FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCM TG. MUREŞ 1-0

Dinamo crede că n-ar trebui să fie suspendată chiar dacă fanii au aruncat torţe la Ploieşti » Scapă basma curată?

Observatorul
Romeo Paşcu a
fost aproape de o
dramă la Ploieşti
Foto: Cristi Preda
Observatorul Romeo Paşcu a fost aproape de o dramă la Ploieşti Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 23 iulie 2011 22:29

Dinamoviştii sînt de părere că nu trebuie să fie suspendaţi după petardele aruncate pe teren la Ploieşti şi aşteaptă clemenţa Comisiei de Disciplină. Dar, surpriză: jucătorii nu s-ar opune unui noi exil!


Suporterii dinamovişti au celebrat în stilul lor propriu reuşita lui Marius Niculae de vineri seară, de la Dinamo - FCM Tîrgu Mureş (1-0), aruncînd două torţe, identice cu cea de la ultima finală a Cupei, cînd Torje a fost oprit din drumul spre gol cu Steaua. "Tiribombele" au o traiectorie nebănuită, de aceea sînt extrem de periculoase, lucru confirmat şi de jucătorii celor două echipe. O torţă a luat-o spre fotbaliştii ce se îndreptau spre centrul gazonului, după care a cotit-o spre banca pe care se afla observatorul Romeo Paşcu. "Dacă nu mă feream, putea să mă orbească!", afirma braşoveanul după meci. O altă torţă s-a dus spre banca de rezerve a "cîinilor". Meciul a fost întrerupt puţin, fiind foarte aproape de a fi anulat! Oficialii partidei, jandarmii şi stewarzii au stat în alertă maximă pînă la final, totuşi.

"Ce vină are clubul?!"
Se aşteaptă acum decizia Comisiei de Disciplină a FRF, părerile fiind împărţite. Dinamo riscă, din nou, două, dacă nu chiar trei etape de suspendare a terenului. Şefii din Ştefan cel Mare afirmă însă că au încredere că pot scăpa fără nici o penalizare a stadionului. "Forţele de ordine i-au depistat pe cei doi indivizi care au aruncat torţele, unul din Mizil şi unul din Bucureşti, i-au reţinut după meci şi vor fi amendaţi conform legii. Normal, n-ar trebui să fim noi, Dinamo, suspendaţi! Ce vină avem?!", a declarat directorul sportiv Constantin Dănilescu. Cei doi suporteri riscă întocmirea unui dosar penal şi interzicerea pe stadioanele din România. Romeo Paşcu, observatorul meciului, a notat ceea ce s-a întîmplat, plus reţinerea celor doi indivizi, dar evită să dea un verdict: "De aceea sînt comisii abilitate, ele vor analiza şi vor hotărî". Marţi, cel tîrziu miercuri, va veni verdictul.

Iubesc exilul
Fotbaliştii din Ştefan cel Mare nu se opun unui nou exil, precum cel de vineri. Ar fi de acord ca stadionul propriu, din Capitală, să fie suspendat şi să joace din nou, chiar la Ploieşti, unde au simţit de aproape căldura şi încurajările galeriei! "Ne-am simţit bine la Ploieşti, tribunele sînt mai aproape de teren şi trăirile suporterilor sînt mai intense. Plus că iarba ne poartă noroc, am cîştigat mereu pe acest gazon în ultimii ani", au punctat ieri elevii lui Ciobi. În total, vineri seară, au fost aproape 4.000 de fani la partidă, jumătate dintre ei ocupînd tribuna galeriei dinamoviste.

"E trist că nu se iau măsuri de siguranţă pe stadioane. Pînă nu va muri un suporter, nu se vor lua măsuri! Se doarme! Să vină două petarde lîngă tine şi tu să dormi! Probabil sînt fericiţi că n-a murit nimeni şi îşi zic «Lasă că merge şi aşa!»"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Tîrgu Mureş

"Noi sperăm ca suporterii să nu mai facă nimic care să ne aducă suspendarea terenului. Avem nevoie de aportul lor, încercăm să facem şi spectacol pentru ei"
Marius Niculae, atacant Dinamo

"Cînd am văzut torţele alea, am avut un deja vu, ca la finala cu Steaua, cînd una m-a oprit din drumul spre poarta adversă. Bine că nu au lovit pe nimeni"
Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo

Paşcu i-a ţinut în frîu
Observatorul Romeo Paşcu a reuşit să-i domolească pe fanii dinamovişti şi de a evita suspendarea partidei. "Vă văd tineri, frumoşi, voi reprezentaţi Dinamo, terminaţi cu înjurăturile că oprim meciul şi vă faceţi rău vouă şi echipei!", le-a spus acesta suporterilor. Apoi, Paşcu a vorbit şi cu jandarmii, şi cu stewarzii: "Nu-i provocaţi pe ultraşi! Ne nenorocim, nu-i mai opreşte nimeni dacă intră pe gazon, stricăm meciul!". În partea secundă, galeria dinamovistă a cîntat aproape continuu, fără a periclita disputarea partidei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
florinch
florinch  •  24 Iulie 2011, 20:56

Cei care arunca cu torte sunt niste I.M.B.E.C.I.L.I.Astia mu dau dovada ca iubesc Dinamo,ci,din contra,ca-i vor raul.La meciul din cupa cu Steaua tot un baiat "destept" a aruncat cu o torta fiind gata-gata sa-l accidenteze pe Torje si oprindu-l in acelasi timp dintr-o actiune iminenta de gol.Cred ca acelasi retardat (R.E.T.A.R.D.A.T.) a aruncat si acum.Cei care fac asta nu se gandesc ca banii pe care clubul ii plateste pe amenzi ar fi mai bine folositi pentru plata jucatorilor,mai ales acum,cand fiecare leu conteaza.

vandersaar
vandersaar  •  24 Iulie 2011, 12:42

catei au copiat cantecele noastre, sunteti praf, a-ti inceput sa ne copiati, da nu merge... suntem nr 1. voi fara locul 7 anul asta nu scapati.. abia astept meciul din etapa a 7 a va castram

marius_rapidus
marius_rapidus  •  24 Iulie 2011, 09:26

Turma sa joace unde ii e locul, la pashune. Cainii dinamovisti si berbecii stelisti sa se fugareasca pe tapshane toata ziua. Dar ce zic eu toata ziua ... Pentru asta trebuie conditzie fizica. Daca au ajuns sa se bucure pentru un gol la Tg. Mures, Sibiu sau Mioveni cu tortze ... Si mai ales, pentru Dinamo trebuie alt regulament, asa s-au obishnuit de pe vremea lui Stalin.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează