FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI

FOTO + VIDEO Milostiv cu Dinamo, neiertător cu ieșenii » Hațegan a judecat diferit două faze delicate în Dinamo - Poli Iași: verdictul specialistului

Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Bouhenna în Dinamo - Poli Iași +24   FOTO
Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Bouhenna în Dinamo - Poli Iași

Articol de , , - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 18:56 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 00:38

Ovidiu Hațegan (43 de ani) a judecat cu unități de măsură diferite două faze delicate din prima repriză a meciului Dinamo - Poli Iași, 1-0. De fiecare dată, în avantajul „câinilor”.

Meciul dintre Dinamo și Poli Iași din etapa 4 a play-out-ului a prezentat o importanță deosebită, mai ales că FCU Craiova pierduse cu FC Botoșani doar cu câteva ore mai devreme, 1-4, rezultat care a „dinamitat” lupta pentru menținerea în prima ligă.

Deciziile luate de „centralul” Ovidiu Hațegan și-au lăsat amprenta asupra meciului.

Clipe înspăimântătoare sub ochii copiilor, la Dinamo - Poli Iași » Mama fotbalistului lăsat lat de Homawoo, în lacrimi la ușile ambulanței
Dinamo - Poli Iași
Clipe înspăimântătoare sub ochii copiilor, la Dinamo - Poli Iași » Mama fotbalistului lăsat lat de Homawoo, în lacrimi la ușile ambulanței

Rachid Bouhenna, eliminat direct de Ovidiu Hațegan în minutul 20!

Prima fază importantă cu Hațegan în prim-plan a avut loc în minutul 20. Pavicic l-a lansat pe Gnahore cu o pasă la firul ierbii, în careul advers. Chiar înainte ca Eddy Gnahore să intre în suprafața de pedeapsă, Rachid Bouhenna a pus mâna pe pieptul dinamovistului, trăgându-l apoi de brațul stâng.

Mijlocașul dianmovist a mai făcut câțiva pași, a realizat că nu poate ajunge la balon înaintea portarului și s-a aruncat la pământ. Ovidiu Hațegan a sancționat intervenția lui Bouhenna cu cartonaș roșu, considerând că algerianul a faultat din postura de ultim apărător.

+20 FOTO

Arbitrii din camera VAR, Viorel Flueran și Vladimir Urzică, au confirmat decizia luată de Hațegan din teren, astfel că moldovenii au rămas în inferioritate numerică.

La Homawoo, doar „galben”. Dinamo a scăpat!

Al doilea moment delicat, minutul 29. Aruncare de la margine a ieșenilor, iar Homawoo a țâșnit din spatele lui Luca Mihai, încercând să câștige duelul aerian. Stoperul dinamovist nu a prins mingea, l-a izbit violent cu capul în ceafă pe adversar, iar Mihai a rămas întins pe gazon.

Medicii au intervenit de urgență, în 25 de secunde ambulanța era pe gazon. Mihai a primit îngrijiri, i-au fost puse un gulver cervical și masca de oxigen, apoi a fost urcat în ambulanță pentru a fi transportat la spital.

+20 FOTO

Șase minute mai târziu, am aflat decizia lui Ovidiu Hațegan: doar cartonaș galben pentru Homawoo, ceea ce a provocat consternarea ieșenilor și a comentatorilor DigiSport.

„Cred că poate fi o singură decizie. Nu trebuie să vezi sânge pentru a-l elimina. S-a văzut rău de tot, aproape că nu se poate mai rău. Comoționat, bietul Luca Mihai...”, opinase Andrei Tivilichi înainte ca Hațegan să se pronunțe.

În momentul în care a văzut culoarea cartonașului, Ionuț Angheluță a rămas mască: „Doar galben?! Doar galben lui Homawoo?! Sincer, nu înțeleg. O astfel de lovitură în față l-ar fi umplut de sânge!”.

La pauză, Josue Homawoo, care se poate declara norocos că a scăpat de eliminare, a fost înlocuit cu Cristian Costin.

Marius Avram: „Nu înțeleg ce a vrut să facă Hațegan”

Marius Avram, fost arbitru internațional, a declarat că Ovidiu Hațegan trebuia să îi acorde cartonașul roșu lui Homawoo.

„La această fază avem toate criteriile unui cartonaș roșu: intensitate, punerea în pericol a integrității fizice prin lovirea adversarului cu capul, forța cu care are loc atacul, consecințele grave ale faultului…

O decizie greu de înțeles și de explicat, de ce Ovidiu (n.r. Hațegan) a dat doar cartonaș galben. Un astfel de fault trebuie sancționat ferm cu cartonașul roșu”, a declarat Avram, potrivit prosport.

Citește tot din Superligă:

Ce a făcut Mititelu imediat după umilința de la Botoșani » Negru de supărare după arbitrajul dezastruos
BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 4-1
Ce a făcut Mititelu imediat după umilința de la Botoșani » Negru de supărare după arbitrajul dezastruos

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (73)
Gheorghe5
Gheorghe5  •  17 Aprilie 2024, 20:18

Hoț -egan ,ar trebui exclus din arbitraj,un om tânăr nenorocit, plus că a fost viciere de rezultat,in condiții normale Dinamo nu ar fi câștigat,un hoț că Hațegan a distrus meciul..la ordin

Gheorghe5
Gheorghe5  •  16 Aprilie 2024, 15:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Ony67
Ony67  •  15 Aprilie 2024, 18:38
Postat de Nini pe 15 Aprilie 2024, 13:08

Tivilichi și Angheluță sunt doi comentatori antidinamo,nu doar acum . Cei de la digi sunt aleși doar dacă urăsc Dinamo?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează