FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

DNA are gata un dosar-bombă pe mafia pariurilor: "Va fi cutremur!"

Mircea Sandu evită deocamdată să vorbească public despre noua anchetă DNA
Mircea Sandu evită deocamdată să vorbească public despre noua anchetă DNA

Articol de , - Publicat miercuri, 15 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 februarie 2012 22:48

Mircea Sandu i-a avertizat deja pe conducători: "Aveţi grijă ce faceţi! Jucători, preşedinţi, samsari de la toate eşaloanele se află în vizorul DNA şi al Poliţiei. Se strîng dovezi, vor dispărea mulţi!". Avertismentul a fost dat luni, la întrunirea şefilor din L2.

Fotbalul românesc stă pe un nou butoi cu pulbere: DNA se află pe finalul anchetei într-un dosar vizînd mafia pariurilor! Cercetările durează de peste un an de zile, procurorii ar fi cules deja numeroase mărturii şi indicii, care ar putea dinamita primele două ligi. "Cît de curînd vor începe şi audieri spectaculoase", au precizat surse apropiate anchetei.

"Sesizaţi, chiar şi fără dovezi!"
Un semnal concret s-a dat chiar luni, la sediul FRF. La o întrunire cu şefii din divizia secundă, Mircea Sandu i-a avertizat direct pe preşedinţi, arătînd că e în cunoştinţă de cauză cu amplul demers DNA: "E în desfăşurare o mare anchetă la nivel naţional. Se strîng date, informaţii, vor dispărea multe personaje din tot fotbalul nostru". Şi i-a îndemnat pe participanţi să sesizeze meciurile suspecte, "chiar şi în lipsa dovezilor".

Anexe speciale în noile contracte
"Acest lucru ne va ajuta foarte mult în propriile noastre investigaţii", i-a încurajat şi generalul Ioan Hurdubaie, şeful Comisiei împotriva Trucării Meciurilor. Şi o primă decizie: cluburile din L2 vor avea obligaţia să filmeze toate meciurile, pentru ca imaginile să fie folosite drept eventuale probe.

În plus, din vară, toate contractele, de la preşedinte pînă la ultimul angajat, vor trebui să conţină o anexă prin care fiecare se obligă să nu joace la pariuri, sub sancţiunea excluderii din club.

"Am cazuri concrete!"
A existat şi un oficial care a recunoscut în şedinţă că are date concrete. E vorba despre Dan Hotico de la FC Baia Mare, care a explicat, ieri, pentru GSP: "Am avut un grup de jucători, în sezonul 2009-2010, care se ocupau de trucarea de meciuri, direct, pe bani cash. I-am dat pe toţi afară. Nu vreau să dau încă nume, dar am să predau dovezile organelor de anchetă".

"Au fost preşedinţi care s-au plîns că jucătorii se înţeleg între ei şi strică meciurile. I-am îndemnat să spună tot ce ştiu din timp, ca să nu ajungem mai tîrziu de rîsul Europei" (Ioan Hurdubaie, preşedinte Comisia împotriva Trucării Meciurilor)

"Nu am cunoştinţă ca la liga întîi să existe cazuri sau suspiciuni cu meciuri trucate la pariuri" ( Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  20 Februarie 2012, 16:31

hai ca e tare mircica:cica a auzit el ca ar fi un dosar bomba!!!pai daca ma gandesc bine,nici un procuror care se respecta nu ar lasa sa-i scape un asemenea porumbel (decat intentionat) cum ca ar lucra la un dosar de coruptie cu pariuri.si cui sa-i spui?lu' mircica mafiotul!si chiar daca il chema la interogatoriu,la sfrsit se semneaza o declaratie cum ca nu ai voie sa ivulgi nimic din ancheta ca ai putea suferi consecinte.zicea bine cineva:poate a anegociat.dar tot nu inteleg de ce ar vrea procurorii s a se afle dinainte de finish?raspuns:bineinteles,doar daca totul nu e decat o fumigena cu mare tam-tam inainte si cu o catusa-doua puse pe la divizia C si la o bunicutza care paria pe trucate

bdgeorge
bdgeorge  •  15 Februarie 2012, 22:32
Postat de utaaradan pe 15 Februarie 2012, 19:15

va fi cutremur pe dracu ! in caz FLAGRANT: VALIZA, ce masuri s-au luat, impotriva steoaiei ?

ma da tu esti dus rau!!!! ce trucare a fost in marele caz vaiza??? acolo se dadeau bani sa-si apere CORECT sansele...dar cum sa vazut fotbalistii nostrii au preferat sa ia bani de la adversari in speta CFR-ul si sa tranteasca meciul decat sa joace (si eventual sa piarda) corect..asa au mers la sigur..in cazul in care acceptau VALIZA riscau sa piarda meciul si sa ramana si fara bani....

adrian.adi05
adrian.adi05  •  15 Februarie 2012, 21:27

bai ce fata de prost are asta dar mitica dragomir nu mai zic:)))))ce cauta obositii astia cine pwla mea le tot permite sa stea pe scaunele alea?:)))Ce au facut astia ?bai ce lepre dar ce prosti suntem ca nu dam jos tot ce e rau

Vezi toate comentariile (33)
Comentează