fost MUUUULT peste în meciul direct,câți barsani să scoți să-i pui să distrugă echipe(vezi meciul cu Steaua)...Eu,în locul lui Gigi mi-aș negocia SINGUR vânzarea spre televiziuni,aș ieși in față și aș lăsa restul lumii în plata Domnului...Cam câți bani crede onor liga și federația că ar mai lua pe campionatul viselor!??!...

Gg dacă ar putea in mod sigur Și ar negocia singur drepturile... doar ca mitica a fost un șmecher când a făcut contractul... practic gg își poate negocia singur doar dacă 50%+1 din cluburi sunt de acord cu asta... practic nu vor fi niciodată de acord

Vezi toate comentariile (212)
Comentează
Close