FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo la DNA! Procurorii anchetează posibilul blat cu Lazio, din preliminariile Ligii Campionilor de acum 8 ani!

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 17 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 februarie 2015 13:02

DNA a pornit o anchetă în cazul meciului Dinamo - Lazio, din preliminariile Ligii Campionilor, din 2007. Partida retur, disputată pe fostul stadion Lia Manoliu, este cea care a trezit suspiciuni. Dinamo a condus la pauză cu 1-0, dar a încasat uşor în partea secundă 3 goluri şi a pierdut calificarea (în tur fusese 1-1).


"Eu nu am să acuz pe nimeni niciodată, dar dacă a făcut cineva ceva la meciul ăla, fiecare va plăti în viaţă mai devreme sau mai tîrziu. Fie prin fotbal, fie prin altceva". Aceasta este declaraţia de la care a pornit totul. Îi aparţine lui Cristi Pulhac şi a fost făcută luna trecută, într-un interviu publicat în ProSport.

Tot acolo cazul a luat amploare, cu fostul acţionar Vladimir Cohn declarînd:  "Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!»

E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să cîştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vînzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro".

Şi Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo, a reacţionat pentru sursa citată: "Nu puteam eu să fac blat, eu am fost martor la meci. Cine avea autoritate asupra jucătorilor putea face asta. Sînt convins că meciul cu Lazio a fost trîntit. Coincidenţa face că a fost trîntit de aceeaşi persoană care mi-a trîntit mie meciul cu Benfica din 1999. Vali Năstase".

Inclusiv Rednic, antrenorul de atunci, a sugerat varianta blatului, susţinută de faptul că Lazio ar fi plătit ulterior o sumăp uriaşă pentru dinamovistul Ştefan Radu, 7,2 milioane de euro , deşi transferul nu ar fi valorat atît fără alte interese!

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că s-a deschis un dosar penal avînd ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind meciul Dinamo - Lazio 1-3.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (249)
1745flo
1745flo  •  19 Februarie 2015, 16:49

Ce aberatii!-))))) adica lazio promitea ca-l cumpara pe radu st pe 7 meleoane si se mergea pe incredere cu macaronarii aia pe asemenea suma!? Te umfla si rasul!;)

ultras_gicu
ultras_gicu  •  18 Februarie 2015, 19:09
Postat de mitroi2008 pe 17 Februarie 2015, 14:47

FCD in PSD la DNA!

giovani,gigi,meme ce-or zice la comentariul tau ?

cainerrosu
cainerrosu  •  18 Februarie 2015, 17:01
Postat de cristid. pe 17 Februarie 2015, 17:01

Nu fi naiv, te rog! ;) Bprcea si Badea au vandut meciul impreuna, doar nu se faceau toate manariile astea fara stirea lui Borcea. A jucat teatru. Are probleme cu inima pentru ca arata ca un porc si are 130 de kilograme.

Stiu si eu 2 blaturi, recente, cit roata carului ! Am sa trimit o scrisoare la Dna si redactia ziarului Prosport, si poate incepe o ancheta acest ziar extraordinar. prosport . Meciurile sunt din turul acestui campionat : Steaua 0-1 Ceahlau Piatra Neamt si Viitorul 2-0 Ceahlau Piatra Neamt ! ( Nu e asa ca ati ghicit aranjamentele regelui si oierului, nu ? in locul unui blat direct au gasit o echipa intermediar pentru mizeria lor !) Mai stiu inca 20 de meciuri dar hai sa le anchetam pe astea !Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (249)
Comentează