FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 2-1

Dinamo şi Steaua au umplut stadionul din Ştefan cel Mare pentru prima dată în sezonul acesta » Niciodată singure

Articol de , - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Arena a fost full cu 20 de minute înaintea meciului, a tresărit la faze şi a cîntat "You'll never walk alone".

Două reprize de fotbal plus una a suporterilor. Dinamo- Steaua începe de cînd se stabileşte ţintarul campionatului, cînd fanii calculează etapele rămase pînă la încleştare. Iar meciul propriu-zis e precedat de duelul galeriilor separate de zeci de ani de rivalitate şi de sute de oameni de ordine. Care intervin cînd roş-albaştrii intră în sprint în tribuna lor şi se reped direct pe gardul care-i separă de "cîini". Steliştii, aproape 700, au dat cîte 10 lei pe un bilet, dar roş-albii le-ar fi plătit ei, doar ca să aibă oponenţi şi în tribune, nu doar pe teren.

Culori şi imn ca pe Anfield
Doar aşa mesajele, scandările şi ironiile îşi au rost. Dinamo şi-a primit oaspeţii cu "You'll never walk alone" pus la staţia de amplificare cu 30 de minute înaintea jocului, cu Peluza "Cătălin Hîldan" acoperită de steaguri şi de fulare albe şi roşii.

Imnul lui Liverpool, culorile lui Liverpool pe un stadion neprimitor. Dar nici "Groapa" nu mai arată atît de rău cînd e plină cu 15.000 de oameni. "E dedicaţie pentru Steaua, că în Anglia a jucat în galben, ca azi, şi a pierdut cu 1-4!", s-au încurajat "cîinii". "Militarii" din tribună au răspuns cu "Steaua! Steaua!" şi au sărit de fericire cînd Tătăruşanu, ieşit la încălzire, a mers în dreptul lor şi i-a aplaudat în faţa miilor de duşmani.

Foc şi fum
Dinamoviştii au ridicat tot ce-aveau alb-roşu cînd a ieşit echipa lor, steliştii au scos imediat bannere capturate de la facţiuni din PCH. Peluza Nord s-a aprins imediat. La propriu! Cu "Hîldan, unicul căpitan" scris în faţa lor şi luminat de flăcări roşii, "cîinii" au explodat cu torţe şi petarde o dată ce arbitrul Avram a fluierat. Şi mesajul: "Vrem 11 ca Hîldan, ce vor mereu să învingă". Plus 11 steaguri cu chipul regretatului mijlocaş.

Steliştii au răspuns şi ei tot cu pirotehnie, cu bliţuri sclipind din mijlocul sutelor de roş-albaştri. Derby-ul e derby! Oameni obişnuiţi cu el, Andone şi Lăcătuş se agitau ca apucaţii pe margine, gesticulau şi zbierau, chiar dacă nimeni nu i-a mai auzit. Dinamo-Steaua înseamnă vacarm, nu sală de şedinţe.

"Dacă spiritul dinamovist ar mai fi, stadionul mereu aşa l-aţi găsi"
Banner galeria dinamovistă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
spartandinamovist
spartandinamovist  •  18 Octombrie 2010, 10:08

Trebuie sa dea de gindit lui borcea lipsa de omogenitate si de talent din aparare dupa opinia mea toata apararea trebuie schimbata unii doar rezerva ,rubio moti scarlatache garat (sa acidentat ca nu suporta presiunea si cea zis ma dau accidentat si scap )bordeianu slab rau de tot lent margaritescu a jucat strins la stancu dar sa vazut ca nu poate in fata vitezei ,borcea sa ramii sanatos trebuie sa faci ceva cu apararea in teren au fost2 jucatori la nivel f bun torj ndoe iar nicolae slabrauPAUN

mario_2987
mario_2987  •  18 Octombrie 2010, 09:59

cine tine cu steaua sa-i fu**m familia...

fotbalvvv
fotbalvvv  •  18 Octombrie 2010, 06:09

Cititi Jurnalul de Fotbal pentru opinii sincere si necenzurate despre fotbalul romanesc si international sau despre sport in general. Nu suntem un tabloid, nu promovam scandaluri intre presedinti analfabeti sau cancanuri cu bombe sexy rasuflate. Nu tinem de nici un trust, nu promovam interesele nimanui. Fotbal in stare pura. Mii de cititori ne-au descoperit deja, si continua sa ne urmareasca in fiecare zi. Cautati Jurnalul de Fotbal pe net, nu dam adrese aici, nu e frumos.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează