FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO, AZI, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dinamoviştii nu se tem de atmosfera de pe ”Ilie Oană” »”De ce să ne fie frică la Ploieşti?!”

Stadionul
Stadionul "Ilie Oană" a fost inaugurat vineri seară

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2011 20:38

Dinamoviştii îşi fac curaj singuri şi au afirmat ieri că nu au motive de a se speria de atmosfera ostilă ce-i va întîmpina diseară pe noul stadion ”Ilie Oană”, în confruntarea cu Petrolul


"De-abia îi aşteptăm pe "cîinii roşii"!" a fost mesajul ploieştenilor încă de vineri seară, cînd şi-au inaugurat noua arenă într-un meci demonstrativ, urmînd ca diseară să fie deschiderea oficială a unui "Ilie Oană" demn de secolul 21. "Îi vom înfricoşa pe cei de la Dinamo, nu vor respira cînd vor auzi 15.000 de glasuri că scandează numele Petrolul Ploieşti!", susţin jucătorii lui Vivi Răchită, conştienţi că spectatorii prezenţi pe stadion vor pune o presiune fantastică asupra elevilor lui Liviu Ciobotariu.

În schimb, roş-albii nu se tem. Şi-au luat măsuri de precauţie şi vor veni direct de la Săftica, din cantonament, la meci, evitînd să-şi mai ia cazare în oraş. "Nu fiindcă ne-ar fi frică, n-are rost să ne mai complicăm, nu vom fi obosiţi după un drum de 35-40 de kilometri pînă la arenă", au declarat cei din staff-ul tehnic. Fotbaliştii spun că doar ei înşişi îşi pot complica traiul pe durata partidei.

"Trebuie să facem un joc inteligent, să alergăm mult, să ne ajutăm, să dăm goluri. Nu trebuie să ne fie frică, am mai jucat cu toţii pe stadioane ostile în ţară şi în străinătate", a punctat liderul echipei, Ionel Dănciulescu. "Dinamo nu este primită cu simpatie nici la Craiova, în Ghencea sau în Giuleşti, dar asta nu ne-a împiedicat să cîştigăm pe arene neprietenoase. Apostrofările fanilor ne pot oferi forţă, important e să credem noi pe teren, unul în celălalt, să jucăm fotbal", este de părere şi Cătălin Munteanu.

De la prietenie la ură
Între cele două grupări exista o prietenie deosebită în urmă cu un deceniu. Conducătorii între ei erau mai mult decît simpli amici, galeriile erau înfrăţite, cîteva partide au fost privite cu suspiciune şi au existat acuzaţii de blat. Ruptura a fost definitivă în primăvara lui 2004. În tur, de fapt, ultimul meci jucat la Ploieşti între Petrolul şi Dinamo în Liga 1, roş-albii s-au impus cu 1-0, iar în retur "găzarii" ar fi avut nevoie măcar de un punct, dacă nu chiar de 3, ca să se salveze de la retrogradare. Cu trei etape înainte de final, Dinamo era virtual campioană, însă nu doar că a învins Petrolul, dar a şi umilit-o, scor 5-0. De atunci, prahovenii au terminat-o definitiv cu "cîinii", iar diseară visează la răzbunare, la 7 ani de la revenirea în primul eşalon.

Trag de Rus ca de Messi
Şi cei din staff-ul tehnic, şi jucătorii sînt mulţumiţi că Laurenţiu Rus va reveni în primul "11" la Ploieşti, fotbalistul de 26 de ani fiind considerat cea mai bună opţiune pentru postul de mijlocaş dreapta după plecarea lui Gabi Torje la Udinese. "Este cel mai nimerit în acest moment în acea zonă, Păun, Bakaj şi Scărlătescu fiind prea aerieni şi modeşti în exprimare. Am ajuns să ne rugăm să nu se lovească Rus, de aceea nu a jucat împotriva Luceafărului în Cupă!", au declarat dinamoviştii. În campionat, Rus a bifat 510 minute în 6 meciuri şi a dat o pasă decisivă. Mai are 270 de minute în preliminariile Europa League în 3 partide şi o pasă decisivă.

Badea: "Nu se atinge nimeni de Ciobi"
Preşedintele CA, Nicolae Badea, i-a liniştit pe toţi cei din echipă. "Am vorbit cu Ciobi, nu era mulţumit de jocul din Cupă, are multe lucruri de corectat, le ştie, dar îl las pe el să le pronunţe şi să le facă. Este exclusă înlocuirea lui! Nu s-a pus şi nu se pune problema. Am început un proces cu Ciobi, echipa e mult schimbată în bine. Atmosfera sportivă şi extrasportivă este în ordine, nu putem să cerem nici jucătorilor sau antrenorului evoluţii şi schimbări spectaculoase peste noapte", a declarat Badea.

Inbox
- Dumitru Dragomir: "Pînă nu vor găsi doi-trei jucători care să aibă şi viteza a 4-a, dinamoviştilor nu le va fi bine! Îi vedeam favoriţi la titlu, însă au pierdut destul de mult prin plecarea lui Torje".
- Roş-albilor le-au fost alocate 740 de tichete pentru suporteri în vederea meciului de diseară de la Ploieşti. Vor fi controale extrem de riguroase înainte de accesul în stadion, dar fanii susţin că nu vor apela deloc la violenţe în această partidă.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
lau72
lau72  •  25 Septembrie 2011, 16:53
Postat de adi_dinamovistul pe 25 Septembrie 2011, 10:43

HAI DINAMO!!!!!HAIDETI SA II BATEM SI AZI PE PETROLUL CA SA II ARUNCAM IAR IN ZONA RETROGRADARII CA ACUM 7 ANI:)))

Din cauza unor prosti ca tine galeriile celor 2 echipe nu mai sunt infratite ,

adryian06
adryian06  •  25 Septembrie 2011, 14:56
Postat de adi_dinamovistul pe 25 Septembrie 2011, 10:43

HAI DINAMO!!!!!HAIDETI SA II BATEM SI AZI PE PETROLUL CA SA II ARUNCAM IAR IN ZONA RETROGRADARII CA ACUM 7 ANI:)))

sa va dam la muie de caini spurcati,

alextitel
alextitel  •  25 Septembrie 2011, 12:58

Jucati cel mai mare joc online creat de romani, avand in prezent peste 250.000 de jucatori activi din intreaga lume. www.erepublik.com/en/referrer/alextitel eRomania este in dificultate acum, fiind in razboi cu eUngaria si eSerbia.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează