FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CRAIOVA 2-1

Dinamo şi Craiova au făcut spectacol în "Ştefan cel Mare" » Perle în mocirlă

Marius Niculae, Niculae, Dinamo
Marius Niculae, Niculae, Dinamo

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2010 00:00

"Cîinii" şi juveţii au produs un show de zile mari, cu goluri frumoase şi ocazii multe pe un teren îmbibat de apă

Florin Costea a zburat pe lîngă Moţi şi pe lîngă Dragoş Grigore de parcă era călare pe una dintre păsările colorate din Avatar, Marius Niculae i-a stricat debutul bulgarului Iliev în defensiva Craiovei. Dinamo şi Ştiinţa făceau bine să fi început meciul fără fundaşi. Fiindcă apărările oricum nu au contribuit prea mult la joc şi la rezultat. Vezi cele mai importante faze din Dinamo - Univ. Craiova 2-1!  (video)  

20 de minute nebune
Ce-i drept, Universitatea a mai fost subminată şi de la mijloc, de unde sîrbul Paunovici, care trebuia să fie închizător, le-a deschis larg porţile "cîinilor" Adrian Cristea şi Boştină. După 20 de minute, echipele s-au speriat de golurile ce veneau unul după altul şi de frecvenţa ocaziilor, una de fotbal în sală.

Marcaseră deja Boştină (7), Marius Niculae (18) şi Dina (19). Iar Moţi se agăţase cu ghearele de tricoul lui Florin Costea, pe care nu l-a putut prinde pe un sprint de 25 de metri. Arbitrul Constantin nu a văzut penalty-ul şi decizia lui a înlocuit într-o secundă spectacolul cu nervii.

Craiova a picat după pauză
Terenul pierdea şi el nuanţa verde în favoarea noroiului, pe care N'Doye aluneca mai bine decît singurul schior ghanez de la Olimpiada de iarnă de anul ăsta. :) Dinamo a avut totuşi trei oameni de atac uşor adaptabili la lupta în mocirlă. Niculae, Andrei Cristea şi Torje au continuat să alerge printre olteni, să cîştige dueluri şi aşa şi-au ţinut echipa în terenul adversarului. Borcea către Mititelu: "Bă, nenorocitule, plînge mama că ai distrus Craiova!"  (video)

Ştiinţa se stingea pe măsură ce vedetele din atac, Dina - Costea I - Costea II, deveneau sleite de puteri şi lăsau greul pe umerii figuranţilor. Cristea "Prinţul" a apărut şi el cum îi convine mai bine, dintr-o fază statică, şi l-a speriat şi mai tare pe Lung junior, care a scos de lîngă bară şutul din lovitura liberă. Universitatea abia se mai ţinea pe picioare, dinamoviştii din tribune jubilau: "Aşa, Prinţule, bine că ai făcut pregătirea la munte, că uite cum alergi!". Tonusul i-a fost suficient aseară lui Dinamo. Dar o mai ţine încă 16 runde?

Moţi stă etapa viitoare
De-abia în minutul 75, Cosmin Moţi a fost penalizat cu cartonaş galben. Fundaşul ratează, astfel, meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, de sîmbăta viitoare. Moţi fusese sfătuit să ia avertisment pînă la meciul din runda a treia, cu Ceahlăul, ca nu cumva să piardă partidele importante cu CFR Cluj, în deplasare, şi derby-ul cu Steaua, de acasă, din etapa a 4-a, respectiv a 5-a.

GAZETA DE DUMINICĂ
Cum era să rateze golgeterul meciul

La Dinamo se bagă material şi la antrenamente. Gazeta de duminică a prezentat un episod sugestiv petrecut la şedinţa de pregătire de sîmbătă dimineaţă. Atunci, Ionel Ganea, antrenorul secund al "cîinilor", s-a băgat la miuţă cu jucătorii şi a avut o intrare tare la Andrei Cristea. Golgeterul din campionat al roş-albilor, cu 5 reuşite, s-a resimţit momente bune după acea fază şi a fost chiar aproape să piardă meciul orgoliilor, cu U Craiova. Staff-ul medical l-a refăcut totuşi la timp pe moldovean, care a putut intra aseară din primul minut.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
guawar
guawar  •  22 Februarie 2010, 20:03
Postat de blu25 pe 22 Februarie 2010, 14:15

VREM PUNCTELE FURATE IN TUR NUMAI ASA SE VA FACE DREPTATE HAI ,,DINAMO,,SPRE TITLU

Vrei maciuci in gurita...hahalera militiana :)))

blu25
blu25  •  22 Februarie 2010, 14:15

VREM PUNCTELE FURATE IN TUR NUMAI ASA SE VA FACE DREPTATE HAI ,,DINAMO,,SPRE TITLU

cristian_77
cristian_77  •  22 Februarie 2010, 13:41
Postat de liviu_stanciu pe 22 Februarie 2010, 13:27

Vorbim de Liga campionilor ?... Voi să vorbiți de Liga 1, că iar jucați de la 10 dimineața la anul, aveți grijă. Muriți de oftică, nu-i așa ?... Mă bucur ENORM că ați avut un 11 metri neacordat ! Vroiam să mai aveți unul, și ambele goluri ale noastre să fie din offside, ca să vă meargă mai bine ! Succes la baraj !

Imagineaza-ti ce ar fi insemnat Dinamo, daca ar fi fost o echipa din provincie! Zero barat, un fel de Victoria sau Flacara Moreni, desfiintate dupa Revolutie! Dar nu-i problema, chiar si asa, desfiintarea va paste, e doar o problema de timp! Va veni si vremea cand Mafia va disparea din tara asta!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează