FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE DINAMO

Dinamo porneşte la atac în noul sezon » Ando mută ofensiv

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 iunie 2010 00:00

"Fălcosul" a lucrat ieri posesia prelungită şi atacurile rapide. În sistemul 4-2-3-1, Niculae e vîrful împins.

Una dintre noutăţile propuse de Ioan Andone în cel de-al doilea său mandat în Ştefan cel Mare e schimbarea modului de joc. Dacă Ţălnar folosea sezonul trecut clasicul 4-4-2, noul antrenor testează în cantonamentul austriac un 4-2-3-1 extrem de ofensiv.

Ieri, a făcut primele probe. În linia defensivă a trimis două achiziţii din această vară, brazilianul Helde şi argentinianul Garat, în vreme ce Moţi şi Pulhac şi-au păstrat posturile. În faţa apărării i-a folosit pe Mărgăritescu şi pe Cătălin Munteanu, iar tehnicii Torje, Adrian Cristea şi Liviu Ganea au avut rolul de a-l alimenta cu mingi pe unicul vîrf, Marius Niculae.

Garat sigur, Helder tehnic
În privinţa noutăţilor, Garat a impresionat cel mai plăcut. Nu e "certat" deloc cu mingea, anticipează foarte bine şi a fost în dese rînduri aplaudat de Andone. Helder e tentat mult de ofensivă şi urcă în sprijinul mijlocaşilor, etalîndu-şi tehnica şi viteza cu care s-a făcut cunoscut şi la Rapid.

"Prinţul" şi Munteanu şlefuiesc
La mijloc, Adrian Cristea şi Cătălin Munteanu pasează inteligent, ei sînt cei de la care trebuie să vină sclipirea, în viziunea lui Andone. "Bravo, Adi! Aşa, Cătă!", i-a încurajat pe cei doi de fiecare dată cînd au "deschis" jocul. "Mă interesează 2-3 pase şi imediat atac pe vîrf, dăm la poartă", a cerut "Fălcosul".

Ceartă şi zăhărel
Cu Torje, Adrian Cristea şi Liviu Ganea în spatele lui Marius Niculae, "cîinii" au primit multe laude, dar antrenorul i-a şi certat, cînd n-au finalizat cum îşi dorea. "Astea-s ocazii de gol, nu ratăm de acolo! Dă-i să n-o vadă!", a ţipat Ando cînd "Săgeată" a şutat în portar. L-a muştruluit apoi şi pe Ganea: "Vino la prima bară, stai prea ieşit! Intră în minge, Liviu!". La final, şi-a aplaudat satisfăcut elevii: "Bravo, băieţi, aţi lucrat bine!".

"Tiki-taka" dinamovist
Andone exersează mult şi capitolul posesie. Pe jumătate de teren, "cîinii" au fost împărţiţi în două şi au început morişca de pase. "Vreau să jucaţi din trei, din două, apoi dintr-o singură atingere. Scoateţi omul din joc prin pase!", le-a cerut tehnicianul. Elevii săi s-au conformat, cei mai spectaculoşi fiind Adrian Cristea, Cătălin Munteanu şi Zicu, care scăpau de adversar prin călcîie sau exterioare de efect. "Tiki-taka, Spain team?", a întrebat amuzat unul dintre curioşii care urmăreau şedinţa de antrenament.

"Cîinii" şi "Dansul pinguinului"
Cei care nu au participat la antrenamentul tactic au făcut testele fizice alături de Constantin Niculae şi de preparatorul Salvatore Lazareno. Înainte de proba propriu-zisă, "Sensei" i-a adunat pe jucători pentru cîteva teste de mobilitate. Ei trebuiau să sară cu ambele picioare lipite în stînga, apoi în dreapta. "Parcă e <Dansul pinguinului>!", s-a amuzat Claudiu Niculescu.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
maverick24
maverick24  •  26 Iunie 2010, 16:02

hai borcea tata cu transferurile ca avem nevoie de cativa jucatori

fitp
fitp  •  26 Iunie 2010, 13:32

@ Marinell: te simti bine nepoate? sunt mai bine de 20 de ani de atunci, revino si tu la realitate!

sundancekid
sundancekid  •  26 Iunie 2010, 13:27

I-am mai explicat lui d..obitocu asta dar tot nu intelege ! Bai demagogule..eu am avut coleg de facultate care a fost ucis pe 21 decembrie la bucuresti si era dinamovist ! Un alt coleg de al meu a ajuns la Rahova si daca nu reusea revolutia probabil era executat, nu de alta dar era stelist ! Sau voi astia demagogii chiar credeati ca cei peste 500 de bcuresteni ucisi la revolutie toti erau fani poli timisoara si rapid bucuresti !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează