FOTBAL  »  Superliga  »  CUPA AFRICII PE NAŢIUNI

Doi jucători din Liga I, convocaţi la Cupa Africii! Dinamo şi U Cluj au cîte un reprezentant

Habib Balde a fost convocat la naţionala Guineei
Habib Balde a fost convocat la naţionala Guineei

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2012 11:34

După ce dinamovistul Djakaridja Kone a fost anunţat în lotul Burkinei Faso pentru competiţia africană, un jucător al Universităţii Cluj a primit şi el undă verde pentru a participa la turneul din Guineea Ecuatorială şi Gabon

Fundaşul Habib Balde, în vîrstă de 26 de ani, a fost convocat de selecţionerul Guineei, francezul Michel Dussuyer. Apărătorul grupării clujene are 14 selecţii la activ, fiind şi în lotul pentru Cupa Africii din 2008. Atunci, Balde nu a jucat nici măcar un minut, naţionala sa fiind eliminată în faza sferturilor de finală.

Djakaridja Kone a fost primul jucător din Liga I convocat la competiţia de anul acesta. Născut în Coasta de Fildeş, Kone joacă pentru Burkina Faso.

Carlos, prezent şi el

În loturile definitivate se regăsesc şi foşti jucători ai grupărilor din România. Astfel, portarul Carlos Fernandes, fost la Steaua, va juca pentru Angola, iar Kassaly Daouda pentru Niger. Acesta din urmă a trecut pe la Rapid, însă nu a primit şanse şi a evoluat mai mult la echipa secundă.

Una din cele două ţări-gazdă, Guineea Ecuatorială, are în lot un fost vasluian, Rodolfo Bodipo. Atacantul nu a petrecut foarte mult timp în Moldova, fiind împrumutat de la Deportivo La Coruna.

Număr dublu acum doi ani

La ediţia din 2010, Liga I a avut nu mai puţin de patru reprezentanţi! Dede (Timişoara) şi Ze Kalanga ( Dinamo) au fost în lotul Angolei, Emmanuel Kone (Internaţional Curtea de Argeş) în lotul Coastei de Fildeş, iar Yssouf Kone (CFR Cluj) a jucat pentru Burkina Faso.

Vasluianul Serge Akakpo a fost şi el convocat în selecţionata togoleză, dar nu a participat la competiţie. Echipa lui Adebayor s-a retras după atacul armat în cadrul căruia a fost rănit şi Akakpo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
zidane92
zidane92  •  14 Ianuarie 2012, 15:24
Postat de luigi_sangealbrosu pe 14 Ianuarie 2012, 14:44

Oare diabate e convocat?

diabate e in nationala de tineret a cote d'ivoire nu cred ca este convocat la echipa mare pt CAN 2012 poate in 2014

asc21
asc21  •  14 Ianuarie 2012, 15:21
Postat de vidanjoru pe 14 Ianuarie 2012, 12:51

Macar se va difuza Cupa Africii si in Romania?si daca da,pe ce canal.. Nu de alta dar vreau sa il revad pe Carlos :D

Diseara o vedem pe maicata pe SpiceTv

luigi_sangealbrosu
luigi_sangealbrosu  •  14 Ianuarie 2012, 14:44

Oare diabate e convocat?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează