FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Două stele noi! » Steaua a definitivat achiziţionarea lui Chipciu şi s-a înţeles cu Porumboiu pentru Wesley

Transferul lui Chipciu la Steaua a fost rezolvat!
Transferul lui Chipciu la Steaua a fost rezolvat!

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 09:20

Mijlocaşul Braşovului şi atacantul Vasluiului sînt printre cei mai tehnici fotbalişti din campionat. Ei vor forma o ofensivă fantastică în retur, alături de Bălan, de Tănase şi de Rusescu.

Gigi Becali s-a convins că nu poate face " Steaua fraţilor Costea" şi conduce echipa spre "era lui Wesley". Brazilianul, cel mai bun marcator străin din istoria României, e luat de la FC Vaslui la un preţ uriaş pentru un fotbalist în vîrstă de 31 de ani: un milion de euro plus Eric Bicfalvi, un mijlocaş defensiv de 23 de ani! "Porumboiu a acceptat, doar nu era nebun să refuze atîţia bani pentru un jucător în vîrstă!", a comentat patronul roş-albaştrilor. Wesley are trei ani petrecuţi în Liga 1, în care a jucat doar pentru galben-verzi, şi a înscris în acest timp 45 de goluri, cu care l-a depăşit pe albanezul Demollari, precedentul cel mai bun marcator stranier al campionatului României.

"El e «Fiara» din 2012!"
În afara sud-americanului, Steaua a mai pus mîna pe un fotbalist ofensiv. Alexandru Chipciu, 22 de ani, costă 1,5 milioane de euro. Extrema Braşovului a debutat deja în echipa naţională, pentru care a jucat de două ori şi a înscris o dată, ambele apariţii producîndu-se în amicale. Iar în Liga 1 a strîns 9 reuşite pentru "Steagul", toate pe teren propriu. El va juca la Steaua pe banda dreaptă, fiind văzut drept un înlocuitor pentru Nicoliţă, a cărui poziţie a rămas descoperită după transferul la Saint-Etienne. "Chipciu va fi peste Lăcătuş!", crede Becali.

În afara celor două întăriri din atac, roş-albaştrii vor mai avea două noutăţi în formula-tip pentru retur, ambele în apărare. Ovidiu Dănănae (26 de ani) va fi fundaş dreapta, iar Vlad Chiricheş (22 de ani) unul dintre stoperii titulari. Pe Dănănae, Steaua îl ia, deşi există unele temeri legate de situaţia lui medicală, întrucît a suferit recent o accidentare gravă la genunchi. Dar va fi legitimat pentru că în prezent e apt.

Cum va arăta formula de bază a Stelei: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Brandan - Chipciu, Bourceanu, T. Bălan (Prepeliţă), Cr. Tănase - Wesley, Rusescu

Badea zice că se poate opune
Becali anunţase că-i va plăti, în acte, doar 200.000 de euro lui Ioan Neculaie, patronul Braşovului, "ca să nu ia Nicu Badea bani din transfer". Şeful lui Dinamo deţine 50 de procente din drepturile asupra fotbalistului, printr-o şcoală de fotbal aflată în proprietatea sa. Badea a povestit ieri de ce nu crede suma pe care a pomenit-o Gigi: "În vară am vorbit cu Neculaie despre Chipciu şi mi-a zis că sub 1,5 milioane de euro nici nu discută". Şcoala Sporting Piteşti a trimis o notificare la LPF, la FRF şi la FC Braşov, în baza căreia susţine că are drept de veto în privinţa cedării lui Chipciu (foto). "Nu mă interesează ce zice Badea, Alex e deja al Stelei!", a replicat Gigi.

Rîde de fraţii Costea!
Chipciu a parodiat felul în care a fost prezentat Florin Costea (foto) la Steaua: "Eu o să vin cu un tricou cu lei. Nu, glumesc, n-o să am nici lei, nici girafe, eu vin la Steaua să fac treabă". A trecut apoi la Mihai, referindu-se la relaţia acestuia cu Daniela Crudu: "Ştiu că în Bucureşti există riscuri legate de scandalurile mondene, dar nu-mi fac griji. Sînt matur şi educaţia pe care mi-au dat-o părinţii mă ajută să nu fac astfel de lucruri".

Maxim e încă o variantă
Fiindcă a renunţat la Emeghara, iar Latovlevici se pregăteşte să plece la Saint-Etienne, Steaua caută să-şi asigure suficiente soluţii pentru benzile din defensivă. Florin Maxim, 30 de ani, e cea mai recentă variantă luată în calcul. Fundaşul stînga de 30 de ani a fost pus pe liber ieri de Sportul, cu care se află în litigiu. A comentat posibilitatea de a deveni roş-albastru: "Ar fi senzaţional să joc la Steaua! Am mai fost acolo acum vreo 10-11 ani, am stat un an şi jumătate, dar n-am apucat să şi joc. Antrenor era Piţurcă". Pentru Latovlevici au mai apărut încă două soluţii în afară de Saint Etienne: Bologna şi Rubin Kazan.

Galamaz la U Cluj
Primul jucător care s-a despărţit de Steaua este stoperul George Galamaz. Fundaşul de 30 de ani, liber de contract, şi-a găsit repede echipă, ajungînd la un acord cu Universitatea Cluj, echipa patronată de Florian Walter. Galamaz a semnat un contract cu "şepcile roşii" valabil două sezoane şi jumătate.

"M-am înţeles cu Steaua, deşi n-am semnat încă. Mă compar cu Lăcătuş doar fiindcă amîndoi am trecut de la Braşov la Steaua. Dar sînt mîndru de asta!" (Alexandru Chipciu, mijlocaş FC Braşov)

"Ştiu că m-a vrut şi Dinamo, după plecarea lui Torje, chiar a existat o ofertă concretă. Nu vreau să spun că sînt stelist de mic, doar că e momentul cel mai important al carierei" (Alexandru Chipciu, FC Braşov)

"Echipa asta va fi distrugătoare! Pe lîngă Wesley, Chipciu şi Dănănae, Ilie Stan mai are patru copii pe care se poate baza: Lupu, Roşu, Năstăsie şi Puşkaş!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Chipciu se va impune sigur la Steaua. E inteligent, puternic şi are o nesimţire pozitivă, care îl ajută să treacă peste momentele dificile" (Marius Şumudică, antrenor FC Braşov)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
saviola2_8
saviola2_8  •  21 Decembrie 2011, 12:47
Postat de romeo_daniel7 pe 21 Decembrie 2011, 10:37

Sa inteles cu Porumboiu?? BUn !!! Sunt curios cum se intelege cu Wesley pentru ca la Vaslui are salariul de 400 mii euro pe ani si la Steaua se da intre 120 - 250 mii euro pe an. Vine sigur :-))))

nea romica la steaua nu mai e demul plafonul de 120 de mii sunt jucatori care au si 180.000 200,.000 si gerlado are 300.000. wesley pana anul trecut avea 200.000 la vaslui, cica dupa calificare i`ar fi dublat contractul dar asta doar din auzite nu stim sigur cat lua, cred ca oireu isi permite sa`i dea 3 4 sute de mii pe an.

zidane92
zidane92  •  21 Decembrie 2011, 11:46
Postat de zidane92 pe 21 Decembrie 2011, 11:44

de ce nu iti pui avatar cu steaua? asta e viata va e rusine de echipa cu care tineti? steaua arata bine daca va arata asa la primul meci din retur dar uitati 3 lucruri importante 1)si daca vin messi si ronaldo la steaua exista un factor perturbator :jiji care la primul esec va iesi in presa si ii va distruge pe jucatori 2)steaua in 2008 arata tot senzational in atac cu jucatori care erau pe val ca astia din articol:dayro moreno,szekely,bogdan stancu,toja,arthuro sau plesan care au impresionat la fostele echipe ori exceptandu-l pe stancu au plecat toti pe usa din dos caz de studiu cum a jucat dayro in toata cariera lui in afara desteaua si cum joaca la steaua 3)mai exista determinarea si.....

omogenitatea atuurile lui dinamo si au fost multe cazuri in fotbal cand acestea au fost mai imprtante ca valoarea jucatorilor vezi inter-barcelona sau grecia la euro 2004 iar carstea e un jucator interesant iar in 2-3 ani poate aparea la o echipa de top 5 in liga 1

zidane92
zidane92  •  21 Decembrie 2011, 11:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

de ce nu iti pui avatar cu steaua? asta e viata va e rusine de echipa cu care tineti? steaua arata bine daca va arata asa la primul meci din retur dar uitati 3 lucruri importante 1)si daca vin messi si ronaldo la steaua exista un factor perturbator :jiji care la primul esec va iesi in presa si ii va distruge pe jucatori 2)steaua in 2008 arata tot senzational in atac cu jucatori care erau pe val ca astia din articol:dayro moreno,szekely,bogdan stancu,toja,arthuro sau plesan care au impresionat la fostele echipe ori exceptandu-l pe stancu au plecat toti pe usa din dos caz de studiu cum a jucat dayro in toata cariera lui in afara desteaua si cum joaca la steaua 3)mai exista determinarea si.....

Vezi toate comentariile (26)
Comentează