FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE DINAMO

Dinamo e mai ofensivă în era Andone, dar ratează foarte mult » Risipitorii

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iunie 2010 00:00

DINAMO - MACCABI HAIFA 1-1

"Cîinii" au avut cel puţin şase ocazii clare de gol în primul amical al verii, dar au înscris numai o dată.

Noul mandat al lui Ioan Andone a adus şi un nou modul de joc. Un 4-2-3-1 ce s-a transformat în 4-4-2 în repriza secundă o dată cu trecerea lui Adrian Cristea în locul lui Mărgăritescu. Sistemul, unul ofensiv, e încă în faza de construcţie, iar ca noi pioni s-au regăsit doar Cătălin Munteanu şi Helder, în rest, garda veche. După pauză au apărut şi restul, majoritatea reveniţi după împrumuturi, doar portarul Skender fiind excepţia. Croatul a părut sigur şi a scos un gol ca şi făcut în minutul 80, de lîngă bară.

Helder, rapid şi ofensiv
Sistemul defensiv s-a modificat. Deşi s-a rămas la patru oameni, Dinamo pune presiune cu fundaşii, aceştia aşteptîndu-şi adversarul la 40 de metri de poartă. Helder, noutatea din defensivă, s-a integrat bine. Rapid şi tehnic, fundaşul şi-a pierdut de cîteva ori adversarii, dar a compensat ajutînd des ofensiva. Scarlatache a avut mici ezitări, de lîngă el s-a luat şi golul, dar s-a revanşat egalînd în minutul 70 cu capul.

"Cap de Zmeu" e dirijor
Pentru Cătălin Munteanu nu mai e vorba de acomodare, el cunoscîndu-şi majoritatea colegilor din precedentul mandat. În ambele sisteme folosite aseară, "Cap de Zmeu" a fost mijlocaş stînga. A dat multe pase utile şi i-a pus mingea pe cap lui Scarlatache la golul egalizator. De departe, cel mai vioi a fost Torje, care a filtrat mult jocul şi a apărut des la finalizare. Mărgăritescu a rămas recuperatorul numărul unu, iar N'Doye alternează jocul bun cu pasele aiurea. Mai e de lucrat la posesie, iar claritatea a apărut o dată cu Adrian Cristea.

Atac bun, dar risipitor
Marius Niculae a început împins în modului 4-2-3-1, iar Andrei Cristea retras. Atunci au apărut ocaziile cele mai mari. Dar Andrei (12 şi 15) a şters bara de două ori şi a nimerit transversala 20 de minute mai tîrziu. Şi Marius Niculae (34) a scăpat singur, dar s-a încurcat în minge şi a pierdut momentul prielnic şutului. Concluzia băncii tehnice: prea multe ocazii clare de gol irosite.

"Antrenamentele au fost tari şi s-a simţit, dar mă interesează să fim la un nivel bun de pregătire cînd începe campionatul. Problemele sînt în apărare, de la mijloc în sus e bine"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"S-a văzut şi oboseala, dar important e că nu am pierdut. Oricum nu contează rezultatele din amicale, ci cum evoluăm ca pregătire"
Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo

"Bine că nu am pierdut, dar puteam să ne şi impunem, pentru că am jucat bine, dar am şi ratat mult. Avantajul nostru e că jucăm împreună de mult timp"
Marius Niculae, atacant Dinamo

Dinamo - Maccabi Haifa (Israel, locul 2)    1-1
Au marcat: Scarlatache (70) / Kadir (55)
Dinamo: G. Curcă (Skender, 60) - Helder (Homei, 68), Moţi (Diabate, 38), Scarlatache, Pulhac - Mărgăritescu (Ad. Cristea, 46), N'Doye - Torje (Zicu, 60), A. Cristea, C. Munteanu (Chiacu, 75) - M. Niculae (L. Ganea, 66)

Şi Moţi are probleme
După ce Garat a suferit o entorsă la glezna stîngă, iar Lucian Goian e în program de recuperare după operaţia de la genunchiul drept, aseară, cu Maccabi, s-a accidentat şi Cosmin Moţi. În minutul 38 el a fost înlocuit de Zie Diabate, ce a fost trecut fundaş central, Moţi acuzînd o întindere la inghinali. Nu e nimic grav, dar Andone a preferat să nu rişte.

Spionaţi de Steaua
Dinamoviştii au fost urmăriţi aseară de rivalii din Ghencea: antrenorul secund Eugen Neagoe, cel de portari Martin Tudor şi team-managerul Ovidiu Costeştin. Victor Piţurcă i-a trimis pe colaboratorii săi să ia notiţe despre jocul "cîinilor". Cei trei au stat pe întreaga durată a partidei.

Andone l-a certat pe Tudor
Partida de aseară a fost condusă la centru de Alexandru Tudor, la cele două linii fiind Aurel Oniţa şi Sebastian Stoianof. Tudor l-a iritat pe Ioan Andone cu deciziile sale, acesta reproşîndu-i în multe rînduri că n-a fluierat faulturi la elevii săi. "Heiii, a fost fault. Ce faci? N-ai văzut cum l-a împins?", a urlat "Fălcosul" cînd un adversar a dat de pămînt cu Andrei Cristea.

S-au împărţit numerele
Nou-veniţii din acest sezon au primit tricourile pentru noul sezon. Cătălin Munteanu a primit numărul 8, fost al lui Boştină, Skender 12, Helder 16, Homei 27, Liviu Ganea 19, iar Chiacu a primit tricoul lui Florin Bratu, cu numărul 15.

- La meci a fost prezent şi Florian Walter, patronul Universităţii Cluj, care s-a întreţinut cu Claudiu Niculescu pe durata meciului.
- Dinamoviştii s-au întors aseară la Zell am See, pe arena unde în urmă cu trei ani cîştigau competiţia regiunii Salzburg, la penalty-uri, contra lui Beşiktaş.
- Marius Niculae a fost căpitanul echipei aseară, iar în momentul schimbării i-a predat banderola lui Andrei Cristea.
- După schimbare, Andrei Mărgăritescu a destins atmosfera, strigînd către Adrian Cristea: "Hai, Gică, accelerează, arată ce ştii, că e nea Florin Walter să te vadă!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
sundancekid
sundancekid  •  29 Iunie 2010, 07:46

De echipa aia a "ta" vad ca nu scrie nimic niciodata ! Citesc in fiecare zi si nu vad mai nimic pentru ca sunteti nimic! De acum incolo nu veti mai lua nimic deci veti disparea complet ! O echipa cu istorie vopsita care in 1940 cind au venit trupele f.asciste sau inscris in campionatul ungariei !

sundancekid
sundancekid  •  29 Iunie 2010, 02:42

Walter a venit oare pentru Niculescu !!!

vasilescumarian78
vasilescumarian78  •  29 Iunie 2010, 01:48

rateazî foarte mult?? haoleu sa-mi bag ceva, ce limba e asta mancati-as? dati-va doua palme si invatati sa scrieti corect

Vezi toate comentariile (3)
Comentează