FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GLORIA BISTRIŢA

Dolha, înainte de Dinamo-Bistriţa: "Poate contribui şi eu la recordul lui Dănciulescu!" :D

Ema Dolha a apărat poarta lui Dinamo în 55 de partide, în toate competiţiile, în cele trei sezoane jucate în Ştefan cel Mare
Ema Dolha a apărat poarta lui Dinamo în 55 de partide, în toate competiţiile, în cele trei sezoane jucate în Ştefan cel Mare

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 octombrie 2012 01:07

Emilian Dolha speră să închidă poarta azi, dar dacă va fi să ia gol şi-ar dori să-l ajute pe Danciu-gol în cursa de urmărire a titlului de golgeter all-time al Ligii 1.

Emilian Dolha dă piept azi cu Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu şi ceilalţi dinamovişti cu care a fost coleg timp de trei ani. Portarul de 32 de ani e scump la vorbă şi dialoghează cu suporterii cam o dată pe an. Azi calendarul e cu noroc, dar Ema pune condiţii înainte să audă întrebările: "Dacă vrei un interviu comun, banal, făcut doar să audă cititorii cu ce sînt obişnuiţi, nu are sens să ne întîlnim! Nu pot să ofer formule perimate, obosite, de genul: «Sîntem o familie şi vom da totul pentru fani!»".

- Ema, timp de un an n-a ştiut nimeni nimic de tine. Ai jucat în liga a doua din Rusia, cum a fost experienţa?
- Am evoluat în 22 de partide din 26 de meciuri, în condiţiile în care numărul de străini este extrem de limitat. În liga a doua rusă se joacă mai dur şi se fac greşeli de arbitraj, în ghilimele. Cei de la Fakel nu doreau să investească în arbitraj, aşa că am retrogradat. A fost frustrant să joc un sfert de finală în Cupa Rusiei cu Rostov, să apăr un penalty în timpul meciului şi încă trei la lovituri de departajare, iar la finalul sezonului cei de la Rostov să-l transfere pe rezerva mea pe motiv că e rus şi că are 24 de ani.

"Dacă n-ar mai bea lumea, s-ar închide distileriile!"

- E frustrant să joci la Gloria, o echipă ce se bate la retrogradare, după ce ai evoluat la echipe cu pretenţii?
- Fotbalul e la fel peste tot, aici am regăsit plăcerea de a practica acest sport. Familia e aproape şi mi-am dorit să vin să ajut această echipă, care se chinuie fără bani. Am pus doar o clauză în contract, aceea să plec liber dacă am ofertă, iar la bani m-am înţeles imediat cu nea Jean Pădureanu. Nu sînt bani mulţi, dar mulţumesc lui Dumnezeu că nu am datorii la bănci, nicăieri. Dar nici nu m-aţi văzut să rup cluburile în două sau să schimb maşinile ca pe şosete!

- Apropo de cluburi, ţi se pare normal ce s-a întîmplat cu Nikolici şi Gabi Matei?
- Mi se pare o tîmpenie de tratat într-un ziar de sport. Ce, voi nu aţi băut niciodată, nu v-aţi băgat degetele pe gît? Toţi oamenii beau, altfel nu s-ar mai produce alcool şi s-ar închide distileriile. Nikolici joacă bine în teren, iar Matei văd că şi-a revenit.

- Să înţelegem că şi tu bei peste măsură?
- Nu pot să beau mult. Eu dacă beau, nu-mi mai revin trei zile! În vacanţe mai sar calul, îmi mai rup capul cu una, alta, dar nu în timpul campionatului, nu-mi place să mă dau peste cap. Dacă unii pot duce, să bea sănătoşi!

- Ce te enervează cînd te uiţi la televizor şi cînd citeşti ziarele?
- Preşedinţii de cluburi! Cînd îi aud cum vorbesc despre tactică şi mai spun că a cîştigat unul şi altul meciul pentru că i-au dat ei indicaţii la televizor, mă ia capul. Dacă ar şti toţi fotbal, şi-ar lua licenţa şi am avea o ţară plină de antrenori! Dacă s-ar putea din trei în trei luni să fie campanie electorală, să nu mai vorbească unii aşa de des, aş fi cel mai fericit.

"Poate greşesc eu şi bate Dinamo cu 1-0"

- Meciurile dintre Dinamo şi Gloria au fost mereu ciudate, cum simţi meciul acum?
- Eu ştiu că am făcut un 1-1 acasă cu Gloria cînd jucam la Dinamo şi o dată am bătut la Bistriţa cu 2-0. Ştiu că Dinamo e echipa mai bună, joacă acasă, iar noi avem şansa a doua. Jocuri de culise şi alte chestii nu cunosc.

