FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo își pregătește propriul director sportiv! Care mai este situația lui Gabriel Tamaș

Fără un stadion propriu, „câinii” evoluează în prezent pe Arcul de Triumf și pe Arena Națională / FOTO:Facebook@ Dinamo București
Fără un stadion propriu, „câinii” evoluează în prezent pe Arcul de Triumf și pe Arena Națională / FOTO:Facebook@ Dinamo București

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 12:58 / Actualizat luni, 04 martie 2024 14:09

Dinamo a dat undă verde pentru înscrierea șefului scoutingului de la club, Cristi Mihalescu, la cursurile FRF pentru obținerea licenței de director sportiv. ♦ În ceea ce-l privește pe Gabriel Tamaș, discuțiile continuă, dar mai e mult până să se ajungă la un deznodământ. ♦ Rămâne în picioare, de viitor, soluția unui director sportiv croat, care să conlucreze cu antrenorul Zeljko Kopic.

Dinamo pregătește ultima etapă a sezonului regulat, vineri seară, de la ora 20:00, cu UTA. În paralel cu pregătirile pentru play-out, pentru salvarea de la retrogradare, "câinii" continuă să se (re)organizeze administrativ.

După plecarea lui Gabriel Glăvan, la finele lui 2023, bucureștenii nu au mai avut un director sportiv. De detaliile ce intrau în atribuțiunile acestuia s-au ocupat administratorul special Andrei Nicolescu, respectiv antrenorul principal Zeljko Kopic.

Zeljko Kopic poate zâmbi. Veste uriașă pentru antrenorul dinamovist
DINAMO
Zeljko Kopic poate zâmbi. Veste uriașă pentru antrenorul dinamovist

Dinamo așteaptă, Gabriel Tamaș așteaptă

În ultimele luni, s-a discutat despre aducerea unui director sportiv la Dinamo. Doar că niciuna dintre propuneri nu a avut câștig de cauză, din diverse motive. Vlad Munteanu, 43 de ani, fost campion cu roș-albii, nu are suportul tuturor oamenilor din club și, mai mult, are un post sigur și de viitor la FRF.

Ideea sosirii din iarnă a unui director sportiv croat a fost amânată pentru la vară, dacă va fi cazul, după ce se va vedea și care va fi viitorul echipei și al lui Kopic în "haită".

De câteva săptămâni, au demarat discuții cu Gabriel Tamaș, 40 de ani, fost fotbalist al "câinilor", retras în toamnă din cariera de jucător. Dar nu s-a trecut de faza de discuții, de proiect. Dinamoviștii s-au concentrat pe detaliul sportiv, salvarea de la retrogradare, Gabi Tamaș a așteptat și așteaptă să vadă dacă este nevoie de el.

Până atunci, fostul internațional s-a înscris, și el, la cursurile de director sportiv de la FRF.

7.525de euro costă cursurile de director sportiv din cadrul Federației, forul național subvenționând 25 la sută din sumă pentru cluburile din primele două divizii care trimit un reprezentant la curs și dovedesc că este sub contract cu gruparea respectivă

Cosmin Mihalescu va face cursurile de director sportiv, delegat de Dinamo

Până la o hotărâre în privința subiectului, Dinamo a luat decizia de a-și forma propriul director sportiv pentru viitor. Din sezonul 2025/2026, cluburile din prima ligă vor fi obligate să aibă un director sportiv în organigramă.

Dinamo a decis să-l înscrie pe Cosmin Mihalescu, șeful scoutingului de la club, la acest curs, detaliu confirmat de către oficiali pentru Gazeta Sporturilor. Astfel, gruparea vrea să-și asigure viitorul în privința acestui post, până când va găsi - dacă va găsi! - un director sportiv mai cunoscut.

Primul curs începe pe data de 19 martie și fiecare „elev” va trebui să adune 90 de ore pe durata modulului. Acesta va dura până în luna noiembrie 2024.

Mihalescu a fost alături de Gabriel Glăvan și la clubul din Capitală, dar și la UTA. Conform Prosport, Mihalescu a terminat o facultate de management sportiv în Danemarca, țară în care a lucrat, o perioadă, într-o agenție de scouting. Totodată, a făcut stagii de practică la cluburi din Anglia, Watford și West Ham.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Fanii au luat cu asalt hotelul unde s-au cazat ”câinii” în Iași » Kopic și jucătorii, poze și autografe cu suporterii dinamoviști

Citește și alte știri:

VIDEO EXCLUSIV Marius Șumudică a trăit marele cutremur din 4 martie 1977 chiar de ziua lui: „Era s-o pierdem pe soră mea”. Ce surprize a avut „The King” de la Gaziantep la aniversare

EXCLUSIV // VIDEO Alex Chipciu, vânat de hackeri » Suma uriașă dispărută din cont

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
creeperno534
creeperno534  •  04 Martie 2024, 22:39

E treaz?

rav410wrc
rav410wrc  •  04 Martie 2024, 19:28
Postat de sadiku_is_back pe 04 Martie 2024, 14:39

rav410wrc • 28 Februarie 2024, 22:07 Guimaraesp, iar' ti-asp mt ?! :((( Nasol ... Mai bine-l lasi pe tibi sa-tisp tie, ca mai apoi sa-isp si dumitale, dansului !! ;))) ....................ati inteles ceva ???????????

Important este ca a inteles el, totul !! Tu, tibi iq3.3, oricum n-ai intelege nimic, nici daca ti-as desena !! :))) Totusi este bine, ca ai pus in aplicare, ceea ce-i propuneam eu lu' guimaraesp, ca ai sa-i faci tu !! ;)))

Zazu
Zazu  •  04 Martie 2024, 15:49

Ce să caute tamaș la Dinamo? Locul lui e la fcsb! Ptr bani,face orice!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează