FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 2-2

DINAMO - FCSB 2-2 // VIDEO + FOTO Piedică în ultimele 10 minute! Derby INCREDIBIL! Man și Teixeira REFUZĂ victoria lui Dinamo

FOTO: Raed Krishan +18   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 februarie 2018 14:47

Dinamo a condus 2-0 după erorile lui Andrei Vlad, Miriuţă a greşit apoi schimbările, iar Budescu a oferit o lecţie de fotbal adevărat şi şi-a împins echipa la un egal obţinut în ultima secundă, Dinamo-FCSB, 2-2.

Derby-ul e derby. Parfumul lui e aparte, adrenalina e cu totul alta faţă de orice alt meci, pulsul e spre 180 încă dinaintea fluierului de start. Suporterii sunt şi ei la datorie. De fapt, în jurul fanilor s-a construit această aură strălucitoare a unicului meci din fotbalul românesc.

Iar suporterii lui Dinamo ridică încă o dată nivelul tribunelor. Scenografia lor e iarăşi fantastică. Dacă această echipă ar avea rezultate şi performanţe la nivelul fanilor săi, atunci Dinamo nu ar avea rival în România.

Ocazie imensă Enache

Meciul începe brusc. Dinamoviştii stau şi admiră culoarea şi spectacolul din peluză, iar FCSB se tranformă într-o hienă şi sare asupra prăzii din start. "Capul" lui Ovidiu Popescu se opreşte în Penedo, după care Gabi Enache îşi arată încă o dată limitele tehnice: cu latul din 6-7 metri şi cu jumătate de poartă goală trage alături! Imensă ocazie (2).

Planici-Vlad-Enache, vinovaţi la gol

Dinamo iese greu din defensivă, are probleme la construcţie, dar într-un astfel de meci erorile sunt vitale şi pot decide. Şi chiar aşa se şi întâmplă. Planici comite două greşeli în aceeaşi fază, dă "acasă" prea încet şi îi dă balonul lui Vlad pe piciorul drept, nu pe stângul, cel de bază.

Puştiul din poartă ratează degajarea, după care Enache cade în fund, la propriu, iar faza se încheie cu golul lui Pesici. Miriuţă se transformă în Usain Bolt pe marginea terenului şi are şi motive, Dinamo a reuşit ce n-a putut Lazio!
Fără Budescu, FCSB e nimic.

Până la pauză, Steaua domină, însă fără Budescu şi Gnohere, echipa lui Dică e ca o viperă care n-are venin. Atacă, ţi-e frică de ea, dar nu-ţi poate provoca nicio pagubă! Nicio ocazie de gol până se intră la cabine. De unde FCSB se întoarce cu Man şi Budescu! Ar trebui să aibă altă faţă! Şi domină mai apăsat, dar de marcat o face tot Dinamo.

Ce pasă Nistor, ce greşeală Vlad!

Strategia lui Gigi Becali din această iarnă a creat golul 2. Torje, lansat perfect de Nistor, l-a întors ca pe clătită pe Găman, a tras pe Vlad, însă Andrei e prea crud pentru astfel de războaie. Şi a scăpat mingea dincolo de linia porţii! Ce eroare. Ca şi cu CFR!

În stilul ăsta, Vlad îşi va termina cariera înainte de a o începe, iar Becali va primi o mare ţeapă în locul zecilor de milioane pe care le-a visat atunci când a ordonat titularizarea lui!

Miriuţă simte că e seara lui şi joacă o carte mare. Face nişte schimbări ciudate: Daniel Popa în locul lui Nistor! Hanca în locul lui Torje!
FCSB reintră în joc pe mâna celor introduşi la pauză. Budescu are o centrare pe care 70 la sută dintre fotbaliştii din Liga nu doar că nu o pot face, dar ar risca şi o accidentare, iar Man profită de lentoarea lui Vlad Olteanu şi marchează.
Hanca, vinovat la golul egalizator.

Budescu e peste tot, e realmente fantastic! Şutul lui se duce spre gol, dar apare Romera şi o ţine în viaţă pe Dinamo. E corner, e ultima fază a meciului.
Hanca se comportă ca un jucător care pare că are X pe bilet, îi face loc lui Teixera să tragă, iar portughezul marchează! 2-2 în ultima secundă! Dinamo a jucat formidabil vreo 70 de minute, după care Miriuţă şi-a arătat limitele de antrenor.
De partea cealaltă, Budescu e un fotbalist prea bun pentru România, iar FCSB e norocoasă să-l aibă în lot! Cu el în echipă până şi gafele lui Vlad şi jocul slab al echipei trec în plan secund!

Vezi VIDEO cu reușitele!

 

Dinamo - FCSB 2-2
Au marcat: Pesic '20, Torje '57 / Man 84, Teixeira 93 - VIDEO 

Cum s-a desfășurat meciul liveTEXT ↓↓↓

S-a terminat Dinamo - FCSB, 2-2! 

min 92 / GOOOOOOOOOOOOOOL FCSB, 2-2! Teixeira profită de apărarea visătoare a dinamoviștilor și trimite necruțător din 5 metri.  

min 90 / Budescu șutează tare de la peste 20 de metri. Penedo respinge în corner. Marius Avram arată 3 minute de prelungire.

min 88 / FCSB riscă tot! Doar 6 oameni au venit în propriul careu la cornerul dinamovist.

min 84 / GOOOOOOL FCSB, 2-1! Budescu trimite o centrare extraordinară cu exteriorul, iar Dennis Man reia cu capul dintr-o poziție perfectă.

min 81 / Miriuță îl introduce pe Daniel Popa, într-o schimbare aparent ofensivă. Cel care iese este Nistor.

min 75 / Presiunea roș-albaștrilor se întețește, mingea plimbându-se însă steril la marginea careului dinamovist.

min 72 / Torje, MVP-ul partidei, a ieșit de pe teren, înlocuit de Hanca. Și Dică a mutat, Junior Morais în locul lui Momcilovici.

min 69 / Budescu trimite un șut din alergare, de la marginea careului de 16 metri. Mingea trece foarte aproape de stâlpul din stânga porții.

min 68 / Palic intră în locul marcatorului primul gol, Pesic.

min 67 / Enache trimite o pasă perfectă în fața porții, dar Dennis Man dă pe lângă minge.

min 64 / Încă o acțiune promițătoare a oaspeților e irosită. Teixeira greșește o pasă simplă, de câțiva metri, spre Florinel Coman.

min 59 / Teixeira șutează puternic, puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții lui penedo.

min 57 / GOOOOOOOL Dinamo, 2-0! Torje profită de ieșirea greșită la ofsaid a steliștilor, îl ridiculilează pe Găman și trage cu stângul pe centru. Andrei Vlad scapă mingea dincolo de linia porții.

min 55 / Budescu execută puternic o lovitură liberă. Mingea îl lovește pe Salomao în mână. FCSB obține o nouă șansă, de data asta de la mai puțin de 20 de metri. Același Budescu trimite peste poartă. 

min 51 / Se repetă duelul din minutul 48, de data asta cu stelistul câștigător. Planici dezvoltă o viteză superioară lui Torje și îl blochează în preajma careului de 16 metri.

min 48 / Planici îl doboară pe Torje și primește cartonașul galben.

min 46 / Dică a mutat la pauză! Budescu și Man au intrat în locul lui Ov. Popescu și Cristi Tănase.

A început repriza secundă! Jandarmeria a anunțat numărul oficial de spectatori prezenți la meci, 24.726, dintre care 3.700 de steliști.

GSPLIVE la pauza meciului!

 PAUZĂ, Dinamo - FCSB 1-0

S-a terminat prima parte! Dinamo a reușit ce și-a propus, lovind tăios pe contraatac de câte ori a avut ocazia. Gabriel Torje a fost cel mai periculos jucător. "Remarcații" din tabăra oaspeților sunt Enache și Florin Tănase, autorii unor ratări din poziții ideale.

min 45 / Nemec primește cartonaș galben pentru proteste și lovirea mingii după fluierul centralului Avram. Prima repriză este prelungită cu două minute.

min 41 / Torje e cel mai periculos jucător al "câinilor". Reușește încă o acțiune în banda dreaptă și centrează periculos. Apărarea FCSB-ului trimite în corner. 

min 39 / Florin Tănase îl păcălește pe Mihai Popescu din preluare și obține o lovitură liberă de la 40 de metri.

min 37 / Cristi Tănase vede cartonașul galben pentru o intrare dură asupra lui Popescu.

min 33 / Găman e depășit ușor de Torje. Dinamovistul nu găsește continuarea ideală, iar Planici intervine și îndepărtează pericolul.

min 30 / Dinamoviștii scapă pe un contraatac supranumeric. Salomao îl găsește excelent pe Torje, care centrează slab, iar Găman respinge în corner. 

min 25 / Enache îl găsește pe Florin Tănase singur la 7 metri de poarta lui Penedo. Căpitanul oaspeților reia spectaculos, dar mult peste poartă.

min 23 / Dinamo face un pressing avansat. Cristi Tănase profită inițiază un contraatac, finalizat cu șutul puțin pe lângă poartă a lui Florinel Coman. 

min 20 / GOOOOOOOOOOOL Dinamo, 1-0! Ivan Pesic deschide scorul după o incursiune fantastică a lui Torje, care a driblat 3 adversari.

min 14 / Jose Romera vede primul galben al partidei pentru un fault asupra lui Florin Tănase.

min 10 / Găman îl doboară pe Nemec. Dinamoviștii cer cartonaș galben. Avram nu ia nicio măsură. 

min 8 / Salomao șutează de la mare distanță, mingea trecând mult peste poarta lui Andrei Vlad.

min 7 / Primul corner al partidei aparține gazdelor. Centrarea cade periculos în careu, dar fundașii celor de la FCSB resping într-un final.

min 2 / Ocazie URIAȘĂ a celor de la FCSB! Ovidiu Popescu trimite cu o lovitură de cap din 6 metri în Penedo. Mingea sare la Enache, care trimite slab, pe lângă poarta goală. Vezi VIDEO aici. 

Ora 20:51 / A început partida! Cei de la FCSB au lovitura de start. 

Ora 20:47 / Startul partidei întârzie din cauza coregrafiei pregătite de dinamoviști.

Echipa de start a celor de la FCSB: A. Vlad - Enache, Planici, Găman, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu - Teixeira, Cr. Tănase, Fl. Coman - Fl. Tănase
Rezerve: Stăncioiu, Bălașa, Nedelcu, Filip, Budescu, Morais, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Echipe de start a celor de la Dinamo: Penedo - Romera, Maric, Popescu, Olteanu - Mahlangu, Nistor - Torje, Pesic, Salomao - Nemec
Rezerve: Brănescu, Monroy, Palic, Katsikas, Dudea, Hanca, Popa
Antrenor: Vasile Miriuță

Nicolae Dică pregătește mari surprize în echipa de start, în care nu l-a inclus pe preferatul fanilor, Constantin Budescu. De asemenea, se pare că Romario Benzar nici nu va face parte din lot, fiind menajat pentru meciul de la Roma, cu Lazio. În locul său, în banda dreaptă, revine Gabi Enache, unul dintre cei mai contestați jucători ai roș-albaștrilor.

 
 

 

Programul etapei a 25-a: Gaz Metan - Juventus 0-0  Detalii AICI / FC Voluntari - U Craiova 0-1  Detalii AICI / Sepsi - Chiajna 1-1  Detalii AICI / CFR - Astra 2-0  Detalii AICI / azi, ora 19 Poli Timișoara - Poli Iași / azi, ora 20:45 Dinamo - FCSB / luni, ora 20:45 Viitorul - Botoșani

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1077)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Februarie 2018, 10:49
Postat de banciuu pe 19 Februarie 2018, 08:51

Lasa-i sa se bucure si ei.In mod normal si Stancioiu daca juca atacant trebuia sa le dea minim 3.Dar inca mai sunt practicanti de fotbal la Steaua(jumatate din primul 11).Cand au intrat fotbalistii si Felipe a jucat unde trebuie sa vazut diferentele.

"...sa vazut diferentele." stai jos, 4.

banciuu
banciuu  •  19 Februarie 2018, 08:51
Postat de cneius pe 19 Februarie 2018, 08:37

Nu uitati ca Steaua a jucat fara atacanti !

Lasa-i sa se bucure si ei.In mod normal si Stancioiu daca juca atacant trebuia sa le dea minim 3.Dar inca mai sunt practicanti de fotbal la Steaua(jumatate din primul 11).Cand au intrat fotbalistii si Felipe a jucat unde trebuie sa vazut diferentele.

cneius
cneius  •  19 Februarie 2018, 08:37

Nu uitati ca Steaua a jucat fara atacanti !

Vezi toate comentariile (1077)
Comentează