FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL

EXCLUSIV Miza uriașă de la Dinamo - Petrolul » Orgolii și bani mulți în joc: ce prime au fost promise

Petrolul - Dinamo, 20.01.2024/ foto Raed Krishan (GSP)
Petrolul - Dinamo, 20.01.2024/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2024 16:21 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 18:04

Dinamo - Petrolul, diseară, de la ora 20:30, este un duel aprig pentru supraviețuire în Liga 1, pe lângă aspectul financiar al confruntării.

Dinamo - Petrolul, diseară, de la ora 20:30, încheie etapa a doua din play-out. Echipa lui Zeljko Kopic este din nou pe o poziție direct retrogradabilă, după victoria Voluntariului, cu FC Botoșani ajungând la un singur punct distanță.

Dinamo a ratat victoria în minutul 90+13. Gicu Grozav, gol dintr-un penalty controversat dictat de Feșnic + clasamentul
DINAMO - PETROLUL
Dinamo a ratat victoria în minutul 90+13. Gicu Grozav, gol dintr-un penalty controversat dictat de Feșnic + clasamentul

„Câinii” pot urca trei locuri în cazul unei victorii. Adică pe prima poziție care ar asigura salvarea directă. Lupta pentru evitarea retrogradării este intensă în acest moment. Petrolul este la 6 puncte distanță de Dinamo.

După ce au ratat play-off-ul, "găzarii" și-au propus, primordial, să evite locurile de retrogradare. Situația este complicată în ceea ce privește gruparea prahoveană, care nu o duce deloc bine financiar.

Zeljko Kopic îl va avea pe Dennis Politic, Florin Stângă depinde de rezultate, de la o etapă la alta

Dinamo se va baza pe o galerie formată din aproximativ 500 de copii la tribuna I a stadionului "Arcul de Triumf", în condițiile în care joacă primul din cele patru meciuri de suspendare (cu porțile închise), după decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Totodată, la Sala Polivalentă din Ștefan cel Mare, vor fi peste 500 de fani ce vor urmări partida pe un ecran uriaș.

Zeljko Kopic se bucură că nu mai are probleme de lot, revine și Dennis Politic, după cinci etape în care a fost absent din cauza unei accidentări.

Petrolul a decis să meargă în continuare pe mâna lui Florin Stângă, interimar, după divorțul de Florin Pîrvu. Stângă a urmărit, personal, Dinamo la lucru, în amicalele iernii din Antalya. Situația lui depinde de parcursul formației, de la etapă la etapă, susțin apropiații grupării.

1-0a fost scorul confruntării directe dintre Petrolul și Dinamo, în prima etapă din 2024, la Ploiești, gol Jair

Care sunt primele pentru o victorie la Dinamo - Petrolul

Dinamoviștii sunt cu banii la zi, mai ales că gruparea nu poate înregistra datorii fiind în insolvență, altfel ar risca falimentul. La nivelul echipei, s-au făcut investiții mari în mercato de iarnă, iar bugetul salarial este unul de Top 7 în Liga 1.

Domagoj Pavicic, transferat în iarnă, are un salariu de aproximativ 18.000 de euro/lună, de exemplu! Jucătorii au prime de victorie individualizate, trecute în contractele personale.

În schimb, cei de la Petrolul tocmai au primit jumătate din salariul aferent pe luna ianuarie. A mai rămas februarie și martie, rămâne de văzut ce se va mai întâmpla până la jumătatea acestei luni.

În ceea ce privește potențialii investitori turci ce au urmărit un amical al Petrolului în Antalya și care și-au manifestat interesul de a băga bani la club, sub o formă sau alta, aceștia nu au mai apăsat accelerația în privința negocierilor. "Situația a rămas undeva la mijloc, probabil, așteaptă și ei să vadă dacă se salvează clubul de la retrogradare", au transmis apropiații grupării.

Conform regulamentului intern, cei de la Petrolul joacă diseară pe 300 de euro remiza, 900 de euro victoria. Pentru locurile 7-8, în afara primei de joc aferente, se mai adaugă un bonus de 2.000 de euro/jucător la finalul campionatului. Indiferent cât joacă fiecare fotbalist.

„Lupii” au dat iama la antrenamentul echipei: torțe și atmosferă sud-americană

Miza uriașă de la Dinamo - Petrolul » Orgolii și bani mulți în joc: ce prime au fost promise

„Lupii galbeni” nu au permis accesul pe stadionul din Capitală, din cauza deciziei cu porți închise dictată de forul federal. Totuși, așa cum gruparea din Ploiești a anunțat pe propria pagină de Facebook, mai mulți ultrași au asistat la ultimul antrenament al echipei, înaintea partidei.

Fanii au (re)creat o atmosferă de derby la un moment dat, iar jucătorii le-au mulțumit suporterilor pentru încurajări și încredere.

VIDEO. Zeljko Kopic, interviu pentru GSP din „Ștefan cel Mare” » Ce spune despre salvarea de la retrogradare și posibilitatea de a fi antrenorul lui Dinamo și sezonul viitor

Citește și alte știri:

SPECIAL „Zorro” din Superligă, omul cerut la naționala lui Iordănescu, are o poveste de viață impresionantă: „O să arăt din ce în ce mai bine!”

Live ora 20:30 Dinamo - Petrolul, derby în play-out! Cum arată echipele pregătite de Kopic și Florin Stângă + cele mai tari cote

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
creeperno534
creeperno534  •  01 Aprilie 2024, 22:42

Au uitat de pandemie

istet10
istet10  •  01 Aprilie 2024, 20:35
Postat de victor333 pe 01 Aprilie 2024, 19:23

Abia astept sa va ofticati ca se mareste numatul de echipe, sa se salveze Dinamo. Iar Petrolu sa retrograteze prin tragere la sorti. Esti mult, mult sub limita supravietuirii din punct de vedere intelectual. Ia-o ca atare, nu te incorda sa intelegi.

Argumentatie de om "inteligent", de dinamovist.

victor333
victor333  •  01 Aprilie 2024, 19:23
Postat de Gorilla pe 01 Aprilie 2024, 17:49

genial...dinamo are terenul suspendat, are voie sa aduca suporteri, fac liste manevrate cu un adult la cinci tineri (fix pix) dar cei de la Petrolul nu au voie cu suporteri. De asemnea, mereu Dinamo este programata la final de etapa, sa stie toate rezultatele. Si in trecut, si acum, si etapa viitoare. Mai bine sa mareasca direct numarul de echipe, cum au facut si in trecut, IN TIMPUL COMPETITIEI, ca sa-i salveze pe securisti.

Abia astept sa va ofticati ca se mareste numatul de echipe, sa se salveze Dinamo. Iar Petrolu sa retrograteze prin tragere la sorti. Esti mult, mult sub limita supravietuirii din punct de vedere intelectual. Ia-o ca atare, nu te incorda sa intelegi.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează