FOTBAL  »  Superliga  »  REVENIRE

EXCLUSIV „Intră cu FCSB, dați 100.000€” » Gigi Becali l-a cedat pe Dragoș Nedelcu în Liga 1, dar i-a pus clauze speciale

Dragoș Nedelcu, într-un duel FCSB - CS Universitatea Craiova / FOTO: Imago-Images
Dragoș Nedelcu, într-un duel FCSB - CS Universitatea Craiova / FOTO: Imago-Images

Articol de , , - Publicat joi, 03 februarie 2022 19:15 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 21:14

Gică Hagi (56 de ani) își vinde jucătorii și apoi îi readuce „defecți” ca să-i repare. Mijlocașul defensiv Dragoș Nedelcu (24 de ani) a fost împrumutat de la FCSB până la vară, dar nu are dreptul să joace contra echipei lui Becali decât dacă Farul plătește 100.000 de euro.

Hagi s-a specializat în readucerea unor foști fotbaliști ai lui aflați în criză, pe care-i bagă în „service” pentru reparații. A mai procedat așa cu Aurelian Chițu, sau cu Ianis Hagi, după ce aceștia înregistraseră eșecuri în străinătate.

Gică Hagi a mai cedat un om de bază » A semnat deja cu un alt nume important din România
Farul
Gică Hagi a mai cedat un om de bază » A semnat deja cu un alt nume important din România

Dragoș Nedelcu, împrumutat de Becali la Farul 

Acum s-au întors Dragoș Nedelcu (24 de ani) și Gabriel Iancu (27). Nedelcu era împrumutat de FCSB la Dusseldorf, în Germania, însă nemții din liga a doua au renunțat la el, iar ca să-l ia tot împrumut, Farul a avut nevoie de acordul lui Becali. Dobrogenii l-au obținut, cu condiția ca mijlocașul defensiv să nu evolueze în partidele cu FCSB.

Dacă vrea să-l utilizeze împotriva clubului-proprietar, Hagi trebuie să plătească 100.000 de euro. Părțile au folosit o astfel de formulare deoarece o clauză directă care i-ar fi interzis fotbalistului să evolueze contra unui anumit club era ușor de anulat în instanțe, fiind interpretată ca o încălcare a dreptului la muncă.

1,5 milioane de euroa plătit Becali pe Nedelcu atunci când l-a cumpărat de la clubul lui Hagi

Unul aruncat de Dusseldorf, altul rezervă eternă în Rusia

În ultima vreme, celor doi nu le-a mers deloc bine. Fortuna l-a folosit pe Dragoș în zece jocuri din liga a doua germană, de șapte ori ca titular, până când antrenorul și conducerea au devenit dezamăgiți de prestațiile românului și au hotărât să-l trimită înapoi la București. Nemții îl luaseră pe Nedelcu pentru postul de fundaș central, nu ca mijlocaș defensiv.

6 meciuriare Nedelcu în echipa națională de seniori. El a făcut parte și din generația "tineretului" calificată în semifinalele Campionatului European din 2019, din Italia

Dezamăgitor a fost și comportamentul lui Gabi Iancu în Rusia. Golgeter în România și convocat în echipa națională, atacantul a fost achiziționat de Ahmat Groznîi în urmă cu un an. În 12 luni petrecute la echipa din Cecenia, Iancu a fost titular numai în două meciuri! 

Cu tot cu cazurile în care a fost trimis pe teren pe parcursul jocurilor, el a bifat 12 prezențe în campionat și un singur gol. La 27 de ani, Gabi revine tot sub formă de împrumut la Ovidiu, acolo unde Hagi l-a promovat la nivelul seniorilor în urmă cu un deceniu și jumătate. 

91 de meciuriși 38 de goluri a adunat Iancu în Liga 1 pentru Farul, un randament foarte bun, pe care Gabi nu l-a mai repetat nicăieri

Mihai Stoica îl considera „noul Lupescu”

În 2017, după transferul lui Nedelcu la FCSB, Mihai Stoica îi ironiza pe cei care-l etichetaseră pe Dragoș ca „noul Gică Popescu”: „Nu pricep cum pot unii să-l compare cu Popescu, care avea un alt profil, avea un fuleu de nu-l prindea nimeni! Nu cred că se va mai naște un al doilea Gică Popescu, care a fost căpitanul Barcelonei. Nedelcu seamă cu Busquets și cu Ionuț Lupescu".

Ca și Dragoș, Lupescu a jucat în Germania, doar că n-a evoluat deloc în liga a doua, ci doar în primul eșalon, titular în mod constant din 1990 până în 1998: șase sezoane la Leverkusen și două la Monchengladbach. 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV Ce s-a întâmplat în amicalul dintre Dinamo și CS Sporting Pitești, formație din Liga 4

Dan Petrescu: „Poate am influențat și eu noul transfer de la FCSB”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  04 Februarie 2022, 14:45

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  04 Februarie 2022, 13:40
Postat de bridges pe 04 Februarie 2022, 11:55

Daca Nedelcu e varza de ce-si mai pierde Hagi timpul cu el sa-l repuna pe picioare ca sa-l ia la vara Becali bun de joc, reinventat? Tot Becali dusmanos, sa-i dea 100.000 daca joaca impotriva lui. Gica, lasa-l acolo pe banca, ai atatia tineri de lansat in prima Liga!

Decat Artean este mult mai bun Nedelcu...

magic4ever
magic4ever  •  04 Februarie 2022, 13:39

Asta ca daca intra Nedelcu cu FCSB plateste Farul 100.000 euro e o mare vrajeala...FCSB are omeniile rezolvate cu Farul in play-off in contul imprumutului lui Nedelcu...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează