FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Doi dintre cei mai importanţi dinamovişti vor să plece: "E nevoie de o schimbare"

Alexe e cotat la 3,2 milioane de euro, cea mai mare valoare de cînd site-ul transfermarkt.de evaluează jucători din întreaga lume
Alexe e cotat la 3,2 milioane de euro, cea mai mare valoare de cînd site-ul transfermarkt.de evaluează jucători din întreaga lume

Articol de GSP - Publicat marti, 11 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 10 iunie 2013 20:58

Alexe spune că-i momentul ca şefii să se gîndească şi la viitorul lui şi să îi faciliteze un transfer în străinătate.

Roş-albii şi-ar putea rezolva bugetul pentru sezonul următor de pe urma lui Marius Alexe, golgeterul echipei, cu 15 reuşite în 31 de partide jucate campionatul trecut. Atacantul de 23 de ani este curtat de mai multe echipe din Rusia, dar şi din Occident: Chievo, Sampdoria, Eintracht, Werder şi Everton.

Marius recunoaşte că îşi doreşte să plece în această vară: "Încă nu ştiu ce se va întîmpla, aştept şi eu să văd, îmi doresc foarte mult o schimbare după 14 ani foarte frumoşi la Dinamo. Sper să găsesc înţelegere din partea conducerii pentru că e un moment important şi pentru mine. Nu vreau să vorbesc de sume, dar e clar că îmi doresc să fie bine şi pentru clubul care m-a crescut. Sînt deja la al cincilea sezon la echipa mare şi de trei ani se tot vorbeşte de oferte, că plec, că nu plec, devine o problemă mentală şi pentru mine".

Alexe consideră că e pregătit să joace într-un campionat tare: "Ăsta a fost cel mai bun sezon al meu, sînt bucuros că am reuşit să marchez mai des pentru că eu aşa am fost crescut la Dinamo, să fiu ofensiv şi să dau cît mai multe goluri. Cred că m-am maturizat şi pot merge într-un campionat puternic, nu vreau să mă gîndesc unde încă, însă vreau într-unul foarte bun".

"Au fost discuţii dure şi s-a văzut"
Alexe a explicat şi cum s-au răcit relaţiile cu conducerea după ce şefii au transmis că vor achiziţiona 30 de jucători. "Nu a mai existat acea comunicare după remiza cu U Cluj şi eşecul de la Tîrgu Jiu. Au fost nişte discuţii mai dure, iar asta s-a văzut în rezultatele noastre şi în atmosfera de la lot. E clar că echipa a fost deranjată de acest lucru, pentru că nu era normal ce ne-au transmis conducătorii. Jucătorii sînt profesionişti, nu cred că era nevoie să fie spuse acele lucruri", a zis Marius la DigiSport.

Matei vrea în Spania
Nu doar Alexe îşi doreşte să schimbe aerul. Cosmin Matei speră şi el să prindă un transfer "afară" în această vară. "Calitatea mea principală a fost ambiţia pentru că mi-am dorit foarte mult cînd am venit la Dinamo să joc titular. Sper să reuşesc să plec în străinătate. Aş vrea în Spania, e unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase campionate", a zis Matei la DolceSport.

6.500 de euro este salariul lunar al lui Alexe în Ştefan cel Mare

32 de goluri a marcat Alexe în cele 111 partide jucate în Liga 1 în carieră

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Vrea la Dinamo
Alexandre Durimel, fundaşul central care a jucat în 17 meciuri pentru Severin în acest sezon, este în tratative avansate cu Dinamo şi spune că şi-ar dori să joace în Ştefan cel Mare. "Da, sînt în negocieri cu Dinamo şi este posibil să ne înţelegem, dar momentan avem doar discuţii. Normal că mi-ar plăcea să joc în Ştefan cel Mare, e un club mare", a zis francezul de 23 de ani, care are ofertă şi de la FC Vaslui, însă ar prefera să joace în Capitală.

Au terminat-o cu "Ţînţarul"
Şefii au reziliat şi contractul lui Cornel Ţălnar, chiar dacă antrenorul mai avea acord cu "cîinii" încă un sezon. Deşi iniţial conducerea i-a garantat tehnicianului că va rămîne în Ştefan cel Mare ca director tehnic sau ca antrenor secund, pînă la urmă angajamentul a fost reziliat de comun acord, "Ţînţarul" primindu-şi salariile la zi.

Se autopropune
Giani Kiriţă spune că şi-ar dori să revină în Ştefan cel Mare şi să ajute noua conducere. "Am încercat să discut cu şefii pentru orice funcţie, dar nu am primit nici un răspuns. Eu rămîn dinamovist, iar dacă se va apela la serviciile mele, răspund prezent, dar deocamdată nu fac parte din proiectul ăsta. Poate pe viitor. Eu cred că trebuie să aducă mulţi jucători tineri, iar un an de zile să meargă aşa, abia apoi să aducă şi fotbalişti cu experienţă", a zis Kiriţă la DolceSport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
gymd
gymd  •  11 Iunie 2013, 13:32

Matei nu este asa disperat dupa un transfer,omu a zis ca ar vrea si el sa plece dar nu akum ca deabia este la primul an contract cu Dinamo , deci inca nu trb sa plece, mai ales ca a venit si nea Gigi Multescu, eu cred ca ne-am putea face bugetul de transferuri in caz ca pleaca Alexe, pt ca ai putea sa-i cumperi pe un Bawab,Eric,Chitu,Antal,Alcenat sau Fatai, sau piata externa :))

gymd
gymd  •  11 Iunie 2013, 13:14

Dintre Alexe si Matei, eu bineinteles ca l-as da pe Alexe, pt ca se plafoneaza daca va mai ramane, nu vedeti ce disperat este de un transfer in strainatate, exact ca Adrian Cristea care dupa marea experienta din strainatate sa intors tot in liga lu'mitica :)))))))))))) De draq nu scapi decat cu tamaie :)))))))

thumbzilla..
thumbzilla..  •  11 Iunie 2013, 13:07
Postat de montana0101 pe 11 Iunie 2013, 12:41

Vor sa plece, bun. Dar pot sa faca fata din punct de vedere fizic? Ma indoiesc... Alexe cat de dinamovist e el, nu mi a lasat vreodata impresia k poate sa traga echipa dupa el, cateodata se blocheaza, mi se pare putin timorat, ar trebui sa aiba mai mult tupeu. A marcat cateva goluri dar cate dintre ele le a facut singur? Ambii sunt bunicei pt campionatul nostru dar stim cu totii k afara e alta mancare de peste.

la cat e de disperat alexe sa plece,se va plafona daca va ramane in continuare la dinamo.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează