FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - LASK LINZ 2-0

Dinamo salvată de "astralii" Ganea şi Păun » 100% eficienţă

Articol de , - Publicat duminica, 31 ianuarie 2010 00:00

Dinamo a avut ieri două ocazii adevărate cu austriecii şi din ele şi-a asigurat prima victorie din Antalya, deşi apărarea a scîrţîit

"Cîinii" au scăpat de zăpada din Poiană şi au dat ieri după-amiază de o adevărată furtună la Belek, care a ţinut toată prima repriză a meciului de debut din Turcia, cu LASK Linz. Ploaia rece în rafale a îngreunat misiunea elevilor lui Cornel Ţălnar, astfel că jocul s-a închegat dificil. În partea secundă, potopul s-a oprit, iar mingea a început să circule mai rapid pe traseele concepute de roş-albi.
Vezi golul marcat de Liviu Ganea  (video)

Ce a mers

- Două ocazii mari de gol în contul dinamoviştilor şi tot atîtea goluri. Beneficiind de o pasă de la adversar, Liviu Ganea (73) a păstruns în careu şi a trimis mingea printre picioarele portarului. Apoi, în minutul 85, Zicu a iuţit o fază, i-a pasat lui Ganea, iar centrarea acestuia l-a găsit perfect demarcat pe fostul său coleg de la Astra, Păun, care a făcut 2-0.
- Cuplul ofensiv din finalul meciului, Zicu - Adrian Cristea, a făcut ordine la mijlocul terenului şi a oferit un joc mai consistent.
- Florin Bratu a jucat din nou o repriză şi a făcut-o fără trac.
- Verii din poarta lui Dinamo, Cristi Munteanu şi George Curcă, au fost OK. Babicu' a scos din situaţie de unu la unu cu Prage (16), iar Curcă a respins în bară şutul lui Sauer (51).
Vezi golul marcat de Păun  (video)

Ce n-a mers
- Au fost multe erori în zona centrală a apărării în prima parte a meciului, asta şi pentru că fundaşii erau nevoiţi să facă şi munca închizătorilor, Rus şi Kone fiind neatenţi la cîteva faze.
- Două lovituri libere de la marginea careului au fost executate slab de Zicu şi de Bratu. Dar ambii au scuza vîntului puternic şi a ploii care au influenţat execuţiile.
- Neatenţie pe final de meci, cauzată de lejeritatea scorului de 2-0. Austriecii au mai avut o bară în minutul 86.

Dinamo - LASK Linz 2-0
Au marcat: L. Ganea (73), Păun (85)
Dinamo în prima repriză: Cr. Munteanu - Scarlatache, L. Goian, Daminuţă, Diabate - Zicu, D. Kone, L. Rus, Alexe - Bratu, L. Ganea
Dinamo în repriza secundă: G. Curcă - Ţoc, L. Goian (Oltean 66), Scarlatache, Diabate - Zicu, Daminuţă (Ad. Cristea 64), L. Rus, Alexe - Păun, L. Ganea

"Victoriile aduc victorii, de aceea mă bucur că am bătut în amical. Mi-au plăcut reintrarea lui Bratu şi pofta de joc a lui Zicu. Sper să luăm măcar un trofeu în acest an"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

"Din gură sîntem şmecheri"
Cornel Ţălnar le-a cerut jucătorilor săi să se concentreze doar pe fotbal

- Domnule Ţălnar, ce vă mulţumeşte după acest amical?
- Rezultatul. Însă pe ploaie şi pe vînt e greu să joci. Mă bucur că puştii Liviu Ganea şi Păun au marcat. Dar să vorbim mai puţin acum, asta le-am zis şi băieţilor.

- De ce?
- Adică să ne antrenăm, să jucăm fotbal, dar să nu ne mai lăudăm atît după fiecare meci. Că din gură sîntem şmecheri! Am programat multe amicale în Antalya ca să-i văd pe toţi băieţii la treabă. Ca o glumă, ar merge să începem returul aici, în Turcia, sînt terenurile mai bune decît în ţară.

- Transferurile Stelei vă dau fiori?
- Nu, nu ne sperie deloc. Important este să fim noi pregătiţi fizic şi psihic. Şi să vorbim mai puţin şi să muncim mai mult.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  31 Ianuarie 2010, 17:35

borcea nu vezi ca sintem penibili

 •  31 Ianuarie 2010, 13:37
Postat de pe 31 Ianuarie 2010, 11:23

rar mi-a fost dat sa vad o echipa romaneasca care sa joace atat de prost..jucau austriecii de parca erau de pe alta planeta si cred ca au avut vreo 20 de suturi la poarta...am dat 2 goluri norocoase.nu se leaga nimic la dinamo si daca in campionat dinamo va juca in stilul asta va merge si mai jos de locul 8..

nu avem nevoie de rettardatzi ca tine sa faca comentarii / mars la puscariasshii tai din cluj

 •  31 Ianuarie 2010, 13:36

mda, si rettardatzii de dinu si borcea l-au aranjat deja pe Paun cu imprumut, iar pe L.Ganea garantat o sa-l tina vesnica rezerva.... / !! pacat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează