FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, DUMINICĂ, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

”Dodel” îl scoate pe ”Cioară”! » Tănase revine în primul 11 al Stelei

Florin Costea şi Cristi Tănase se bat pentru postul de mijlocaş stînga.
Florin Costea şi Cristi Tănase se bat pentru postul de mijlocaş stînga.

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 01:13

Lui Tănase i-a expirat suspendarea şi el redevine titular în locul lui Florin Costea, ca mijlocaş stînga.

Florin Costea n-a strălucit ca mijlocaş stînga şi îşi va pierde locul. Din cauza asta, dar şi fiindcă Becali l-a anunţat pe Ilie Stan că nu mai are voie să-l folosească pe Tănase pe altă poziţie decît cea de mijlocaş stînga. Iar "Dodel" revine împotriva Astrei după ce a stat o etapă pentru cumul de cartonaşe galbene, contra lui U Cluj. Şi el va fi titular, sacrificîndu-l pe oltean.

Amîndoi n-au funcţionat
Costea cel mare şi Tănase au jucat împreună din start la Mioveni, unde primul a evoluat pe banda stîngă, iar Cristi a jucat mijlocaş central. Atunci nici unul dintre ei n-a jucat grozav. De fapt, piteşteanul a fost printre cei mai slabi stelişti şi a beneficiat de clemenţa arbitrului, care l-a iertat de eliminare în două situaţii în care şi-a atacat dur adversarii. Iar Florin a ratat cîteva ocazii formidabile, singur cu portarul. "N-o să-l mai vedeţi de acum încolo pe Tănase mijlocaş central! Doar pe stînga, unde l-au şi remarcat scouterii unor cluburi din străinătate", a reacţionat Gigi după jocul pe care Steaua l-a cîştigat cu 1-0.

Piţi crede că Florin e individualist
Ce se va întîmpla cu Costea? El concurează pentru alte două posturi, unde a mai fost utilizat de cînd a ajuns la Steaua: mijlocaş dreapta, unde titular e Chipciu, şi atacant, într-o concurenţă şi mai complicată, cu şase vîrfuri pe doar două locuri. Selecţionerul Piţurcă, cel care i-a oferit lui Florin debutul la "naţională", vede alte probleme importante. El l-a analizat pe oltean la DolceSport: "Florin e un jucător cu calităţi, dar încă nu şi-a revenit. Aşa simt eu. Şi greşeşte că încearcă tot timpul individual, deşi ar trebui să joace repede, să paseze şi să fie într-o continuă demarcare. Deja l-au învăţat toţi din România, îi ştiu stilul toţi adversarii!".

"Dodel" e mult sub Bănel!
Schimbarea implică şi o grijă pentru Ilie Stan, fiindcă înseamnă că echipa va avea un marcator mai puţin pe teren. Tănase a dat 7 goluri în toată cariera, în 140 de apariţii în Liga 1! Pentru comparaţie, Bănel Nicoliţă, un fotbalist privit drept unul mai degrabă rudimentar şi incapabil să atace, a dat 7 goluri pentru Steaua într-un singur sezon, campionatul 2005-2006. Iar Florin Costea a strîns pînă acum 48 de reuşite.

Ilie: ”Gigi, atacant pot să-l bag?”

Becali a povestit că Stan îi caută un loc nou lui Costea şi că i-a cerut patronului aprobarea pentru asta: "Ilie m-a sunat şi mi-a spus că se gîndeşte să-l folosească pe Florin lîngă Rusescu, în atac". Costea a jucat doar ca atacant la Craiova, dar într-un alt sistem, în care el era extremă stînga, nu vîrf.

Gigi: "Pe Grozav l-a ratat MM!"
Alt mijlocaş lateral pe care Steaua l-a dorit şi pe care Becali a spus după meciul cu U Cluj că l-ar vrea şi acum e Grozav. Patronul îl învinovăţeşte pe Mihai Stoica. "Eu ţi-am zis că e un puşti la Standard, că are 20 de ani şi n-a mai jucat acolo după ce a plecat Boloni. Dar l-am lăsat pe Narcis, a zis că vorbeşte şi se ocupă el de tot", a reacţionat MM. "Bine, mă, eu te las pe tine, tu laşi pe nu ştiu cine...", a venit replica iritată a lui Becali, în direct la DigiSport.

16 meciuri a strîns Tănase (25 de ani) în acest sezon din Liga 1 şi a marcat două goluri. Costea (26 de ani) a jucat 11 partide şi a înscris o dată

1,8 milioane de euro a plătit Steaua pentru transferul lui Tănase, deţinut în coproprietate cu FC Argeş. Costea a venit gratis, după dezafilierea Craiovei. "Dodel" e cel mai scump din istoria Stelei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
yo_yo
yo_yo  •  16 Martie 2012, 09:41
Postat de terminatorul2 pe 16 Martie 2012, 01:41

Sa joace cel ce este in forma . Este bine ca sint dublate posturile , anul trecut era la un moment dat 13 accidentati si suspendati , acum pica 4 ,5 , are cine sa joace .

tu, jiji si toti ceilalti cu experienta manageriala de la steaua sunteti ... praf. nu exista 2 jucatori de valoare sensibil apropiata pe acelasi post. bineinteles ... nu exista nici 5 sisteme tactice pe sezon ca sa nu mai zic 7 antrenori intr-un singur an. Pacat de jucatori si de banii lu jiji care se duc pe apa sambetei. Cu banii lu jiji + mm fara smecherii de milioane euro + dan petrescu poate steaua era in locul lui apoel dar... e jiji si oameni cu cap nu se duc sa lucreze cu nebunu' . (spun asta desi nu sunt stelist)

alexhaiducu
alexhaiducu  •  16 Martie 2012, 09:10

ar trebui sa aibe meci usor cu astra! daca nici pe astra nu bate,ce sperante sa mai fie cand intra in focul cu cele care vor si ele titlul!???

kily
kily  •  16 Martie 2012, 08:57

in mod normal nici unul nu trebuie sa joace! si ma refer la tanase, fl costea si tatu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează