FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO, AZI, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dinamo nu a mai învins în "Gruia" de 36 de ani

Adrian Cristea, Cristea, Dinamo
Adrian Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 13 martie 2010 00:00

Dinamo n-a mai bătut pe arena din Gruia din 1974, cînd "cîinii" au învins cu reuşitele lui Dudu Georgescu şi Cornel Dinu

Incredibil, dar adevărat: Dinamo n-a mai bătut-o de 36 de ani pe CFR la Cluj, mai exact de pe 17 august 1974, cînd Dudu Georgescu şi Cornel Dinu asigurau un 2-0 al "cîinilor" în Gruia. "Este ultimul stadion pe care nu l-am cucerit", a zis Claudiu Niculescu. "Mergem şi încercăm să schimbăm istoria", a spus şi Torje. "N-ar fi rău nici un egal, însă victoria ar fi fantastică", a comentat Andrei Cristea. "Eu cred că o victorie ne-ar oferi un moral foarte bun pentru jocul cu Steaua", a precizat şi Dolha.

"Clujenii erau vai de mama lor!"
Din 1974 şi pînă în prezent au mai fost 6 meciuri în Gruia între CFR şi Dinamo, cu 5 victorii ale gazdelor şi o remiză. Cinci partide s-au disputat de cînd clujenii au promovat ultima oară, în 2004, în prima ligă. Ce spun eroii de acum 36 de ani? Cornel Dinu, gol şi pasă de gol: "CFR-ul avea atunci o glumă de stadion. Formau o echipă modestă. Nici nu contau în campionat, clujenii erau vai de mama lor pe vremea aia! Ţin minte că aveau un mijlocaş, Ţegean, care mai venea cu mine pe la lotul naţional". Dudu Georgescu, un gol: "Istoria e pentru amintiri. Acum băieţii trebuie să bată, eu zic că a trecut destul, 36 de ani, fără victorie la Cluj. Probabil, s-au contabilizat atîţia ani fiindcă formaţia ardeleană a fost mult timp departe de prima ligă".

"Ştiu că n-am mai bătut-o pe CFR la Cluj de vreo trei decenii, dar a venit vremea să schimbăm istoria. Nu suport chestia asta, «a fi complexat»"
Cristi Borcea, preşedinte executiv

Ce-a ratat Dinamo:
Pjanici a învins Galaxia!

Mijlocaşul ofensiv al lyonezilor, Miralem Pjanici, 20 de ani, cel care a marcat miercuri seară golul ce-a eliminat-o pe Real Madrid din Champions League, a fost în vara lui 2008 în atenţia "cîinilor"! Bosniacul a fost dorit de Mircea Rednic la echipă, "Puriul" fiind amic cu Bernard Lacombe, mîna dreaptă a preşedintelui Aulas. Roş-albii au oferit atunci un milion de euro celor de la Metz. "Nu era criză şi Borcea era convins de către Rednic că dă lovitura", au povestit ieri şefii dinamovişti. Metz l-a dat pînă la urmă pe Pjanici la Lyon pentru 8 milioane de euro. În octombrie 2008 Gazeta a informat despre dorinţa "cîinilor" de a-l lua pe bosniac (foto).

"Cîinii" şi Mărgelatu'
Roş-albii au împărţit ieri după-amiază aceeaşi aeronavă spre Cluj cu actorul Florin Piersic. Ardeleanul s-a întreţinut cu Cristi Borcea, iar cînd l-a văzut pe N'Doye l-a luat deoparte pe senegalez: "Mă băiatule, eu am fost Mărgelatu' şi-am să te învăţ să scuipi seminţe ca mine! Poate aşa o să ai succes la fete. Văd că tot ieşi prin discoteci". Africanul a făcut şi-o poză cu celebrul actor. Florin Piersic a dat mîna şi cu cîţiva fotbalişti, asigurîndu-i că le va fi talisman: "Mă copii, dacă aţi dat noroc cu mine, sigur veţi bate! Eu ţineam cu U Cluj în tinereţe, s-ar putea să vin şi eu la meciul vostru".

Borcea: "Vă umplu de bani!"
După ce-a pronosticat o victorie cu 2-0 la Cluj, Borcea a fost imperativ ieri la plecarea spre Ardeal: "Egalul nu contează pentru mine. Oricum, sînt sigur că ne vom impune. Întotdeauna ne-am impus în meciurile importante. Mă gîndesc tot anul la derby-ul cu Steaua, dar acum îmi stă mintea doar la meciul de la Cluj. Dacă batem şi pe CFR, şi în derby-ul de România, îi umplu de bani pe jucători, mai bine de 100.000 de euro de echipă".

Noutăţi din Ştefan cel Mare:

- Lucian Goian şi Djakaridja Kone sînt la un cartonaş galben de-a rata derby-ul de România cu Steaua.
- Într-un sondaj pe dinamovisti.ro, 70% dintre cei 1.600 de votanţi cred că Dinamo se poate impune la Cluj şi fără căpitanul Marius Niculae, accidentat.
- Mărgăritescu a vrut să vină şi el în Ardeal ca să fie alături de colegi, dar faptul că n-a găsit o sală de forţă care să-l ajute în recuperare l-a ţinut acasă.
- Adrian Cristea: "La Cluj se poate întîmpla orice. Să dea Dumnezeu să batem! Totul depinde de noi şi de inspiraţia antrenorului".

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  13 Martie 2010, 17:19

Pt sun dance kid ori... Se vede clar ca nu vezi profunzimea lucruruilor. Nu ma intereseaza cati ani s-au scurs de la ultima infragere a nici unei echipe in fata nici altei echipe. Lucrurile care s-au intimplat in Romania inainte de 1989 pentru tine sunt doar un film sau poate o poveste pe care o auzi la cina. Eu trebuia sa ma trezesc cu 2 ore inainte de a merge la scoala numai ca sa stau la rind pentru un litru de lapte de persoana. Totdeauna am fost mandru de performantele sportivilor nostri.

 •  13 Martie 2010, 14:11

:))))precizati ca din 36, 25 de ani nu s-au intalnit

 •  13 Martie 2010, 14:09

:))))) din care 25 ani nu au fost in acelasi divizie

Vezi toate comentariile (11)
Comentează