FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

analiză Cu ei încearcă Dinamo să se salveze: jucători refuzați sau care au jucat puțin

Georgi Milanov și Darko Velkovski +7   FOTO
Georgi Milanov și Darko Velkovski

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 februarie 2024 16:56 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 21:15

Antrenorul Zeljko Kopic (46 de ani) a fost desemnat de conducere să se ocupe de transferurile lui Dinamo

Croatul s-a axat în principal pe aducerea unor jucători străini cu experiență. Totuși, constrângerile financiare l-au făcut pe acesta să accepte fotbaliști care au jucat foarte puțin în ultimul timp. De asemenea, acesta a adus doar jucători liber de contract, condiționat de insolvență. 

Un titular de la FCSB e în Franța, cu două zile înainte de meciul cu U Cluj
FCSB
Un titular de la FCSB e în Franța, cu două zile înainte de meciul cu U Cluj

Kopic a riscat încă de la începutul campaniei de transferuri, atunci când l-a înregimentat pe Darko Velkovski (28 de ani), liber de contract după despărțirea de echipa saudită Al-Ettifaq. Nord-macedoneanul are un cv impresionant, el fiind om de bază în naționala țării sale (48 de selecții), dar nu mai jucase un meci oficial din iulie 2023. 

Deocamdată, pariul lui Kopic pare să funcționeze. Fundașul a marcat în meciul cu Farul după ce fusese avusese o evoluție ezitantă la debut. Conducătorii lui Dinamo încearcă aducerea unui alt fundaș, mai ales că echipa a rămas descoperită pe linia de fund după plecarea brazilianului Lucas în Vietnam. 

Noii mijlocași de la Dinamo: accidentați sau în cădere de formă

Aducerea mijlocașului ofensiv Georgi Milanov (31 de ani) a fost poate cea mai impresionantă mutare a lui Dinamo în această perioadă de transferuri. Bulgarul are aproape 50 de selecții pentru națională și a jucat cinci ani la CSKA Moscova, echipă cu care a obținut două titluri. Totuși, cariera sa a intrat într-un con de umbră din 2018, după ce a plecat de la Moscova. 

Acesta a venit la Dinamo de la Al Dhafra, echipă din Emirate pentru care jucase ultimul meci în mai 2023. Primele două meci ale bulgarului pentru „câini” au fost slabe, dar acesta dă semne că ar putea reveni la forma care l-a consacrat. A pasat decisiv în partida cu Farul. 

Venit de la Ascoli, din Serie B, mijlocașul central Eddy Gnahore (30 de ani), nu a reușit încă să impresioneze în cele trei partide jucate pentru Dinamo. 

Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
+30 FOTO

Alături de francez, la mijloc Dinamo l-a adus pe croatul Domagoj Pavicic (29 de ani), împrumutat de la Aris Salonic. Mijlocașul are doar 19 minute pentru Aris în acest campionat și a părut depășit fizic la debutul pentru „alb-roșii”.

Adus de la CSF Bălți, mijlocașul Petru Neagu (24 de ani) are doar 35 de minute jucate și rămâne de văzut dacă poate ajuta Dinamo în „play-out”. 

Atacantul Astrit Selmani, un singur gol marcat în 2023

Ultimul sosit în tabăra „câinilor”, atacantul kosovar Astrit Selmani (26 de ani), a semnat liber de contract, după despărţirea de Hapoel Beer Sheva. Împrumutat în prima parte a sezonului la IFK Göteborg, kosovarul nu a dat vreun gol în cele 12 meciuri. Ultimul să gol a fost dat pentru Beer Sheva în ianuarie 2023. 

Dinamo se află pe locul 15, cu 19 puncte după 25 de etape, la opt puncte distanță de primul loc care duce la barajul pentru menținerea în prima ligă. „Câinii” joacă în această etapă împotriva celor de la Oțelul Galați, duminică de la ora 20:00. Fanii s-au reîntors la echipă, după victoria cu Farul. Meciul de pe „Arcul de Triumf” este sold-out. 

Articol de Mihai Popa

VIDEO Željko Kopić, încrezător înaintea partidei cu Oțelul Galați și încântat de sprijinul lui Mircea Lucescu: „Moralul este mai bun în cadrul echipei”

CITEȘTE ȘI: 

Prietenul lui Pogba, pus în dificultate la conferința lui Dinamo: „Cine? A, da. A fost aici”
DINAMO - OȚELUL
Prietenul lui Pogba, pus în dificultate la conferința lui Dinamo: „Cine? A, da. A fost aici”
Dorinel Munteanu i-a pus gând rău lui Dinamo: „Nu am abandonat obiectivul!”
DINAMO - OȚELUL
Dorinel Munteanu i-a pus gând rău lui Dinamo: „Nu am abandonat obiectivul!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
sdoru
sdoru  •  18 Februarie 2024, 07:26

Un articol nesemnat ai neasumat de cel care la scris ???? de ce? Sa nu se faca de ras? ???? Dinamo vinde, nu? Deontologic si profesionist ar trebui sa faceti la toate echipele de liga 1 o asa analiza, nu? Dar.... de unde professionalism la ziaristii mai slabi ca fotbalul romanesc!!!! In curand o sa va inchida si editia online ????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează