FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO 3-1

Dinamoviştii rămîn cu buza umflată » "Cazul Constantin" îngropat?!

În primăvară, Marius Constantin n-a jucat la Rapid după ce s-a certat cu Şumudică. Acum nu joacă din motive birocratice
În primăvară, Marius Constantin n-a jucat la Rapid după ce s-a certat cu Şumudică. Acum nu joacă din motive birocratice

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 21:22

Dinamo e blocată de regulamente, dar nici nu vrea să se certe cu cei de la LPF. Vasluiul se apără şi e acoperit de semnătura Ligii


"Cazul Marius Constantin" riscă să "moară" în faşă. Dinamo e legată de mîini, de picioare şi de gură, moldovenii sînt acoperiţi, iar cei de la Liga Profesionistă de Fotbal nici usturoi n-au mîncat, nici gura nu le miroase.

Ex-rapidistul a jucat pe 11 septembrie contra "cîinilor" în victoria cu 3-1 a galben-verzilor, după care a dispărut din echipă. El primise acordul LPF, prin semnătura lui Mircea Cezar Ionescu de la Comisia de Competiţii, de a juca, iar pe 12 septembrie, la o zi după meci, FIFA a interzis folosirea oricărui jucător adus la echipă după expirarea perioadei de mercato. Pe motivul că abia în luna ianuarie 2012 expiră starea de suspendare a clubului să facă transferuri, şi nu la începutul lui septembrie 2011 cum anunţaseră şi LPF, şi FC Vaslui.

Critici anonime...
Roş-albii au luat foc, dar dau anonime: "De ce Liga s-a grăbit să-i dea drept de joc lui Marius?! De ce n-au aşteptat verdictul FIFA?! Şi de ce FIFA a răspuns atît de tîrziu?! Dacă se vrea corectitudine, şefii Ligii să preia cazul şi să pedepsească vinovaţii! Cei de la «Competiţii», care au dat drept de joc fotbalistului, s-au grăbit! Din păcate, nu avem cum să ne adresăm TAS, fiindcă nu s-a luat nici o măsură în ţară pe care noi s-o contestăm în Elveţia. Şi nici nu se va lua, probabil, ţipăm degeaba. Nu mai avem nici cum să facem acum contestaţie, termenul de 48 de ore a expirat de mult". Roş-albii nu au interes să facă prea mult scandal întrucît sînt în relaţii foarte bune şi cu Dumitru Dragomir, şi cu Mircea Sandu.

... şi oficiale
Directorul sportiv al bucureştenilor, Constantin Dănilescu, a ţinut să aibă şi o poziţie care să reprezinte punctul de vedere al clubului: "Din moment ce Liga a dat avizul, a pus ştampila pe carnet, tot Liga ar trebui să prezinte documentele prin care jucătorul a avut drept de a evolua. Aşteptăm reacţia comisiilor abilitate. Conform răspunsului oficial al FIFA, de pe 12 septembrie, Marius nu avea drept de joc pe 11 septembrie, contra noastră, aşa că...".

Adrian Porumboiu se apără: "O birocraţie ce funcţionează la FIFA poate să încurce lucrurile. Noi am avut interdicţie la transferuri în două perioade. Acea interdicţie a fost anulată după 1 septembrie, iar de pe 5 septembrie se putea lua orice jucător liber de contract. Avem documente care atestă acest lucru. Nici o Comisie din lumea asta nu putea să nu legitimeze jucătorii pe care i-am adus liberi de contract după această perioadă. Noi vom demonstra că este o decizie proastă din partea FIFA. După data de 12 septembrie, pe site-ul FIFA apare că avem blocat la transferuri".

"Nu îmi dă nici o emoţie problema cu Marius Constantin!"
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

"Acest caz este similar celui al lui FC Sion din Elveţia. FIFA nu ne-a interzis să folosim acei jucători, e doar un punct de vedere al forului. Sper ca în maximum 4 etape să se rezolve problemele"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

"Poveşti, domnule! LPF nu are nici o hîrtie de la FIFA sau UEFA care să interzică legitimarea lui Constantin. Doar FC Vaslui are un document prin care i se cere să nu-l folosească. În etapa în care a jucat, Marius a avut drept de joc, să fie clar!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

4 jucători a luat Vasluiul la începutul lunii septembrie, dar numai Constantin a jucat, cu Dinamo. Portarul Zappino, fundaşul Ozeia şi mijlocaşul Stanciu nu au evoluat deloc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
infos
infos  •  06 Octombrie 2011, 14:38

eu sunt deacord sa luati acele 3 puncte chipurile castigate "nedrept" si chiar inca 3 ca bonus de participare, oricum dupa perioada de transferuri o sa discutam altfel si au sa fie alte meciuri cam cu marea majoritate din cei ce se plang acum. ;-)

infos
infos  •  06 Octombrie 2011, 14:34
Postat de florin_99 pe 05 Octombrie 2011, 08:39

nu v-ati obisnuit cu stilul porumboiu?acum fifa este in culpa-a luat o decizie proasta,este birocratie,blablabla.el nu este vinovat.niciodata.nu va dati seama?steaua triseaza,otelul triseaza(cupa uefa),dinamo triseaza (cazul luchin),cfr triseaza(arbitrii), cei de la lpf sunt prostii prostilor doar EL adevaratul,nemaiintalnitul,UNICUL posesor ...de creier. da Doamne sa vina mai repede ziua judecatii.

...si de incheiere, tu ca sa-i inchizi gura lui Porumboiu ai o oportunitate, sa jucati ceva fotbal in LC. Deocamdata nu prea jucati nimic si nici in campionatul asta de doi bani. ;-)

infos
infos  •  06 Octombrie 2011, 14:26
Postat de tonimirea pe 05 Octombrie 2011, 08:18

Daca Vasluiul nu poate prezenta un document oficial cum ca ar avea drept la transferuri din 5 octombrie care era 8 octombrie ,care era 10 octombrie dupa cum se balbaia Porumboiu prin emisiunile televizate inseamna ca jucatorul nu avea dreptul sa evolueze iar Vasluiul a folosit un jucator pe fals. De asemenea Mircea Cezar Ionescu ar trebui sa ne spuna cum a pus viza pe carnet doar prin minciunile spuse de cei de la Vaslui. Daca Dinamo cere o hartie la FIFA prin care sa se confirme ca jucatorul avea sau nu avea drept de joc,cum a facut Vaslui cu Otelul acum doi ani Vasluiul va avea parte de sanctiuni fara precedent

lasa un nr de tel ori un fax sa-ti trimita tie Porumboiu actele ca sa te mai linistesti,...tie personal. ;-))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează