FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - OȚELUL 3-1

VIDEO + FOTO Dinamo - Oțelul 3-1 » Roșu aprins, Dinamo se ridică! Trupa lui Kopic a neutralizat-o și pe Oțelul. Cronica și notele date de Cristian Geambașu

FOTO: Ionuț Iordache +21   FOTO
FOTO: Ionuț Iordache

Articol de , , , - Publicat duminica, 18 februarie 2024 22:00 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 23:02

Dinamo a reușit încă un meci foarte bun și a învins-o pe Oțelul, 3-1, în etapa a 26-a din  Superligă, arătând astfel că victoria de pe terenul Farului, 2-0, din etapa trecută, nu a fost întâmplătoare. 

Atitudinea corectă, organizare, disciplină tactică. Gnahore și Abdallah au dat tonul, ceilalți i-au urmat reușind până la urmă să lase în urmă pentru o vreme năluca retrogradării. Oțelul a fost victima propriului antrenor. Micul dictator „Scuipici”.

Cronica lui Cristian Geambașu la Dinamo - Oțelul 3-1 » Pic, pic, Kopic. Dinamo începe să arate a echipă!

Părea începutul perfect de meci. Să dai gol în minutul 3, nelăsând adversarul să se așeze în teren. Asta a făcut Dinamo împotriva Oțelului. I-a luat repede pe oamenii lui Dorinel Munteanu, micul dictator care ține la secret dosarele clubului. Tactica gălățenilor era declasificată de debutul sufocant de partidă impus de dinamoviști, alergați parcă de năluca retrogradării. Greu totuși să te iei la întrecere cu o nălucă.

„Regele” lui Dinamo a ajuns de nerecunoscut! » Cum arată acum, la 5 ani de când își etala „pătrățelele” pe coperta Gazetei
DINAMO
„Regele” lui Dinamo a ajuns de nerecunoscut! » Cum arată acum, la 5 ani de când își etala „pătrățelele” pe coperta Gazetei

Când VAR descompune fotbalul

Și năluca i-a ajuns din urmă repede. E drept, cu ajutorul substanțial al oamenilor din camera VAR (Cătălin Popa și Valentin Avram), care au văzut penalty la ținerile lui Patriche (în afara careului), apoi Velkovski la Lovric. 

Arbitrul Moroiță a revăzut faza și a dictat fără ezitare lovitură de pedeapsă. Ceea ce nu înseamnă că a și interpretat faza în spiritul jocului. Pentru așa ceva probabil ar trebui dictate zeci de penaltyuri de-a lungul unui meci. Nu mai contează, deși contează. S-a făcut 1-1 din minutul 17, Alexandru Pop transformând penaltyul sigur și fără frânele scremute a la știm noi cine.

Fundașii Oțelului au două viteze. Încet și foarte încet

După debutul ratat, Oțelul a echilibrat raportul de forțe, apoi a început să își impună stilul frust. În neconcordanță cu trendul, jucătorii nu fac economie de energie, iar meciul place pentru că nu propune plictisul tehnico-tactic tipic atâtor partide din Superligă. 

Deși nu foarte sigur pe faza de apărare, Amzăr își face simțită revenirea. Pe flancul drept al apărării gălățene e deranj mare și pentru că Jelev și mai ales Cisse au doar două viteze.

Abdallah îl dezintegrează pe Cisse

La o astfel de fază, Abdallah îl spulberă pe Cisse, pasând pe jos în centrul careului de unde omniprezentul Gnahore reia perfect, fără să îl cruțe pe Stoian. Se face 2-1 pentru Dinamo (34) și cumva plutește în aer senzația că se face dreptate. 

Dinamo joacă totuși mai bine. Pe final de repriză, după un sprint prelungit, mușchii lui Amzăr cedează la propriu și cer schimbare. De la un fotbalist tânăr parcă te aștepți și la un pic de rezistență/anduranță. Norocul lui Dinamo este că Bordușanu, înlocuitorul lui Amzăr, intră bine în meci.

3 schimbări, nicio schimbare 

Supărat pentru repriza slabă, Munteanu operează 3 schimbări la pauză. Zivulic, Rusevic și Rus intră în locul lui Cisotti (accidentat), Jelev și Bodișteanu. Schimbările nu schimbă peisajul, pentru că Dinamo nu abandonează presingul și atitudinea ofensivă. De Moura, Abdallah și Gnahore continuă să fie cei mai activi, trăgându-i și pe ceilalți după ei. 

Condusă și nelăsată să își tragă sufletul, Oțelul arată dezorientată. O mână de ajutor involuntară îi dă tot echipa lui Kopic. Politic face și el ruptură musculară, asemenea lui Amzăr, iar puterea ofensivă a alb-roșiilor scade pentru că Iglesias nu este la nivelul celui pe care l-a înlocuit. 

Falimentul girat de antrenor

Și succesul guvernat de celălalt antrenor. Dinamo mai înscrie o dată din penalty, prin Abdallah (82), după un fault scos la marginea careului de insistența lui Homawoo, infracțiune analizată de VAR și mutată în suprafața de pedeapsă. 

Fază discutabilă, la fel ca la primul penalty. 3-1 pentru Dinamo, scor normal după o evoluție solidă în fața Oțelului, care a fost minată din interior de schimbările proaste făcut de Dorinel Munteanu. Falimentul total a fost posibil atunci când micul dictator „Scuipici” a înjurat arbitrii și a fost eliminat. Urâtă ieșire din scenă, dar se pare nu întâmplătoare, pentru că pe fostul internațional îl urmăresc din nou demonii pe care reușise să îi alunge o vreme.

Notele GSP pentru jucătorii lui Dinamo

Notele GSP pentru un meci în care de la Dinamo au strălucit Abdallah și Gnahore, iar de la Oțelul s-a remarcat cu o ieșire golănească Dorinel Munteanu. "Pedagogul"

  • Golubovic (6) - Atent, apără ce e de apărat, fără să facă minuni. A scos un șut pe care scria gol pe final de meci.
  • Patriche (6) - Hărnicie și seriozitate care compensează un bagaj tehnic totuși precar.
  • Velkovski (6) - Are o certă calitate, dar uneori este prea dezinvolt pentru cât poate de fapt.
  • Homawoo (6) - Sobru, nu se complică. A scos penaltyul dinamovist.
  • Moura (6) - Participativ, dar cam dezordonat. Ca de obicei.
  • Gnahore (8) - Cel mai bun om al lui Dinamo. Pasator, recuperator, marcator.
  • Pavicic (6) - Face o muncă anonimă, importantă, dar nespectaculoasă.
  • Amzăr (6) - Activ, dar nu a rezistat decât 42 de minute. Tinerețea la noi nu e sinonimă cu anduranța
  • Milanov (5) - Lent, e depășit ușor de adversar. Încă nu s-a integrat.
  • Abdallah (8) - De la meci la meci mai dezinvolt. Puternic, are merite la ambele goluri din prima repriză. Plus penaltyul transformat impecabil.
  • Politic (7) - Execuție frumoasă la gol, implicat.
  • Bordușanu (6) - Inimos, l-a făcut uitat pe Amzăr
  • Iglesias (5) - Sub ce a arătat Politic
  • Gregorio - Prea puțin timp de joc pentru notă.
  • Neluț Roșu - Fără notă.
  • Ilic - Fără notă
  • Zeljko Kopic (7) - Cunoaște jucătorii, știe ce să le ceară, este calm, își asumă riscuri limitate

Notele GSP primite de jucătorii de la Oțelul

  • Stoian (5) - Nu a greșit nimic esențial, nu a avut momente de mare inspirație
  • Jelev (4) - Rigid, în contratimp.
  • Cisse (3) -  Lent, făcut pachet de Abdallah la faza golului doi dinamovist.
  • Lovric (5) - El a generat faza din care s-a dictat penaltyul Oțelului.
  • M. Silva (5) - Interesant cu mingea la picior. Dar o are rar.
  • Lameira (5) - Am văzut mijlocași la închidere mai laborioși.
  • Cisotti (5) - Din ce în ce mai previzibi și mai ușor de citit de adversar. Nu a rezistat decât o repriză.
  • Teles (5) - Noroc că a jucat pe partea lui Milanov.
  • Maciel (4) - Mediocru, nu a fost în meci.
  • Al. Pop (6) - Șters, precis la penalty.
  • Bodișteanu (5) - Îndeplinește criteriul jucătorului U21. Cam ăsta e meritul lui.
  • Zivulic (4) - A-l compara cu Cisotti e deja prea mult.
  • Rusevic (5) - Un pic mai bine decât Jelev.
  • Rus (5) - Fără realizări, fără greșeli.
  • Adăscăliței (4) - Nu a adus niciun plus.
  • Cîrjan (4) - Să fie la număr.
  • Dorinel Munteanu (3) - A bâjbâit, nu a știut să mobilizeze echipa. A culminat cu obscenități care i-au adus eliminarea.

Clasamentul la zi în Superligă

FINAL. » Dinamo - Oțelul 3-1

Și Dinamo a primit un penalty cu ajutorul VAR

În minutul 80, Dinamo a făcut 3-1 dintr-un penalty dictat cu ajutorul VAR. Inițial, „centralul” Andrei Moroiță a dictat lovitură liberă de la marginea careului după un duel Cîrjan - Homawoo. Când „câinii” se pregăteau să execute lovitura liberă, Moroiță a fost informat din camera VAR că faultul s-a produs în careu. Și și-a schimbat decizia, dictând penalty.

Dinamo - Oțelul 3-1 » Roșu aprins, Dinamo se ridică! Trupa lui Kopic a neutralizat-o și pe Oțelul. Cronica și notele date de Cristian Geambașu

Penalty pentru Oțelul dictat cu ajutorul VAR

Oțelul a egalat în minutul 17 prin Alexandru Pop, după un penalty dictat cu ajutorul VAR. În minutul 15, arbitrul Andrei Moroiță a oprit jocul, după ce a fost chemat din camera VAR pentru a revedea o fază petrecută cu puțin timp înainte, în careul „câinilor”. 

Pe reluare, Moroiță a văzut că Velkovski îl ține de braț pe Lovric și a dictat penalty.

Dinamo - Oțelul 3-1 » Roșu aprins, Dinamo se ridică! Trupa lui Kopic a neutralizat-o și pe Oțelul. Cronica și notele date de Cristian Geambașu

 De pe bancă, Dorinel Munteanu a oferit un moment amuzant: s-a întors cu spatele când Alexandru Pop a executat penalty-ul.

VIDEO Cum au reacționat dinamoviștii după golul de 1-0

Dinamo - Oțelul, echipe de start:

  • Față de meciul cu Farul, 2-0, Kopic face o schimbare: Amzăr intră în locul lui Bordușanu. De partea cealaltă, Oțelul aliniază aceeași formulă de start ca în etapa trecută, 1-0 cu FCU Craiova

Dinamo: Golubovic - Patriche, Velkovski, Homawoo - Moura, Gnahore, Pavicic, Amzăr - Milanov, Abdallah, Politic
Rezerve: Railean, Goncalo, Selmani, Ilic, Iglesias, Bordușanu, Bani, Neagu, R. Grigore, Costin, N. Roșu,
Antrenor: Zeljko Kopic

Oțelul: Stoian – Zhelev, Cisse, Lovric, Silva – Cisotti, Lameira, Teles – Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve: Rus, Yabre, Gaitan, Farcaș, Ghiocel, Tănasă, Zivulic, Adăscăliței, Jardan, Cîrjan, Rusevic, Pap
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: „Arcul de Triumf” (București)
Arbitru: Moroiță Andrei (Ploieşti) / A1: Constantinescu Andrei (Bucureşti), A2: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Avram Valentin (Bucureşti)

„Regele” lui Dinamo a ajuns de nerecunoscut! » Cum arată acum, la 5 ani de când își etala „pătrățelele” pe coperta Gazetei
DINAMO
„Regele” lui Dinamo a ajuns de nerecunoscut! » Cum arată acum, la 5 ani de când își etala „pătrățelele” pe coperta Gazetei

FOTO. Imagini spectaculoase de pe „Arcul de Triumf”, de la Dinamo - Oțelul

+17 FOTO

Ce au transmis reporterii GSP de la „Arcul de Triumf”

Meci întrerupt câteva clipe din cauza fanilor lui Dinamo 

În minutul 59, arbitrul Andrei Moroiță a întrerupt câteva clipe meciul. S-a dus la margine și a discutat cu oficialii lui Dinamo. Acesta a reclamat faptul că fanii lui Dinamo de la tribuna a doua au aruncat cu obiecte spre asistent. 

„Pentru a continua meciul, vă rugăm să vă abțineți de a mai arunca pe teren cu obiecte și lichide" a fost anunțul făcut de la stația de amplificare, moment în care arbitrii se aflau la centrul terenului.

Dinamo - Oțelul 3-1 » Roșu aprins, Dinamo se ridică! Trupa lui Kopic a neutralizat-o și pe Oțelul. Cronica și notele date de Cristian Geambașu

Croații au stat la șuetă

La scurt timp după ce s-au deschis porțile de acces, pe „Arcul de Triumf” sunt puțin peste o sută de spectatori. Jucătorii ambelor echipe au ieșit la inspectarea terenului. Croații Christian Ilic și Diego Zivulic s-au întreținut minute bune pe gazon. Au avut toate motivele, fiind doar rezerve în meciul de astăzi. Dinamoviștii au făcut mai multe grupulețe de „bârfă”: N. Roșu, Bordușanu, Bani a fost un grup, iar cel de-al doilea cu Iglesias, Cr. Costin și Gregorio.

Au vopsit terenul 😁

Sâmbătă seară, „Stejarii” au fost învinși de Portugalia pe teren propriu cu 49-24 (20-10) în ultimul meci al grupei B, pe care au încheiat-o pe poziția a doua. Un loc care îi trimite în Georgia pentru semifinale. Marcajul de ieri era încă extrem de vizibil, astfel că organizatorii meciului dintre Dinamo și Oțelul a trebuit să vopsească terenul în zonele respective. Înainte de startul partidei, gazonul se prezintă bine, rămâne de văzut cum va arăta după ce se vor juca primele minute.

+17 FOTO

Au dat-o pe rock și spirit războinic

După 2-0 cu Farul în deplasare, dinamoviștii au prins puteri și vor să facă „dubla”. De această dată cu Oțelul Galați. Iar pentru asta, organizatorii meciului au pus la stația de amplificare a arenei mai multe melodii rock, tocmai pentru a aduce un spirit războinic în mijlocul vestiarului. 

Hit-ul „Warriors of the World” al trupei de heavy metal Manowar a răsunat minute bune pe „Arcul de Triumf”. Apoi, „The Black Eyed Peas” a venit tare din urmă cu „I gotta feeling”.

Edgar Ie la primul contact cu „vulcanul” dinamovist 

Dinamo a anunțat chiar înaintea meciului cu Oțelul achiziționarea fundașului central Edgar Miguel Ie. Acesta a venit liber de contract, de la Bașakșehir. Noul jucător al „câinilor” va fi prezent în această seară pe stadion și va simți din plin atmosfera senzațională pe care „câinii” o fac de fiecare dată atunci când joacă pe teren propriu. 

Edgar va purta numărul 32 la Dinamo, iar de mâine va intra în programul de „luptă” pentru salvarea de la retrogradare a lui Zeljko Kopic.

Cu 15 minute înainte de start, crainicul arenei a anunțat prezența lui Edgar Ie la meci. Stoperul din Guinea-Bissau a fost întâmpinat cu aplauze de suflarea alb-roșie.

+17 FOTO

Doar 50 de gălățeni au venit la București

 Peluza Nord Galați și Ultra Sud Galați n-au ratat meciul din această seară. Aceștia au ajuns la stadion o oră înainte de meci, iar după 15 minute în care au fost controlați la „sânge” de forțele de ordine li s-a permis accesul în peluza rezervată. Doar 50 de suporteri au venit de la Galați pentru susținerea favoriților.

Citește și alte știri:

Un nou pas spre construcție! Aviz favorabil pentru stadion Dinamo + Undă verde și pentru o altă arenă de 170 de milioane de euro
STADIOANE
Un nou pas spre construcție! Aviz favorabil pentru stadion Dinamo + Undă verde și pentru o altă arenă de 170 de milioane de euro
Pe urmele legendarilor Dumitrache, Cămătaru și Claudiu Niculescu! Decizia lui Astrit Selmani
DINAMO - OȚELUL
Pe urmele legendarilor Dumitrache, Cămătaru și Claudiu Niculescu! Decizia lui Astrit Selmani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (146)
concret.
concret.  •  14 Aprilie 2024, 23:04
Postat de ChuckRhoades pe 14 Aprilie 2024, 13:41

deci eu ti-am spus ca rosenborg in norvegia are acelasi numar de cupe ca si odd,doar ca odd are mai multe finale jucate deci implicit ai putea spune ca odd este peste rosenborg la cupe si tu insisti in prostie,pai uite linkul aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_Football_Cup. eu vin cu realitatea,tu cu abureli. si repet,in germania bayern are de 2 ori mai putine e.l./ cupa uefa decat 2 echipe. iar le echipele ex-iugoslave este dinamo zagreb sau steaua rosie belgrad? ca tu le-ai pus pe ambele si te-ai umilit singur. repet,dupa logica ta putem pune ampionate din san marino,dar nu este nevoie ca te=-ai umilit singur cand chiar tu ai pus dinamo zagreb si steaua rosie belgrad separat.

Ajax are tot in Olanda, HJK Helsinki are tot in Finlanda, Galatasaray are tot in Turcia, Legia Varsovia are tot in Polonia. Rosenborg are tot in Norvegia. Auzi, ma ia ca au aia mai multe finale de cupa. :)))) Mai vrei, repetentule? Cum incepi sa plangi, cum iti vin cu alte echipe. :))) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret.
concret.  •  14 Aprilie 2024, 23:01
Postat de ChuckRhoades pe 14 Aprilie 2024, 13:55

exista doar Steaua in liga 1,daca nu exista nu erai tu aici. qed.

hahah, ce *** esti. Exista steaua in Liga a 2-a. Asa se numeste, steaua. In Liga 1 e rusinea mondiala, brelocul ciobanului numit fcfcsb sa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ChuckRhoades
ChuckRhoades  •  14 Aprilie 2024, 13:55
Postat de concret. pe 13 Aprilie 2024, 10:32

Nu exista steaua in Liga 1, repetentule. Rusinea de pseudo-club cu care tii tu se numeste exact asa: fc fcsb. Si are palmares din 2003. Pe langa asta, e jucaria ciobanului, nu un club propriu-zis de fotbal.

exista doar Steaua in liga 1,daca nu exista nu erai tu aici. qed.

Vezi toate comentariile (146)
Comentează
Close