- Ai spus că eşti dinamovist, iar dacă vei greşi, probabil vor apărea speculaţii...
- (devine serios şi vorbeşte hotărît) Chiar crezi că eu stau să ascult ce zic toţi idioţii? Mi-aş dori să ne bată Dinamo cu 1-0 cu o greşeală a mea şi să batem Steaua apoi cu 2-0 să dau naştere la speculaţii. Să văd cum se autosesizează specialiştii! (se amuză teribil). Glumesc, evident, cred că ne gîndim mai mult la nenorociri decît la fotbal.

- De cine te temi cel mai tare de la Dinamo?
- Cunosc calitatea lor, îi ştiu bine pe Munteanu, Dănciulescu sau Alexe, nu au cu ce să mă surprindă, voi fi atent la ei pînă la extrem.

"O să-mi iau armă să-mi apăr fata!"

- Cîte goluri ţi-a dat Dănciulescu în carieră?
- Într-un Rapid - Dinamo, 2-1, el a dat golul. După meci m-a sunat: "Te-am ars, băi Ema, te-am ars!". Să vedem dacă poate şi de data asta! (rîde cu poftă) Poate o să contribui şi eu la recordul lui, că am văzut că se luptă să-l depăşească pe Dudu Georgescu.

- Pe vremuri erai obsedat de sala de forţă. Mai eşti?
- Într-un ciclu săptămînal, merg de 3-4 ori pe săptămînă la sală, unde petrec cam două ore.

- Cîte abdomene faci?
- Cel mai mult am făcut 2.000 şi ceva într-o zi şi vreo 400 legate, nu pot mai mult pentru că mă plictisesc. Îmi amintesc că Marius Niculae şi Homei au făcut la un moment dat 1.000 de abdomene legate, apoi 100 de "echere", ca să poată mînca baclavale. A meritat efortul, Marius a băgat vreo 7-8 baclavale şi nişte chefir!

- Tu eşti gurmand?
- Sînt nebun cu dulciurile. Poţi să-mi pui orice în farfurie, dar să nu-mi pui tort că nu rezist. Bombe calorice, vorba lui Liviu Ganea! Apăs mereu acceleraţia cînd văd o cofetărie, să nu mă tenteze. Dar şi după ce dau iama în prăjituri, am nişte remuşcări de mă închid în sala de forţă!

- Unde te vezi peste zece ani?
- Acum nu petrec atît timp cît mi-aş dori cu fetiţa. Peste zece ani mă văd în rolul tatălui, cu permis de armă şi cu rastel de arme în casă, stînd în faţa uşii să nu fugă! Dar ce mă fac dacă iese pe geam?! Serios vorbind, mă văd antrenor de portari sau instructor de fitness.

19 goluri a încasat Ema Dolha în cele 9 partide jucate în acest sezon, în Liga 1, pentru Gloria Bistriţa

"Aş vrea să joc pînă la 38-39 de ani, precum Carlo Cudicini sau Brad Friedel. Îmi doresc să rămînem în Liga 1, să-mi prelungesc contractul cu Bistriţa şi să mă retrag de aici" (Emilian Dolha, portar Gloria Bistriţa)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
reddogsv
reddogsv  •  20 Octombrie 2012, 09:36
Postat de divide_et_impera pe 19 Octombrie 2012, 09:01

Tu vrei sa zici ca nu bateți ? Dolha zice că da ! : ))

Acum sper ca esti multumit, tu si ceilalti ,,antidinamovisti''!S-au infirmat inca odata zvonurile! Din pacate! Dolha a aparat fantastic! Daca era blat se facea ca se arunca la penalty!

alexa.09
alexa.09  •  19 Octombrie 2012, 12:27

Foarte funny declaratia lui Dolha ! Este un profesionist si va incerca sa nu primeasca gol . Consider ca a avut o perioada buna la Dinamo si ii va fi un pic greu sa joace impotriva echipei de suflet .

reddogsv
reddogsv  •  19 Octombrie 2012, 09:42
Postat de divide_et_impera pe 19 Octombrie 2012, 09:01

Tu vrei sa zici ca nu bateți ? Dolha zice că da ! : ))

Vorbele lui Dolha nu pot fi luate in considerare pt ca el are nebunia aia specifica portarilor! Dar nu era atat de prost incat sa sugereze in interviu ca ,,va sta capra''! Vorbeste gura fara el!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează